3. kolo
25.08.2018 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal FC - West Ham United 3:1

Přestože Arsenal potvrdil proti West Hamu United roli favorita a připsal si první body v sezoně za vítězství 3:1, Unai Emery může být s výkonem svých svěřenců nespokojenější snad ještě víc než v předešlých prohraných zápase s Manchesterem City a Chelsea. Kanonýři se totiž zápasem protrápili, vítězství ukořistili díky vlastenci stopera Diopa a jejich vlastní defenzivní nedostatky je nestály více inkasovaných branek jen s notnou dávkou štěstí a nekvalitního zakončení soupeře.



Nástupce legendárního Arséna Wengera vytrval se základní sestavou z minulého týdne, ovšem ani tentokráte střed pole domácích nefungoval tak, jak si španělský kouč jistě představoval. Zatímco směrem dopředu se hráči v červeném shodně trápili všichni a sbírali akorát jednu nepřesnost za druhou, takřka každý protiútok West Hamu zaváněl ohrožením branky Petra Čecha. Když se tedy v pětadvacáté minutě prosadil po narážečce s Felipem Andersonem povedenou přízemní ranou na přední tyč Marko Arnautović, nešlo o žádné velké překvapení.

Ani inkasovaný gól hráče Arsenalu nijak zvláště neprobudil, ovšem z ojedinělé povedené akce se jim přesto povedlo hned po pěti minutách srovnat. Bellerínův ostrý pas do šestnáctky propadl až k Nachovi Monrealovi, jenž zachoval chladnou hlavu a propálil vše, co mu stálo v cestě. Když pak na samém sklonku první půle selhal ve výjimečné příležitosti Robert Snodgrass, jenž místo gólového zakončení poslal míč pouze do Čechovy náruče, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Emeryho nespokojenost se hrou vyústila v brzké stažení Alexe Iwobiho za Alexandra Lacazetta, jenže ani tento tah zázračně celé mužstvo nepozvedl a nejisté představení domácích pokračovalo. Ne že by Lukasz Fabianski v brance hostí zahálel, ovšem vyjma nebezpečné hlavičky Shkodrana Mustafiho byly jeho zákroky spíše rutinní. V permanenci byl nadále i Petr Čech, jehož nejprve prověřil Arnautović a poté také aktivní Anderson, po jehož pokusu mohl být český brankář rád, že mu míč vypadl zrovna k nohám spoluhráče a ne jednoho z dobíhajících fotbalistů soupeře.

Hru West Hamu na přelomu hodiny hry poznamenalo stažení hrotového útočníka Arnautoviće, jenž si pravděpodobně přivodil zranění právě při střeleckém zakončení. Nastalé situace Arsenal dokonale využil, když po zmatcích v pokutovém území Lacazette ve snaze najít Aubameyanga napálil bezmocného Diopa, od nějž se míč odrazil do sítě.

Ani po obratu skóre však nebylo o nervózní situace před brankou Arsenalu nouze a několikrát míč prosvištěl pokutovým územím sem a tam se šťastným koncem pro domácí. V druhé minutě nastavení pak přece jen uklidnil tribuny střídající Danny Welbeck, jemuž připravil ideální střeleckou pozici Héctor Bellerín, a anglický forvard nekompromisně stanovil konečné skóre 3:1. Arsenal tak slaví první body sezony, zatímco West Ham pod vedením Manuela Pellegriniho na odlepení ze dna tabulky s nulou na kontě stále čeká.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (16)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Theft90

Bude zajímavej zápas, 2-2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
OnlyWHU

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takhle sestavu Arsenalu určitě vypadat nebude :D

Reagovat
OnlyWHU

Ani WHU

Reagovat
kolouch

Já bych si to asi i uměl představit. Na 3 CM se podle mě hrát bude určitě a Sanchez by mohl dostat šanci. Arnie s Andersonem hrát budou a Yarmolenko by si základ už taky zasloužil. Ale možná bych tam radši viděl Pereze a v každém případě bych posadil jednoho ze stoperů za ty prasárny v minulých zápasech a místo něj Diopa.

Reagovat
OnlyWHU

A co Cresswell? Umí zatáhnout i vystřelit. Nebude hrát Noble, tak jsem zvědav na případný pokrok (hlavně ve zrychlení hry). Ogbonna je dobrý pozičně a ve vzduchu, ale potřebuje doplňovat nějakým rychlejším čističem ve dvojici. Reid (zdráv ve formě) byl k němu téměř ideální. Mrzí mě, že zápas asi celý nestihnu, tak jsem věrní kladiváři zvědav na vaše hodnocení. COYI!!!

Reagovat
duloig

2:2

Reagovat
RadekVonCZE

Zlomíme nervy 3:1

Reagovat
justcall

Reagovat
OnlyWHU

Viděl jsem průběžně cca polovinu zápasu. Zdá se mi, že jde o další prohru s velmi hratelným soupeřem. Další mariáš se sestavou mi připadá jako totální hra na štěstí, nebo spíš zoufalá bezradnost. Kladiváři, co my musíme vydržet! COYI!!!

Reagovat
duloig

Ahojte. Pozrel som si zostrih teraz na BBC One a z výkonu hammers v skratke. Obrana zase sklamala a útok si vybral deň blbec. Lukasz chytil zo 2-3 čisté góly ale čo chlapci zahodili v útoku tak to je na mašľu. Ďalší smolný zápas. A opäť bez bodov. Normálne sa to začína podobať na Slavenove začiatky. Hrozný pohľad do tabuľky. Treba už body ako soľ !!! COYI ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele