Ďolíček Články


Praha, Česko

Ďolíček slaví osmdesátiny

Před 80 lety, 27. března 1932, byl necelý kilometr od původního Ďolíčku otevřen nový stadion Bohemians, který nesl jméno předsedy klubu a ředitele Vršovické záložny Zdeňka Dannera. Dlouholetý vršovický rival zelenobílých, sešívaná Slavia, se do čtvrti přestěhoval až v září 1953.

Jednání o Ďolíčku za půl roku

Zastupitelé Prahy 10 o půl roku odsunuli jednání o tom, zda městská část odkoupí vršovický Ďolíček. Majitelé stadionu podle zastupitele Petra Vozobuleho (Desítka pro domácí) potvrdili "vůli jej prodat". K dalším jednáním potřebuje vypracovat znalecký posudek. Návrh na řešení problematiky má Vozobule předložit do konce roku.

Zastupitelé Prahy 10 se přihlásili k boji o záchranu Ďolíčku

Zastupitelé Prahy 10 odsouhlasili, aby se městská část pokusila pro vršovický Ďolíček zachránit prvoligový fotbal. Stejnou snahu již deklarovalo programové prohlášení nového vedení města. Zástupci radnice budou nyní jednat s majitelem stadionu o jeho případném odkoupení.

Příznivci Bohemians 1905 protestovali

Přibližně dvacet fanoušků Bohemians 1905 se dnes odpoledne shromáždilo před radnicí Prahy 10 na protest proti tomu, že příštích pět let musí jejich fotbalový klub hrát v sousedním, slávistickém Edenu, protože jeho vlastní stadion nesplňuje prvoligová kritéria.

Bohemians 1905 se zachránili, nad Ďolíčkem se ale vznášel smutek

Jindy by to byl pro fanoušky Bohemians 1905 jen tuctový zápas, ale včerejší duel s Kladnem bude pro celé jejich generace smutným mementem a černým dnem.

Majoritní vlastník Bohemians 1905 usiluje o stěhování do Edenu

Bohemians 1905 by od příští sezony mohli hrát své zápasy v Edenu. Zástupci majoritního akcionáře vršovického klubu už o tom jednají s majitelem stadionu, jímž je společnost E-Side.

Praha 10 chce jednat o Edenu. Budou tam hrát i Bohemians?

Praha 10 chce jednat s majitelem stadionu Slavie v Edenu o případném majetkovém vstupu městské části do společnosti. Rozhodlo o tom dnes zastupitelstvo desáté městské části. Podle radnice je možné, že by na stadionu v Edenu hráli své zápasy i druholigoví Bohemians 1905.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele