Ďolíček Články


Praha, Česko

Praha 10 souhlasí s prodloužením nájemní smlouvy na Ďolíček

Praha 10 souhlasí s prodloužením nájemní smlouvy na stadion Ďolíček klubu Bohemians Praha 1905 do letošního června. ČTK to zjistila z usnesení rady městské části. Městská část loni na podzim schválila smlouvu, kterou by měla stadion vlastněný soukromým majitelem získat.

Osud stadionu Bohemians bude řešit koaliční rada vedení Prahy

Osud stadionu Bohemians 1905 ve Vršovicích bude řešit příští týden koaliční rada vedení Prahy, ČTK to dnes řekl radní Jiří Wolf (KDU-ČSL, Trojkoalice). Praha 10 vloni vyměnila stadion za sousední pozemek, směnu ale zatím neposvětila rada hlavního města a nebyla zapsaná do katastru.

Bohemians začnou přípravu v Ďolíčku, majitel jim dá více času

Bohemians Praha 1905 začnou 5. ledna zimní přípravu na stadionu v Ďolíčku, kde by měli sehrát minimálně i jarní část sezony. A to i přesto, že jim původně majitel stadionu společnost Bohemians Real dala k 31. prosinci výpověď z nájemní smlouvy.

Majitel Ďolíčku o měsíc prodloužil Bohemians výpověď z nájmu

Klub Bohemians Praha 1905 nedostane k 30. listopadu výpověď z nájemní smlouvy k Ďolíčku, kterou mu v září zaslal majitel stadionu Bohemians Real. Společnost prodloužila lhůtu do 31. prosince, aby se získalo více času na uzavření smlouvy o výměně stadionu za sousední pozemky s Prahou 10.

Magistrát nepotvrdí správnost smlouvy o stadionu Bohemians

Majetkový odbor pražského magistrátu nepotvrdí správnost smlouvy Prahy 10 o směně stadionu Bohemians 1905 ve Vršovicích. Rada města totiž nesouhlasí s jejím vkladem do katastru nemovitostí, uložila odboru správnost smlouvy nepotvrdit. Bez souhlasu úřadu ale vklad nelze podat a pozemky nemohou změnit majitele.

Praha 10 schválila získání stadionu Bohemians Praha 1905

Zastupitelstvo Prahy 10 schválilo výměnu stadionu Ďolíček, kde hraje prvoligový tým Bohemians 1905, za jiný pozemek s doplatkem 49 milionů korun. Nevyslyšelo usnesení rady hlavního města, které směnu nedoporučovalo a navrhovalo jen jeho koupi. Pro návrh usnesení bylo 22 zastupitelů, proti čtyři, dva se zdrželi.

Praha 10 se dohodla s Bohemians 1905 na nájemní smlouvě

Praha 10 se dohodla s prvoligovým klubem Bohemians 1905 na nájemní smlouvě na 20 let na stadion Ďolíček za jednu korunu ročně. Smlouva začne platit, až městská část stadion získá. Praha 10 tímto krokem chce deklarovat, že nemá zájem stadion zbourat.

Praha 10 se brání nařčení od magistrátu, že chce zbourat Ďolíček

Praha 10 chce podle magistrátu stadion fotbalistů Bohemians 1905 v Ďolíčku zbourat. Vyplývá to prý z posudku ceny pozemků pod stadionem, který chce radnice v rámci výměny získat od firmy Bohemians Real. Starosta Prahy 10 označil tvrzení magistrátu za "fantasmagorii".

Praha 3 nabízí Bohemians 1905 v případě potíží azyl na Žižkově

V případě, že by fotbaloví Bohemians 1905 museli pryč z Ďolíčku, nabídla jim Městská část Praha 3 dočasný azyl. Své domácí zápasy by "klokani" mohli hrát na stadionu v Seifertově ulici, kde působí druholigová Viktoria Žižkov.

Bohemians 1905 dostali výpověď ze stadionu v Ďolíčku

Budoucnost Bohemians Praha 1905 je ohrožena. Aktuálně jedenáctý celek prvoligové tabulky dostal k 30. listopadu výpověď z nájemní smlouvy k Ďolíčku od majitele stadionu společnosti Bohemians Real. Problémem je, že stále nedošlo k naplnění dohody o výměně stadionu za sousední pozemky mezi Prahou 10 a majitelem arény.

Praha 10 schválila záměr koupě stadionu Bohemians 1905

Praha 10 dnes schválila záměr koupě stadionu pražských Bohemians 1905. Tradiční arénu "klokanů" Ďolíček chce vyměnit za sousední pozemky v hodnotě 60 milionů korun, městská část by dále měla zaplatit 49 milionů korun. Záměr musí ještě schválit vedení hlavního města a opět odsouhlasit zastupitelstvo Prahy 10.

Praha 10 chce Ďolíček vyměnit za pozemek a doplatit 49 milionů

Praha 10 chce koupit stadion pražských Bohemians, takzvaný Ďolíček. Se současnými majiteli se radnice dohodla na výměně za sousední pozemek v hodnotě 60 milionů korun, městská část má navíc zaplatit 49 milionů korun. ČTK to dnes řekl starosta Bohumil Zoufalík (Nezávislí).

O budoucnosti Ďolíčku se má rozhodnout do konce března

O budoucnosti vršovického Ďolíčku, stadionu Bohemians Praha 1905, se má rozhodnout do konce března. Praha 10 chce do té doby dokončit jednání s vlastníky stadionu o jeho odkupu nebo o výměně pozemků. ČTK to řekl radní Prahy 10 Petr Vozobule (Desítka pro domácí). Záležitost by chtěl vyřešit do poloviny letních prázdnin.

Bohemians 1905 chtějí zůstat v Ďolíčku, pomoci mají i fanoušci

Bohemians Praha 1905 hodlají i v případě postupu do první ligy zůstat na stadionu Ďolíček. K tomu jsou připraveni investovat do zázemí stadionu a vyhřívání trávníku zhruba 20 milionů korun. Klubu s tím mají pomoci také fanoušci, kteří spustili veřejnou sbírku "Každá koruna zahřeje".

Bohemians 1905 bude v druhé lize hrát v Ďolíčku

Fotbalisté Bohemians 1905 se vracejí na stadion v Ďolíčku, kde budou hrát zápasy druhé ligy. Dnes byla uzavřena nájemní smlouva s majitelem stadionu společností Bohemians Real a zároveň byla ukončena smlouva na nájem Synot Tip Areny, kde Bohemians hráli během svého působení v první lize.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele