Evropská liga - souhrn prvních zápasů osmifinále

07.03.2013, 19:54, aktualizováno 07.03.2013, 23:01
Komentáře a souhrny
Dnešní program prvních osmifinálových utkání nebyl příliš bohatý na góly. Machačkala s Newcastlem a Levante s Kazaní hrály 0:0, jeden gól stačil na výhru Fenerbahce, Steaue a Benfice. Basilej přehrála Petrohrad, Lazio veze náskok ze Stuttgartu a Tottenham ve šlágru doma smetl milánský Inter...

SL Benfica - Girondins Bordeaux 1:0

07.03.2013 21:05

Góly: 21. Cédric Carrasso (vl.)

Benfica urvala nad urputným Bordeaux solidní výsledek 1:0 a před odvetou ve Francii je k postupu do čtvrtfinále o něco blíže. Tým kolem Jaroslava Plašila bude muset vyhrát, jinak se s Evropskou ligou letos rozloučí. Jediným střelcem prvního klání byl paradoxně brankář Cédric Carrasso, který si na své konto připsal vlastence.

Bordeaux moc dobře vědělo, že protivník v roce 2013 prohrál jen jednou a že má dobrou fazónu, hrálo proto velice opatrně. Ani jeho bilance na evropské scéně však nebyla k zahození, neprohrálo přece již šestkrát v řadě. Domácí můžou být nakonec spokojenější, v lize budou s lepší náladou i nadále prohánět mistrovský titul.

Prvních dvacet minut nenabídlo ani na jedné straně gólovou šanci. Bordeaux hrálo klasicky poctivě dozadu a soupeř ho pokořil až po dost nešťastné situaci, ve které měl prsty brankář Carrasso. Tedy spíše záda, od kterých se odrazila střela Rodriga z přímého kopu za brankovou čáru, přičemž se míč těsně předtím ještě odrazil od břevna.

O dvě minuty později se již Carrasso nenechal rozhodit a Rodrigovu ránu polapil. Les Girondins poprvé zahrozili Rolánem, který se už už chystal vyslat nějakou tu střelu, v dobré pozici ho ale na poslední chvíli zastavil Luisao. Do přestávky hosté museli řešit ještě jednu nepříjemnou věc a tou bylo nečekané zranění Fauberta.

V první půli se ještě vyrovnání mohl dočkat Obraniak, nicméně brankář Moraes byl na jeho šanci mezi třemi tyčemi připravený. Ve 48. minutě zase zatopila soupeři Benfica, konkrétně Óscar Cardozo, jehož střelu z halfvoleje likvidoval zase až Carrasso. Ani druhá půle jinak nebyla, co se týče atraktivity, moc zajímavá.

Pěknou akci založil domácí Gaitán, jenž pěkně na pravé straně uvolnil Melgareja, do vápna si na jeho centr nabíhali Rodrigo a Eduardo Salvio, ovšem ani jeden na míč nedosáhl. V největší příležitosti hostů se objevil Ben Khalfallah, Moraes si s ní však i tentokráte poradil a udržel si před hostujícím záložníkem čistý štít.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Inter Milán 3:0

07.03.2013 21:05

Góly: 6. Gareth Bale, 18. Gylfi Sigurdsson, 53. Jan Vertonghen

Gareth Bale. To byl hlavní problém Interu Milán na White Hart Lane, odkud si do odvety osmifinále Evropské ligy odvezl debakl 0:3. Italský celek absolutně nestačil na rychlíka Kohoutů, který byl prakticky u všeho podstatného. Jediným negativem je jeho obdržená žlutá karta, kvůli které si na San Siru nebude moci zahrát.

Domácí vstoupili do zápasu famózně. To už přitom zhruba po devadesáti sekundách hry spálil velkou tutovku Bale, jehož vyslal do šance Walker, nicméně Velšan zamířil trestuhodně mimo. Všechno si ale vynahradil o chvilku později. Sigurdsson se krásně uvolnil a poslal pas na svého spoluhráče, ten se zbavil Cambiassa a pak přesně zacílil.

Bale byl prostě k neudržení i nadále, tlak Spurs pokračoval. Po uvolnění na pravé straně předložil míč na Defoea, který dostal až příliš prostoru, fantasticky proti němu ovšem zakročil brankář Handanovič. Slovinský reprezentant se činil i ve 12. minutě, to musel polapit další střelu od Balea.

Nakonec se Tottenham dočkal druhé branky v 18. minutě. Defoeho ránu sice stačil Handanovič ještě zlikvidovat, pak však Lennon přenechal míč Sigurdssonovi a ten z blízkosti v pohodě skóroval. I nadále se domácí nemuseli strachovat, útočnou snahu pořád obstarával Bale, Dembélé s Parkerem neúnavně pracovali v záloze.

Bale byl blízko druhé branky ještě v prvním poločase podobně jako Sigurdsson, na druhé straně naopak zamířil jen vedle Ricardo Álvarez. Inter zahrozil do přestávky přece jenom ještě jednou, avšak Álvaro Pereira rovněž nenašel správnou mušku. Definitivní pojistku vítězství Tottenhamu pak zařídil v 53. minutě Vertonghen.

Hosté byli směrem dopředu stále marní, soupeř si s nimi dělal, co chtěl. Bale třeba obehrál hned tři protihráče, až nakonec jeho sólo akci chybělo jen přesnější zakončení. Defoe pak vypálil na Handanoviče, ten mu však pokus vyrazil. V jediné možnosti Interu se zjevil Palacio, ale obětavě na brankové čáře zasáhl gólman Friedel.

Více informací k zápasu

Levante UD - Rubin Kazaň 0:0

07.03.2013 21:05

Góly: -

Fotbalisté Levante nepotvrdili v prvním utkání osmifinále dobrou formu na domácím stadionu a tentokráte pouze remizovali s ruskou Kazaní 0:0. Podobně jako Plzeň se trápili v ofenzívě, především tedy v zakončení. Diváci se sice branky nedočkali, ovšem k vidění byly hned tři nastřelené konstrukce branky.

Hned tu první orazítkoval již ve 3. minutě Ballesteros, který se dostal k odraženému míči po rohovém kopu a ke vstřelené brance mu opravdu scházely jen centimetry. Po čtvrthodině hry poprvé zahrozili také hosté, ale Eremenko mířil z dvaceti metrů těsně vedle. Další výrazná příležitost se zrodila v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu. Krásnou přihrávku do vápna dostal Rondón a střílel z úhlu, avšak brankář Navas ho nadvakrát vychytal.

Ihned v první minutě po přestávce mělo Levante další velkou příležitost, jenže ani tentokráte ji nedokázalo využít. Do zakončení se dostal Garcia a brankář Ryžikov musel předvést fantastický zákrok. Poté jeden z obránců Rubinu odvrátil míč alespoň na rohový kop. Kazani výrazně zkomplikoval situaci v 52. minutě Ansaldi, který byl po zákroku na půlící čáře vyloučen po druhé žluté kartě.

Nicméně španělský celek od této chvíle nebyl výrazně lepší a více možností měl naopak soupeř. Ty ovšem byly k vidění až v závěrečné čtvrthodině. V 78. minutě naposledy zahrozilo Levante, když Martinsova rána byla na poslední chvíli zablokována Kuzminem a následná dorážka Garcii šla těsně vedle. O pět minut později promarnili velkou příležitost hosté, po krásném lobu Natcha hlavičkoval Rondón jen do břevna. V samém závěru zápasu vyslal krásnou střelu ze střední vzdálenosti Natcho, trefil ale opět jen břevno a výsledek zápasu se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

FC Basilej - Zenit Petrohrad 2:0

07.03.2013 21:05

Góly: 83. Marcelo Díaz, 90+4. Alexander Frei (pen.)

Možná až nečekaně jednostranný průběh mělo utkání v St. Jakob-Parku, kde si domácí vytvořili proti petrohradskému týmu hned několik velmi dobrých šancí a nakonec po zásluze vyhráli 2:0. Zenit tak má doma co napravovat.

Úřadující švýcarský mistr z posledních tří sezón začal hodně aktivně a držel dirigentskou taktovku jednoznačně pod svoji ochranou. Jen za úvodních šest minut to zkoušeli Salah, Serey Die, Zoua a Díaz, ani jeden z nich ovšem kulatý nesmysl za Malafejevova záda neprocpal. Trestat mohl vzápětí na opačné straně Širokov, ovšem domácí strážce branky si věděl rady. Z velké dálky neuspěl ani David Degen.

Zužitkovat domácí převahu mohl po osmnácti minutách opět Salah, avšak z nadějné pozice zamířil vysoko nad branku! Egyptský středopolař byl doslova k nezastavení. Po půlhodině hry se po spolupráci se Zouou dostal opět ke střele, pro změnu ale prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel! Dalekonosný pokus Witsela si pak na nezaměstnaného Sommera nepřišel.

Druhých pětačtyřicet minut o poznání lépe odstartoval petrohradský celek. Konkrétně to byl Danny, jenž natáhl za pokutovým územím, ale pod břevno svoji ránu tak jako tak nevměstnal. Hned dvakrát pak neuspěl ani Hulk. Po hodině hry se nadějnou hlavičkou prezentoval Schär, ale pohotový Malafejev byl na místě! Zasahovat musel i brankář na druhé straně, jenž zlikvidoval možnost Širokova! Dalším neúspěšným střelcem se stal Steinhöfer, a když neuspěl na opačné straně opět ani Hulk, užuž to začínalo vypadat na bezbrankovou remízu. Ta se však nenaplnila...

...sedm minut před koncem řádné hrací doby sice Malafejev vyrazil ránu Salaha, ovšem jen k Díazovi, který už měl před sebou jednoduchý úkol - 1:0. Zvýšit náskok mohl sám mladý Egypťan, avšak podobně jako zpoza vápna Hulk, mezi tři tyče nemířil! Už v nastavení pak Neto nedovoleně zastavil ve vápně Salaha a rozhodčí Orsato kromě vyloučení ukázal i na pokutový kop! Střídající Alexander Frei pak zvýšil na 2:0.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Fenerbahçe SK 0:1

07.03.2013 19:00

Góly: 81. Pierre Webó

Plzeň v úvodním utkání osmifinále Evropské ligy doma prohrála s Fenerbahce 0:1. Velkou šanci měl v první půli Rajtoral, ale trefil břevno. Devět minut před koncem vstřelil jediný gól zblízka hlavou Webó a zajistil tak tureckému celku výhodnou pozici do odvety, která se hraje za týden před prázdným hledištěm v Istanbulu. Plzeň v ní potřebuje vyhrát a vstřelit minimálně dva góly.

Viktoria měla problémy s aktivní obranou hostů, kvůli čemuž chybovala v rozehrávce častěji než obvykle. I proto teprve podruhé z posledních 18 zápasů v evropských pohárech neskórovala. Poprvé to bylo s Barcelonou, která také jako jediná za poslední tři sezony dokázala vyhrát na hřišti Plzně.

Plzeň postrádala reprezentačního obránce Limberského, kvůli čemuž trenér Vrba přeskupil kraje sestavy a na pravém křídle se objevil Ďuriš. Ten však navazoval na svůj nepřesvědčivý výkon z ligového duelu s Ostravou a přispíval k tomu, že po slibnému úvodu se Plzni přestala dařit kombinace.

Fenerbahce často vystihovalo přihrávky domácích a chodilo do nebezpečných brejků. Celkově působilo s míčem sebevědoměji a ofenzivní čtveřice Kuijt, Cristian, Sow a Webó potvrzovala svou kvalitu.

Akce hostů však většinou končily jen nepřesnými střelami z dálky. Plzeňská obrana byla jistá a do větší šance pustila až v 35. minutě Cristiana. Jeho střelu však brankář Kozáčik vyrazil.

Plzeň probrala až 38. minuta, kdy Rajtoral vystihl přihrávku hostujícího gólmana Demirela a ocitl se ve velké šanci. Snažil se využít toho, že Demirel ještě nebyl v ideálním postavení, ale střelou z hranice vápna trefil jen břevno. Následně vznikl před brankou Fenerbahce závar, ale Ďuriš ve slibné pozici střílel vedle a Horváth napálil odražený míč vysoko nad.

Ještě do poločasu pak mohlo udeřit Fenerbahce, když Sow hledal před brankou Kuijta, ale bývalý nizozemský reprezentant v pádu mířil mimo.

V druhé půli Fenerbahce na chvíli přikovalo Plzeň na její polovinu. Pak však Kolář získal míč a založil brejk, na jehož konci byl Kovařík. Prvního zadáka obešel, ale velkou šanci mu zhatil další z obránců odkopem na poslední chvíli.

Hosté odpověděli parádní Sowovou ranou z dálky, kterou Kozáčik s námahou vytáhl ze šibenice. Zieglerův pokus z přímého kopu byl zase tečován těsně mimo plzeňskou branku.

Nakonec však přece jen převaha Fenerbahce měla gólové vyústění. Devět minut před koncem Gönul odcentroval, Kozáčik vyběhl, ale centr ani následnou Sowovu hlavičku nedokázal zneškodnit. Před prázdnou brankou se dostal k odraženému míči Webó a bez problémů zařídil Fenerbahce důležitý gól, který výrazně zamíchal karty pro odvetu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - SS Lazio 0:2

07.03.2013 19:00

Góly: 21. Ederson, 56. Ogenyi Onazi

Hodně nadějnou pozici do odvety si vybojovalo římské Lazio, které na hřišti Stuttgartu víceméně trestalo domácí chyby a nakonec si odváží slibný výsledek 0:2. VfB tak bude muset hrát na italské půdě vabank.

Obě strany udělaly po ligových porážkách hned několik změn, počáteční aktivita však přesto ležela na domácích kopačkách. Nadějnou možnost měl po Gentnerově pasu Traoré, guinejský křídelník ovšem ze slibné pozice mířil vysoko nad prostor ohraničený třemi tyčemi! Prvně jmenovaný byl hodně vidět i nadále, kdy prodloužil Sakaiův centr, hlavičkující Okazaki si ale na bezchybného Marchettiho nepřišel!

Tlak švábského mužstva začal pomaličku vrcholit, avšak nečekaně udeřilo na opačné straně: Boka a Kvist nechali Candrevovi až příliš mnoho prostoru, čehož následně využil Ederson a podařenou střelou k bližší tyči otevřel skóre - 0:1! Reagovat mohl Okazaki, který těžil ze skvělé práce debutujícího Maxima, ovšem nakonec z celé akce nic převratného nevzešlo. Naproti tomu Cana po rohu hlavičkoval jen těsně vedle vymezeného prostoru! Aktivního Maxima musel čtyři minuty před pauzou nahradit Hajnal. Ještě nato mohl po Gentnerově pobídce srovnat krok Okazaki, hlavou ale mířil těsně vedle!

Krátce po patnáctiminutovém oddechu se místo defenzivně laděného Williama Kvista podíval na trávník přeci jen pro soupeřovu branku výrazně nebezpečnější Martin Harnik. Tato rošáda se však Bruno Labbadiovi dvakrát nepodařila. Otevřeného středu využil Onazi, jenž si poté věděl rady s Rüdigerem a nekompromisní ranou k levé tyči zvýšil na 0:2. Definitivně rozhodnout mohl po volném přímém kopu Candreva, tomu se však postavil do cesty obětavý Okazaki a mičudu vychýlil! Japonec měl krátce nato již třetí velkou možnost, ani tentokráte ovšem nedokázal zacílit přesně!

Závěrečných pětadvacet minut přineslo velkou převahu VfB, avšak většina ofenzivních výpadů končila na dobře zformované obraně Biancocelesti. Hned dvě nadějné šance měl po standardce Hajnal, nejdříve ale mířil pouze do zdi, aby si následně na strážce italské branky nepřišel! Maďarský záložník oslovil osm minut před koncem Tasciho, ten však hlavou neuspěl a stejně dopadl na druhé straně Lulić!

Více informací k zápasu

Steaua Bukurešť - Chelsea FC 1:0

07.03.2013 19:00

Góly: 34. Raul Rusescu (pen.)

Loňský vítěz Ligy mistrů si zadělal na problémy i u "mladší sestry" milionářské soutěže. Při vstupu do dvojzápasu se Steauou Bukurešť předvedla Chelsea prachbídný výkon a nic jiného než prohru si nezasloužila. Přesto má hořkou příchuť, penalta Rusescua se totiž pravděpodobně neměla vůbec kopat. Možná tak díky drobnému přehmatu sudích tak Rumuni zvítězili 1:0.

Začátek prvního utkání osmifinále Evropské ligy v Bukurešti příliš krásy nenabídl. Lehce aktivnější byla domácí Steaua, ale brána Petra Čecha zůstala neohrožena. Nezlobila ale ani favorizovaná Chelsea, jejíž hráči se poprvé projevili v dobrém slova smyslu až ve čtyřiadvacáté minutě a to navíc nešlo o příliš nebezpečnou záležitost. Na roh Franka Lamparda si naskočil Branislav Ivanović a hlavou z rohu malého vápna minul branku.

A pak, zhruba po půlhodině hry, neuhlídal Bertrand na zadní tyči Rusesca, při jeho bránění si lehce pomohl rukou a rozhodčí nekompromisně ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil právě faulovaný Raul Rusescu, a i když Petr Čech tradičně vystihl směr kopu a na balon si málem sáhl, šla Steaua do vedení 1:0.

Chelsea mohla odpovědět už za pět minut. Torres vyhrál hlavičkový souboj, taktovky se chopila dvojice Yossi Benayoun - Eden Hazard a po jejich krásné kombinace v obrovské šanci střílel Benayoun. Brankář Steauy Tatarusanu ale střelu k tyči konečky prstů vytlačil na roh. Do přestávky vypálil po brejku i Torres, jehož střelu z vápna rovněž vyrazil gólman domácích mimo hrací plochu.

Druhá půle bohužel pokračovala v podobném duchu, jako začala ta první. Hra Chelsea postrádala kvalitu a rozehrávka byla především v předfinální fázi až otravně nepřesná (perlil především Hazard). Deset minut po změně stran naopak zkoušeli štěstí domácí, Tanase ale naštěstí pro Blues branku minul. Stejný hráč pak po hodině hry ve velmi slibné pozici přestřelil.

Poměrně solidním výkonem (na tu celkovou bídu v podání Blues) se dnes prezentoval jindy nepříliš výrazný Fernando Torres. Dvacet minut před koncem vyhrál hlavičku pro Hazarda, jenž v dobré pozici ze vzduchu napálil míč těsně nad. Čerstvá krev do žil Chelsea přitekla po příchodu Marko Marina, ten ostatně osm minut před koncem prokličkoval do velké šance - skvělý Tatarusanu byl nicméně opět úspěšnější než střelci Londýňanů.

Snaha Chelsea za ohlušujícího pískotu příznivců bukurešťského týmu nebyla jinak příliš efektivní. Přímý kop Davida Luize letěl o pár čísel nad břevno a neúspěchem skončila také nepovedená rána Franka Lamparda.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Newcastle United 0:0

07.03.2013 18:00

Góly: -

Domácí Anži Machačkala se s anglickým Newcastlem rozešla bez branek. První půle možná diváka zklamala, po nezáživných pětačtyřiceti minutách se ale tempo hry trochu zvýšilo. Přesto ani jeden z týmu nedokázal soupeřovu obranu překonat. Pro anglický celek bude neinkasování pravděpodobně úspěchem.

Možná ještě před několika lety nazpět bychom v pohárech hledali jména těchto dvou celků jen velmi marně. Dnes je ale realita jiná - z Anži se pro mnohé fotbalisty stal atraktivní tým, Newcastle také nepatří k nejchudším klubům a zvláště v poslední době mohutně posiluje. Jeho snaha se mu, zdá se, vyplácí.

Newcastle zatím nenaplňuje vysoká očekávání a zvláště na domácí scéně nemají jeho fanoušci mnoho důvodů k oslavám. Také proto je účinkování v evropských pohárech vítaným zpestřením. Svěřenci manažera Pardewa okupují až patnáctou příčku. Do dnešního utkání nenaskočil útočník Papiss Cissé, který je nemocen.

O překvapivý útok se pokoušel Willian, který patičkou nahrával do běhu spoluhráčům. Obrana Newcastlu se ale zaskočit nenechala. Pro brazilského záložník ale první půle vůbec neskončila dobře, respektive skončila moc brzo. Již po dvaceti minutách se ofenzivní kouzelník zranil a musel být střídán.

Hru Newcastlu moc přesnosti nezdobilo, takže Anži se často dostávalo k rychlým protiútokům. Ani um Samuela Eto'a ale nestačil k otevření dobře bránící čtveřice hostí. V bráně Strak se pro dnešní večer usadil Rob Elliot, který musel před koncem první půle likvidovat výborně umístěnou střelu kamerunské hvězdy, ani tentokrát se ale Eto'o neprosadil.

Machačkala se snažila jít do vedení také zkraje druhého poločasu, její tlak stoupal. Opět ale pozorná obrana Strak likvidovala časté pokusy o zakončení. M'Biwa a James Perch přinášeli často obětavé zákroky, které pomáhaly brankáři Elliotovi. Akce Ješčenka skončila na brankáři Elliotovi, toho vyzkoušel také Eto'o.

Po hodině hry se ke slovu dostali také hosté. Po Cabayeho chytrém pasu se do velké šance řítil Hatem Ben Arfa, který zkoušel brankáře Gabulova přehodit. Možná ale měl volit tvrdou střelu, místo toho zůstalo skóre stejné. Po rychlé kombinaci se znovu pokoušeli prosadit hosté, za anglický celek pálil Vurnon Anita.

Ani tři střídání z konce druhého dějství nijak nepomohla ke změně skóre, domácí Anži se především díky pozorné obraně neprosadilo. Odveta tak vypadá příjemněji pro Straky.

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0 to je pro fotbalového fanouška docela špatné, no nevadí ono Newcastle bez hrotového útočníka prostě není se čemu divit, příště bude lépe...trochu jsem zklamaný z etooa a prostě jsem čekal od světového útočníka více mnooo...odvetu ale vyhrajeme, turci jsou slabý.chuligáni hovadský...koza to posral ://

Reagovat
Milan.B

anzi lazio steaua plzen

Reagovat
smazaný uživatel

Česká Barcelona.....

Reagovat
vitasrp

Snad je tohle pro Chelsea konečná, protože pravidelně koukat na jedny z nejhorších výkonů, co jsem od Chelsea viděl za 10 let, to mě nijak extra neláká..

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmm Stuttgart

Reagovat
Neuro

i když je vysoce pravděpodobné že doma Chelsea vyhraje a postoupí tak mi Steaua udělala radost

Reagovat
Andis

Doufám že ne Steaua si to zaslouží

Reagovat
Free_player

Čelzí

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham. Na muj vkus až moc dobře.

Reagovat
herbage

Tottenham výborně, Staua skvěle, škoda toho Stuttgartu, ale od toho jsem stejně nic nečekal

Reagovat
kiwwi

Kiko sa snazil co mohol

Reagovat
Pipo123

VFB na to absolútne nemalo, mali nejaké šance, ale skôr to bolo po centroch do šestnástky, čo sa týka prechodu do útoku tak ma dosť sklamali, pritom som čakal že budú lepší ako Gladbach.

Reagovat
herbage

tak se podívej na tabulky Bundesligy, Stuttgart je až za Gladbachem

Reagovat
Pipo123

O tabulku ani tak nejde, skôr som mal pocit že VFB budú mať lepšiu organizáciu hry, + čakal som dosť od Hajnala, niekedy ten chlapec si dával slušne, dneska ma dosť sklamal ale ten japončík či to bol nám robil problémy

Reagovat
Arne

Po tom, co tam Bruno poslal, taky ne... To by museli hrát v top složení, aby měli na Lazio šanci.

Reagovat
jv

Přitom to zase tak špatný nebylo (beru z Kickeru). Okazaki měl sám tři tutovky, bohužel nedal, stačil by na jeho místě Vedad a mohlo by to být o něčem jiném. Bruno potom riskoval a stažení Kvista bylo hned potrestáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to sou výsledky, všude 0-2 góly a nikde nedali oba gól.... fakt děs

Reagovat
fantomas

Lol, dneska tři vyloučení - dva hráče z mám ve fantě. Yes!

Reagovat
nani92

aspoň si nenechal na lavičke 23 bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň ubyde jedna starost, v odvetě nasadit mladé a uhrát 3. místo. Po sezoně Strama out

Graulace Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham perfekne! Stvrtfinale je doma COYS!!!

Reagovat
Pipo123

Onazi, ten chlapec hral skvele http://www.youtube.com/watch?v=lgf2R0yBiU4

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham se jeví jako největší favorit zatím. A Lazio taky parádně jede.

Reagovat
smazaný uživatel

Finale - Lazio X Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš ty Fašouny zkurvený už ne...

Reagovat
Pipo123

hajzle proč fašóvny ?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je to zpíčený Fašounský klub se zpíčenýma fašounskýma fanouškama. Proto. http://www.guardian.co.uk/football/video/2012/nov/22/tottenham-hotspur-lazio-rome-video

Reagovat
smazaný uživatel

A hrát proti Interu ti nevadí?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proti Interu už jsme hráli 3x v posledních 3. letech a nic se nesemlelo. Proti těm zmrdům z SS Nazia jsem ale vyloženě vysazenej a přesně jsem to od těch sviní čekal...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sere tě, že jsou laziali fašouni. To jsou interisti taky, navíc s laziali jedna ruka.

Reagovat
smazaný uživatel

No však já je nijak nemusím, ostatně jako žádné jiné taliány. Ale popravdě nevím kdo je s kým v itálii jedna ruka, takže díky za osvětu.

Reagovat
smazaný uživatel

Buď rád, že jste nehráli s Juventusem.

Reagovat
Recoba Inter

Interisti fašouni?Nevíš o čem mluvíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že vím. Třeba takové skupiny jako Skins, Irrriducibili...obecně celá scéna na Curva Nord je silně pravicová.

Reagovat
Pipo123

Ale ty škatuľkuješ celé Lazio kvôli tomu, stejne to spravilo pár fans po vzájomných provokáciách... a ty čo to spravili nemajú nič spoločné s Laziom, prakticky dodnes kolujú dohady či to neboli fanúšikovia AS, ale tomu moc neverím. Ľudia čo to spravili nechodia na fubal v Laziu už zopár rokov, preto nechápem ako sa aj ten pokérovaný típek dostal na zápas u vás, keď zopár rokov má zákaz vstupu na Olimpico

Reagovat
Recoba Inter

Nazio?Neznamena Nazi Nacismus?Protože to je něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Vy mate vsade problemy kde sa objavite....

Reagovat
Pipo123

Jo to spravilo pár jedincov, ale tak vaši fans dostali na prdel aj v Lyone, keď sú strašne hustý a moc si veria, potom to tak dopadne... v Lyone vás tiež dostali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když o to píču víš, tak radši drž pec.

Reagovat
Pipo123

Ty jo je to tu husté, no pouč ma trocha

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušky Spurs napadají náckové, protože si říkáme (ndávají nám) Yids.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně teda přijde, že Angličany obecně nemají v Itálii moc v lásce. Navíc darebáci z Lazia se kamarádí s Chelsea Headhunters, takže tam i tohle hraje svou roli. A že si říkáte Yids...nevím, tohle jim je podle mě celkem šumák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Yids nám právě nadávají Fašouni z Chelsea, takže tam ta návaznost podle mě je. Navíc si nepamatuju, že by pobodali fanoušky jednoho klubu dvakrát během takové chvilky náckové tímhle stylem. (že normální fans sedící v baru napadne 10x taková přesila v helmách, s nožema a palicema). Nevím no, podle mě to sehrálo svoji roli. A ono je to v podstatě fuk, si prostě neumím představit, že vyjedu na výjezd fandit svému klubu a místo toho budu bojovat o život ve špitálu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale v Itálii tě může pobodat kdokoliv, nemusí to být nácek. Zrovna v tomhle "politika" podle mě nehrála roli. A pak...jsou prostě zápasy nebo města, kde je lepší se moc volně nepohybovat. Zvlášť když jsi Anglán v Itálii. Jako jo, je to hnus. Nesnáším tyhle násilnosti, kdy jde fakt o kejhák (viz Partizan-Toulouse). A jen tak pro zajímavost, napadli laziali ještě jinde a jiné fanoušky Spurs nebo došlo jen k této jedné akci? A ti napadení, byli to normální fanoušci, nebo chuloši, či takoví ti typičtí ostrovní výpitci?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak údajně se jednalo o skupinu cca 10. fanoušků normálních popíjejících fans. Navíc co by to jako měnilo? Takový útok je naprosto mimo moje chápání. A k druhé otázce: ne, ale při odvetě ty hovada samozřejmě museli rasisticky urážet naše černé hráče, takže já se bez toho aby jsme se s nimi potkali v další fázi milerád obejdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rasistické urážky...to se ti klidně mohlo stát i s Interem. Lazio není jediný klub, jehož fanoušci takto urážejí protihráče. No kdyby šlo o chuligány, tak by se na ten incident nahlíželo přece jen trochu jinak. I když na brutalitě a zákeřnosti toho útoku to nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jak říkám, o fanoušcích Interu si taky nemyslím bůhvíco. Však ti nadávali i vlastnímu hráči, kvůli barvě pleti. Zápas s nimi jsem vítal jen kvůli tomu, že je to zvučné jméno, přes které by se mělo dát přejít a není to někde v prdeli v Rusku. To že se ale nechci potkat s Laziem, je snad ale celkem pochopitelné vzhledem k tomu co se stalo nebo ne? Jinak nemusím celou Italskou fanouškovskou scénu. Nemám o tom sice bůhvíjaký přehled, ale z toho co vidím je to prostě takový ten balkánský styl. Vlaječky, ohníčky, pískot kdykoliv není jejich tým u míče...

Reagovat
smazaný uživatel

Šumák to rozhodně není. Ten multikulti - židovký základ fans Spurs tam prostě je. A to že v ultras Lazia je hodně fašounů se ví. A pak jěště říkaj že když přišel Mussolini k moci tak jedinej klub který se nepodřídil bylo právě Lazio. Proč asi.

Reagovat
olis

riesite sprostosti, su tam fasisti a co teraz... kazdy kto tam ide by si mal dopredu zistit situaciu a sam sa rozhodnut ci mu to stoji zato tam ist a zbytocne neprovokovat... anglicania v taliansku su neoblubeny tak to je a ked sa tam nejaky anglani vyberu tak s musia pocitat ze pravdepodobne budu mat problemy

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Já si spíš myslím, že na ně zaútočili kvůli tomu, že šlo o Angličany. Krom toho si je mohli vytipovat jako chuloše...nevím co byli ti ze Spurs zač.

Reagovat
smazaný uživatel

To si myslis spatne

Reagovat
smazaný uživatel

A co ty o tom víš?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi o nic vic nez ty, ale rozhodne to nepovazuju za nahodu, ze zrovna Spurs se neco takovyho stalo pri dvou vyjezdech po sobe. Ani okolnosti a zpusob tech utoku tomu nenasvedcuji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nasad si jarmulku a drž hubu!

Reagovat
smazaný uživatel

seš bůh

Reagovat
smazaný uživatel

obaja to mate gramaticky nespravne

Reagovat
REPLIKATOR

Steaua > Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Rumuni jak Rumuni

Reagovat
Arne

Tak to je snad jasný, ne? Rumuni a speciálně právě Steaua teď mají hodně nadějnou generaci...

Reagovat
stas87

povidej to ma zaujima o tej generacii

Reagovat
Arne

Zas tolik o tom nevím, abych se mohl nějak rozepsat... Ale v posledních letech zapracovali spoustu mladých, samozřejmě tam asi není takovej potenciál jako třeba u Belgie, ale podle ohlasů by měli jít hodně nahoru... A jelikož základ repre tvoří hlavně hráči Steauy, tak nevidím důvod, proč by neměli být lepší než Sparta, zas tak dobře na tom ten náš fotbal není.

Reagovat
smazaný uživatel

No, kdysi dávno nás slušně sejmuli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Chelsea je tam snad nejslabší.

Reagovat
smazaný uživatel

Bazilej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CHELSEA !!!!!!!! CHELSEA !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Symbolicke vysledky

Reagovat
Jajinek

Ostuda...

Přístup ve stylu "v piči na lehátku" nás neomlouvá. Proti Kluži Strama nasadí 2x plnou palbu a na Spurs posadí dva nejlepší hráče. Ano, jsem globálně rád, že budou více méně ready v lize, ale prostě to nechápu logicky. S tím, že chybělo dalších 11 hráčů to prostě dopadlo, jak dopadlo.

Cambiasso je naprosto mimo...posral oba první góly a ten první vyloženě.

Nejhorší je, že i přes ten tragický výkon jsme mohli dát dva góly, páč ty šance byly stoprocentní. Mohla být aspoň zajímavá odveta. Takhle to úsilí, co jsme do EL letos dali je úplně v tahu.

no nic...FORZA INTER, více než kdy jindy!

Reagovat
Pettirosso

tu poslední větu už si psal v horších časech..

Reagovat
Recoba Inter

Cambiasso ty chyby dělal snad naschvál...jak kdyby něma chtěl Inter potopit, abychom se soustředili raději na Ligu.Neviděl sem nic, co by udělal v tom zápasu správně.Hrál jak žáček.Tohle není jenom tak...

Reagovat
DelPiero137

Skoda ze to takto dopadlo, do Vas som v EL vkladal velke nadeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Cuchuho som takto zle hrat snad ani nevidel

Reagovat
Free_player

taky to byly jediný 2 šance

Reagovat
lnterista

Nemyslim ze to bylo o pristupu...proste nas Tottenham prejel a vyplynulo to ze situace. Ten tym vubec nevi. Kazdy zapas hrajem uplne jinak a pak to tak cele dopada. Strama je u Interu uz rok a progres nula...

Reagovat
Recoba Inter

mě přišlo jako by to vypustili, jakoby snad ani nechtěli tu soutěž hrát

Reagovat
lnterista

me prijde ze snad kazdy zapas co hrajem venku je vypusteny ale to je spatne zvolenou taktikou a hraci vubec nevi co delat....a kdyz se nekolikrat za sebou prohraje tak i forma jde dolu a pak to je tak jak to je

Reagovat
johan14

Sledoval som Intervšetky zápasy keď trénoval Mou. Teraz po dlhšej dobe som si pozrel Inter a som šokovaný čo to hrajú. Ak hrajú tak častejšie, tak to teda Jájinkovi neprajem, lebo jeho komentáre sú snáď najlepšie na celom Eurofotbal.cz. Hádam sa pozberajú

Reagovat
Filipow

Lazio - Tottenham finále prosím!

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs - Benfika

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo fajn

Reagovat
FUnk

Reagovat
GarethBaleCZ

Hlavně Spurs vítěz, je jedno s kým ve finále

Reagovat
smazaný uživatel

COYS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
Filipow

Nebo třeba taky.

:) Já tady favorita nemám, ale Spurs mi jsou sympatický takže těm výhru přeju a Benfica je taky fajn :)

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs - Newcastle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Basilej - Plzeň

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham to vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co za tym to hral dnes proti Tottenhamu?

skoda toho, vysledok 3:0 je dost nespravodlivy, ti nazdarci si zasluzili minimalne 5...

Reagovat
smazaný uživatel

Benitez: "We were controlling the game, we didn't create too many chances but they didn't either."

Jak může takovou pič*inu vůbec říct? Hru jsme doopravdy kontrolovali Rafo, jo.

Reagovat
smazaný uživatel

česky?

Reagovat
smazaný uživatel

se nauc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Xavi8

Benitez

Reagovat
smazaný uživatel

Hele jemu už je u prdele jestli Chelsea vítězí nebo ne, a hráči sami od sebe taktiky vymýšlet nemůžou takže to mají holt těžké....

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že Plzeň prehrala ale snáď ešte v Turecku dokáže prekvapiť inak Chelsea a Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelne ako sa ten Inter zbedačil...stačil mi prvy polčas. Od Moua to ide stale do vacsich sračiek...

Reagovat
smazaný uživatel

Steaua

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio

Reagovat
cristiano.K.

Totenham skončí před CFC a ještě vyhraje trofej

Reagovat
smazaný uživatel

finále Tottenham - Lazio ?

Reagovat
I am Mancunian

100. pre vyhru Tottenhamu v EL

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

why not, ale ještě jsme nedokokrhali. Těch týmů co to budou chtít urvat je tam víc a brát nás po zápase s takhle tragickým interem jako favority by bylo ještě dosti troufalé. Kolem zápasů v EL nás čekají naprosto kruciální zápasy v lize (Everton, Chelsea, Man City). A bude důležité si určit hlavní prioritu a dobře rozložit síly. Od semifinále už by ale bylo hodně nešťastné neuspět. To už by bylo lepší řachnout ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

klubova kasa by asi nesouhlasila, jinak boj na dvou frontach bude velmi namahavy a udrzet misto pro LM v PL a postoupit do finale EL bude velmi tezke

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší by bylo řachnout ve skupině, pokud by jsme i díky vytížení v EL nezvládli ty nejdůležitější zápasy v lize. Už jen to že se včera zranil Lennon je k nasrání. Škoda, že Holtby nevystřídal jeho a Sigga nestřídal Tom Carroll

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký info jak je na tom Lennon?

Reagovat
smazaný uživatel

zranene stehno, a otaznik ci proti liverpoolu bude fit. ale dembele a adebayor budu ready

Reagovat
smazaný uživatel

Dík, super že Dembele muze hrat a snad teda i Aaron bude v pohode

Reagovat
Free_player

Reagovat
Carrick

Dembélé zas a znovu, radost se na něj dívat.

Reagovat
smazaný uživatel

je mi jedno se kterym vychodoevropskym klubem Chelsea padne..., hlavně když vypadne !

Reagovat
Free_player

byla by sranda, kdyby si Spurs zajistili postup do LM na úkor Chelsea v tabulce a ještě vyhráli EL

Reagovat
smazaný uživatel

ta chelsea je fakt k smíchu, nejdřív málem vypadnou se Spartou, teď prohrajou s Bukureští. To je vážně k smíchu. Hlavně že se chtějí zbavit Lamparda, kterej táne manaft, fakt vedení je plný pitomcu !!! Doufám, že chelsea vypadne, snad se příští rok nedostanou do evropských poháru, aby se ten debil ruskej pos*al !!! Ale hlavně vyhoďte Torrese !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to samé předváděli i united minulou sezonu, po vypadnutí z ligy mistrů proti Basileji taky vyhlašovali jak k evropské lize přistoupí zodpovědně a hned v osmifinále se pakovali ze soutěže. Ale myslim ze Chelsea stejně postoupí dále ale chtělo by to trošku jiný přístup

Reagovat
smazaný uživatel

to je asi starsia fotka na titulke

Reagovat
Rišan

Tak bohužel plíživý stín českého defétismu (nechci napsat připosranosti) a dokonce závanu korupční zasmrádlosti zasáhl i Plzeň. Tu jsme dosud mohli pokládat za zdejší fotbalový zázrak, jenž táhne nahoru český fotbal jako celek včetně repre. Už předtím mi byly podivné některé ligové výsledky Viktorie (zejména domácí porážka 4:0 s Olomoucí), i když jsem si zvykl, že tým snad vzhledem ke svému útočnému stylu získává body spíš venku než doma. Obvinění pana Kreténského jsem ovšem nemohl brát vážně. Po suverénním vyřazení Neapole (46. v pětiletém koeficientu), kolem něhož šly hlášky o sázkaři zmanipulovaném šokujícím domácím výsledku či podcenění EL mne samozřejmě napadlo, že se Plzni nebude moc dobře hrát proti papírově slabším Turkům (59. v koef.), kdy se převážně očekává postup a v nejhorším případě aspoň zisk 2,3 bodů do koef. Trochu zarážející byly před zápasem hlasy z Plzně, jak jsou Turci silní, technicky vyspělí, jak to bude těžké a dokonce že tým přeci jen ještě nepatří mezi evropskou elitu atd. Co to je za podezřelé kecy ve chvíli, kdy se před týmem historicky pootevírá brána do čtvrtfinále EL! Fenerbahce rozhodně není Barcelonou, která jediná v Plzni uspěla, klubů na úrovni F je v Evropě NEJMÍŇ 50, proč najednou takový respekt?. Zápas jsem neviděl, ale všichni potvrzují, že Plzeň opravdu hrála nečekaně pasivně, zataženě, dělala jindy nezvyklé chyby v rozehrávce atd. Jistě to nebylo tím, že v týmu chyběl Limberský. Tak ale čím? Proč po dosavadní triumfální dráze a sebevědomých výkonech proti silným soupeřům najednou Viktorku obestřel tento stín pochyb a nejistoty? Prostě je to divné!

Reagovat
smazaný uživatel

Je uplne jasne, proc to nedopadlo jako s Neapoli. Neapol Plzen podcenila a pak kdyz se snazila talcit do utoku, tak byli potrestani, protoze brejky do otevrene obrany jsou silnou strankou Plzne. Tady jednak hrali bez Limby a s ne uplne zdravym Horvim, ale predevsim turci to uz nepojali tak laxne perfektni defenzivou a napadanim eliminovali silne zbrane Plzne. Pomohl taky k tomu taky fakt, ze Plzen zacinala doma. Kdyby zacali venku, tak by byli turci, kteri by museli predvest utocne schopnosti a sance na protiutoky by byly lepsi...

A holt Viktorka mela blby den, moc se toho nepodarilo. Ikdyz kdo vi jak by to bylo dal, kdyby Rajtoral nedal brevno. Ale aspon remiza mohla byt...

Porad neni nic ztraceno, to ostatne dokazala uz Sparta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele