Ďolíček Články


Praha, Česko

Praha 10 schválila vrácení pozemku u stadionu Ďolíček magistrátu

Praha 10 schválila vrácení pozemku u stadionu Ďolíček ve Vršovicích magistrátu. Zastupitelé s ním souhlasili jednohlasně. Byla to podmínka hlavního města, aby stadion koupilo. Do konce roku by se měla poprvé sejít pracovní skupina, která budoucnost území bude řešit.

Radní schválili memorandum, které umožní odkup stadionu Ďolíček

Radní hlavního města dnes schválili memorandum, které umožní odkup stadionu Ďolíček ve Vršovicích. Počítá s vytvořením pracovní komise ze zástupců hlavního města a Prahy 10, která bude jednat o dalším rozvoji okolí stadionu, na němž hraje prvoligový klub Bohemians 1905. Schválení memoranda musí ještě ve čtvrtek potvrdit městské zastupitelstvo.

Rada bude v úterý jednat o stadionu Ďolíček, přijme podmínky

Pražská rada bude v úterý jednat o stadionu Ďolíček, na němž hraje prvoligový klub Bohemians 1905. Město přijme podmínky Prahy 10, řekl ČTK pražský radní pro kulturu Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice). To by pro klub znamenalo, že se nebude muset stěhovat jinam. Ve čtvrtek bude o uzavření memoranda navrženého městskou částí ještě jednat pražské zastupitelstvo.

Praha 10 se neshodla s magistrátem na memorandu o Ďolíčku

Nad Bohemians 1905 opět visí hrozba stěhování na jiný stadion. Praha 10 se neshodla s magistrátem na společném memorandu o odkupu stadionu Ďolíček, na kterém prvoligový klub hraje. Zastupitelstvo městské části dnes přijalo návrh memoranda, s kterým ale hlavní město nesouhlasí. Majitel stadionu následně naznačil, že na dohodu hodlá čekat jen do konce podzimu.

Bohemians mají stále potíže se stadionem, odkup brzdí Praha 10

Ani na startu nové sezony nemají Bohemians Praha 1905 klid od problémů s odkupem stadionu Ďolíček. Na konci března sice pražský magistrát odkup za 121 milionů korun schválil, ovšem stále nebyla záležitost dořešena kvůli průtahům na vedení Prahy 10, pod kterou stadion patří.

Praha 10 vyzvala Bohemians Real k ukončení smlouvy o Ďolíčku

Praha 10 oficiálně vyzvala majitele stadionu Ďolíček, firmu Bohemians Real, k ukončení směnné smlouvy. Vyplývá to z materiálu, který v pátek projedná zastupitelstvo městské části, a který schválila její obměněná rada. Městská část 1. června neschválila usnesení, které by umožnilo odkup stadionu hlavním městem.

Magistrát bude muset kvůli prodeji Ďolíčku dál jednat s Prahou 10

Magistrát bude muset kvůli prodeji stadionu Ďolíček ve Vršovicích dál jednat s Prahou 10. Metropole chce stadion koupit od společnosti Bohemians Real za asi 140 milionů korun. Jako podmínku si ale stanovila, že městská část vrátí do správy hlavnímu městu sousední pozemek, kde funguje parkoviště. Další podmínku, ukončení smlouvy, v níž městská část dohodla směnu stadionu za dotčený pozemek, dnes zastupitelé schválili.

Praha čeká s nákupem stadionu Ďolíček na vrácení pozemku

Hlavní město čeká s nákupem stadionu Ďolíček na vrácení sousedního pozemku, který svěřilo městské části Praha 10. Ta si ale podle materiálu, který bude ve středu projednávat zastupitelstvo městské části, klade několik podmínek. Chce například dál na vráceném pozemku provozovat parkoviště.

Praha koupí Ďolíček za 121 milionů, další peníze přidá klub

Praha koupí stadion Ďolíček ve Vršovicích. Město zaplatí 121,1 milionu korun, dalších asi sedm milionů doplatí klub Bohemians 1905. Vlastník stadionu, Bohemians Real, za stadion požaduje 134 milionů, částka se sníží o daň z nabytí nemovitosti, kterou firma namísto Prahy zaplatí. Nákup přišly na pražský magistrát podpořit desítky fanoušků. Bohemians 1905 mají domluvu s vlastníkem stadionu, že jej mohou využívat do června.

Praha bude dál jednat o koupi stadionu Ďolíček

Praha bude dál jednat o koupi stadionu Ďolíček ve Vršovicích za 134 milionů korun. Nabídku majitele, společnosti Bohemians Real, dnes vzali radní na vědomí. Prvoligovému klubu Bohemians Praha 1905 hrozí, že kvůli chybějící smlouvě o nájmu stadionu nedostane licenci. Před budovou magistrátu, kde rada zasedá, dnes kvůli tomu demonstrovali fanoušci klubu.

Koupí-li Praha stadion Ďolíček, bude chtít i sousední pozemky

Pokud Praha koupí stadion Ďolíček ve Vršovicích, bude mu muset městská část vrátit jí svěřený sousední pozemek sloužící jako parkoviště. Původně ho Praha 10 chtěla vyměnit za pozemky pod stadionem a doplatit 49 milionů korun. Pozemek má hodnotu asi 60 milionů korun. Informace dnes zazněly na magistrátním výboru pro majetek...

Praha by mohla zaplatit za stadion Ďolíček 134 milionů korun

Praha by mohla za stadion Ďolíček ve Vršovicích zaplatit 134 milionů korun. Vyplývá to z materiálu, který má ve čtvrtek projednat magistrátní výbor pro majetek. Daň z nabití nemovitosti 5,4 milionu Kč zaplatí podle dokumentu současný majitel, firma Bohemians Real. Koupi musí projednat a schválit pražští radní a zastupitelé.

Praha nechá aktualizovat odhad ceny stadionu Ďolíček

Praha nechá aktualizovat zhruba rok starý odhad ceny stadionu Ďolíček a až poté bude odbor majetku s majitelem stadionu jednat dále o prodeji. Schválil to dnes magistrátní výbor pro majetek. Podle náměstka primátorky Matěje Stropnického (SZ/Trojkoalice) by se měla na jednáních podílet i městská část Praha 10...

Praha se pokusí o koupi stadionu Boheminas ve Vršovicích

Hlavní město Praha se pokusí o koupi stadionu Bohemians ve Vršovicích. Rozhodli o tom dnes radní, zjistila ČTK od zdroje z jednání. Na koupi bude spolupracovat s Prahou 10. Podmínkou ale je, aby radnice zrušila původně dohodnutou směnu pozemků, vyplývá z usnesení.

Výbor navrhuje, aby se Praha pokusila získat stadion Bohemians

Magistrátní výbor pro sport a volný čas dnes navrhl, aby se Praha pokusila získat stadion Bohemians ve Vršovicích a začala jednat s jeho majitelem. "Majetkový odbor magistrátu upřednostňuje koupi stadionu do vlastnictví města před směnou za pozemky dohodnutou Prahou 10," řekl na dnešním jednání výboru jeho ředitel Radek Svoboda.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele