Ďolíček Články


Praha, Česko

Další články

Praha vypíše soutěž na rekonstrukci Ďolíčku

Příspěvková organizace hlavního města Pražská developerská společnost (PDS) vypíše architektonickou soutěž na rekonstrukci vršovického fotbalového stadionu Ďolíček. Dnes o tom rozhodli radní. Součástí rekonstrukce by měla být přístavba s komerčními prostory. Na parkovišti západně od stadionu zároveň město plánuje bytový dům a naproti přes Vršovickou ulici sportovní halu. Stadion, na kterém hraje prvoligový klub Bohemians 1905, koupilo město od soukromého vlastníka v roce 2018.

Praha začne připravovat rekonstrukci Ďolíčku, v okolí chce stavět

Prahou založená Pražská developerská společnost (PDS) začne připravovat architektonické soutěže na rekonstrukci vršovického stadionu Ďolíček a stavby bytového domu a sportovní haly v jeho okolí. Dnes o tom rozhodli městští radní. Součástí rekonstrukce by měla být přístavba s komerčními prostory. Bytový dům se 120 až 140 byty má vyrůst na parkovišti západně od stadionu a sportovní hala naproti před ulici Vršovická...

Praha vypíše soutěž na opravu Ďolíčku, začne řešit i jeho okolí

Pražský magistrát plánuje v blízké době vypsat architektonickou soutěž na rekonstrukci vršovického stadionu Ďolíček, který od roku 2018 vlastní. Zároveň chce v jeho okolí postavit bytový dům a sportovní halu. ČTK to řekl radní města Vít Šimral (Piráti). Dodal, že radní Prahy by o tom měli v září schvalovat memorandum s Prahou 10.

Praha schválila podnájem Ďolíčku hráčům Pardubic

Prvoligové Pardubice mohou do poloviny roku 2023 hrát své domácí zápasy ve vršovickém Ďolíčku, kde sídlí Bohemians Praha 1905. Zastupitelé hlavního města, které stadion vlastní, s tím dnes souhlasili. Důvodem je to, že pardubický stadion se bude opravovat.

Pardubice budou hrát domácí zápasy v Ďolíčku

Prvoligový nováček Pardubice budou v následující sezoně hrát své domácí zápasy ve vršovickém Ďolíčku, kde sídlí Bohemians Praha 1905. Východočeský klub o tom informoval na internetových stránkách.

Bohemians 1905 podepsali s Prahou desetiletou nájemní smlouvu

Vedení Bohemians 1905 dnes podepsalo s magistrátem hlavního města Prahy desetiletou nájemní smlouvu na stadion v Ďolíčku. Prvoligový celek, který o dohodě informoval na svých internetových stránkách, bude za užívání stadionu ročně platit 1,5 milionu korun.

Kvůli terénu jsou ohroženy zápasy na Bohemians a v Ostravě

Kvůli současným velkým mrazům a s tím souvisejícím problémům s terénem jsou momentálně ohroženy dva zápasy nadcházejícího 19. kola první ligy. Zatím není jasné, zda se bude hrát v pátek od 20:15 malé pražské derby mezi Bohemians 1905 a Duklou a v sobotu od 15:00 duel mezi Ostravou a Plzní.

Katastrální úřad přepsal majitele stadionu v Ďolíčku na město

Bohemians Praha 1905 mají po letech jistotu setrvání v Ďolíčku. Katastrální úřad dnes přepsal majitele vršovického stadionu, jímž se stalo Hlavní město Praha. Podle webových stránek ligového klubu "Klokani" v příštích dnech podepíší s městem desetiletou nájemní smlouvu.

Praha schválila změnu smlouvy umožňující odkup Ďolíčku

Praha upraví kupní smlouvu, na základě které chce koupit vršovický stadion Ďolíček. Důvodem jsou právní nejasnosti, kvůli kterým katastrální úřad letos odmítl už schválený odkup zapsat do katastru. Uzavření dodatku smlouvy dnes odsouhlasili pražští zastupitelé. Bez změny by podle vedení magistrátu nešlo s transakcí pokračovat.

Bohemians hrozí konec v Ďolíčku, Praha majiteli stále nezaplatila

Klubu Bohemians 1905 znovu hrozí, že dostane výpověď ze stadionu Ďolíčku ve Vršovicích. Hlavní město Praha sice v březnu podepsalo kupní smlouvu, ale současnému vlastníkovi stadionu stále nezaplatilo dohodnutých 121,1 milionu korun. Informoval o tom web Seznam Zprávy.

Praha schválila smlouvu s Bohemians o pronájmu Ďolíčku

Zastupitelé hlavního města dnes schválili smlouvu s klubem Bohemians Praha 1905 o budoucím pronájmu vršovického stadionu Ďolíček. Podle dřívějších vyjádření zástupců majitele, investičního fondu Safety Real (dříve Bohemians Real), by mělo jít o poslední krok nutný k uzavření kupní smlouvy s městem. To za stadion zaplatí 121,7 milionu korun.

Praha schválila smlouvu s Bohemians k areálu Ďolíček

Praha schválila nájemní smlouvu s prvoligovým klubem Bohemians Praha 1905 o užívání stadionu Ďolíček ve Vršovicích. Klub bude po dobu deseti let platit roční nájemné 1,5 milionu korun. O rozhodnutí rady dnes novináře informoval radní Karel Grabein Procházka (ANO). Znění smlouvy na konci měsíce projedná zastupitelstvo.

Praha souhlasila s vrácením pozemku u stadionu Ďolíček

Pražští zastupitelé dnes souhlasili s vrácením pozemku u fotbalového stadionu Ďolíček, který měla svěřený do správy městská část Praha 10. Vrácení pozemku hlavnímu městu bylo podmínkou magistrátu vůči radnici, aby stadion, na kterém hraje prvoligový klub Bohemians Praha 1905, od majitele koupil.

Pražští radní souhlasili s vrácením pozemku u stadionu Ďolíček

Pražští radní souhlasili s vrácením pozemku u stadionu Ďolíček, který měla svěřený do správy městská část Praha 10. Na tiskové konferenci po jednání rady to řekl radní Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice). Vrácení pozemku hlavnímu městu byla podmínka magistrátu vůči městské části, aby stadion, na kterém hraje prvoligový klub Bohemians Praha 1905, od majitele koupil.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele