osmifinále - odvety
06.03.2013 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PSG se rozešlo s Valencií smírně a slaví postup do čtvrtfinále

Španělé se snažili smazat manko z prvního vzájemného utkání, to se sice po obrátce podařilo, ovšem následné srovnání Lavezziho už odpověď nenašlo. Paris Saint-Germain se tak raduje z postupu mezi osm nejlepších.

Bez distancovaného Zlatana Ibrahimoviče postrádala hra pařížského celku potřebnou nadstavbu a postupem času se herní nadvláda přelila na stranu Netopýrů. Zajímavé momenty před oběma brankami by se však daly počítat na prstech jedné ruky - jeden takový měl kapitán Soldado, ovšem na skvěle reagujícího Sirigua recept nenašel! PSG hrozilo výhradně neškodnými dalekonosnými pokusy.

Hodně vidět byl po celých pětačtyřicet minut Lucas, avšak talentovaný Brazilec táhl většinu akcí individuálně a tím jeho enormní snaha povětšinou vyzněla do ztracena. Domácí měli k dispozici rovněž velké množství standardních situací, ani to však na kýženou změnu směru nestačilo. Pastore hlavičkoval po rohu nepřesně a Alex z volného přímého kopu do vymezeného prostoru taktéž nemířil.

Ve stejném duchu se plynule navázalo po změně stran. To ostatně platilo až do 55. minuty: Jonas se z ničeho nic rozhodl z hranice pokutového území natáhnout a utaženým projektilem k pravé tyči Siriguovy branky otevřel skóre - 0:1! Vše se náhle změnilo - další branka by okamžitě posílala mezi nejlepších osm mužstev Evropy španělský tým. Radost však Valencii dlouho nevydržela. Střídající Gameiro po skvělém individuálním průniku předal do ideální střelecké pozice Lavezzimu, ten sice napoprvé na Guaitu nevyzrál, kulatý nesmysl se však k argentinskému reprezentantovi vrátil, načež si zlepšil reputaci - 1:1.

Tento moment logicky aktivitu pařížského mužstva výrazně podpořil. Do centru se z hranice vápna skvěle z první opřel Chantôme, přízemním pokusem ale našel pouze místo, kde byl připravený strážce valencijské branky. Závěrečné minuty lemovala optická převaha VCF, ovšem to pouze nahrávalo rychlým kontrům z domácí strany, přesto přese všechno už se na konečné dělbě bodů nic nezměnilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (324)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele