Stadión Evžena Rošického (Strahov) Články


Praha, Česko

Další články

FAČR má jedinou nabídku na využití areálu na Strahově. Poslala ji Sparta

Jedinou nabídku na využití areálu na Strahově, která splňuje požadované náležitosti, podle sdělení Fotbalové asociace ČR podala pražská Sparta. Mezinárodní veřejná soutěž o nejvýhodnější návrh byla vyhlášena 14. února a lhůta vypršela v pondělí 8. dubna. Předseda asociace Petr Fousek uvedl, že o dalším postupu rozhodne výkonný výbor.

FAČR vyhlásil soutěž na využití strahovského areálu

Fotbalová asociace ČR vyhlásila mezinárodní soutěž na využití areálu na Strahově. Cílem je postavit nejpozději do roku 2035 nový stadion nebo tréninkové centrum. Na tiskové konferenci to oznámil předseda FAČR Petr Fousek se zástupci poradenské společnosti Deloitte, která asociaci s tendrem pomáhá.

FAČR si kvůli stadionu na Strahově vezme úvěr 169 milionů korun

Fotbalová asociace ČR si vezme od České spořitelny úvěr ve výši 169 milionů korun, jímž bude řešit historické závazky spojené se stadionem Evžena Rošického na Strahově. Na dnešním zasedání to schválil výkonný výbor. FAČR se zároveň bude zabývat dalším využitím strahovského areálu.

FAČR by o budoucnosti strahovského stadionu měla rozhodnout do začátku prosince

Fotbalová asociace ČR (FAČR) podle předsedy Petra Fouska nadále řeší budoucnost stadionu Evžena Rošického v Praze na Strahově, o níž by měla rozhodnout do začátku prosince. Ve hře je osm nabídek včetně návrhu pražské Sparty na vybudování národního stadionu na tomto místě. FAČR ale upřednostňuje bankovní řešení.

Sparta Fotbalové asociaci ČR nabídla, že na Strahově vybuduje národní stadion

Sparta podle generálního ředitele Františka Čupra nabídla Fotbalové asociaci ČR (FAČR), že na místě stadionu Evžena Rošického v Praze na Strahově vybuduje národní stadion s minimální kapacitou 30.000 míst, na němž by vedle samotného klubu hrála i reprezentace.

FAČR zaplatí dluhy za stadion ze svého, nevyužije nabídky Sparty a Slavie

Fotbalová asociace ČR uhradí z vlastních prostředků závazky spojené se stadionem Evžena Rošického v Praze na Strahově, které má k České unii sportu (ČUS) a Českému atletickému svazu (ČAS). Minimálně prozatím tak asociace nevyužije nabízenou finanční pomoc od pražských klubů Sparty a Slavie. Na dnešním mimořádném zasedání o tom rozhodl výkonný výbor FAČR.

FAČR nabídl Praze stadion Rošického, Krnáčová pro koupi není

Fotbalová asociace ČR nabídla pražskému magistrátu k odkupu stadion Evžena Rošického na Strahově. Ten přitom v roce 2013 asociace získala právě od hlavního města a České unie sportu. Svaz tu zamýšlel vybudovat národní stadion, ze záměru ale sešlo a kvůli současné finanční situaci chce FAČR stadion prodat.

Slavia chystá Strahov na poslední kolo, kapacita bude 12.300 míst

Slavia Praha připravuje stadion na Strahově na poslední 30. ligové kolo s Brnem, které za týden v sobotu kvůli koncertům nebude moci odehrát v Edenu. Na zastaralém stadionu Evžena Rošického probíhají úklidové práce tak, aby splňoval základní parametry. Z bezpečnostních důvodů budou horní patra hlediště na třech tribunách uzavřena a kapacita bude z devatenácti tisíc snížena na 12.300 míst.

FAČR uvažuje o prodeji Rošického stadionu, již zahájila kroky

Fotbalová asociace ČR by mohla prodat stadion Evžena Rošického na pražském Strahově, kde původně chtěla vybudovat národní arénu. Jenže nedostala potřebnou podporu od státu, proto se zaměřuje na jiné projekty a uvažuje o tom, že se chátrající stavby zbaví. Již zahájila potřebné administrativní kroky.

Slavia asi odehraje poslední zápas sezony s Brnem na Strahově

Slavisté kvůli koncertům v Edenu nejspíš odehrají poslední utkání této ligové sezony s Brnem 27. května v azylu na stadionu na Strahově, kde už v minulosti nastupovali k domácím zápasům. Přitom o čtrnáct dní dříve při duelu s Duklou plánuje vedení slavnostně převzít vršovický stadion do svého vlastnictví.

FAČR prý chce koupit strahovský areál

Za 128,5 milionu korun má Fotbalová asociace ČR získat od Českého svazu tělesné výchovy rozsáhlé pozemky a sportovní objekty včetně dvou stadionů na pražském Strahově. Podle internetového deníku Insider už se na zásadních podmínkách transakce dohodli předsedové obou organizací Miroslav Pelta a Miroslav Jansta. Nyní záleží na tom, jestli ji 1. prosince schválí valná hromada ČSTV.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele