31.08.2012 20:45 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Falcao vyučoval i v Superpoháru. Hattrickem ponížil Chelsea

Že dnes v Monaku proti sobě nastoupil vítěz Ligy mistrů a vítěz Evropské ligy? Ale kdepak, to se jen nějací zelenáčové z Londýna snažili zastavit madridský tank jménem Falcao. A hrubě neuspěli. Jako malí žáčkové si museli připadat hráči Chelsea, úřadující evropští šampioni, kteří odjíždějí domů po těžké prohře zostuzeni. Atlético naopak slaví.

Obě mužstva nasadila do monacké bitvy plnou polní, ale hned o úvodních minut to vypadalo, jako by tak učinilo jen Atlético. Chelsea se vůbec nechytala a už ve třetí minutě mohla být potrestána. To však ještě Falcao teprve seřizoval svou střeleckou mušku a pod tlakem Ashleyho Colea skončil jeho pokus v obrovské šanci na břevně.

Nezastavitelný El Tigre si ovšem spravil chuť už za tři minuty. Skvělá kolmice Gabiho ho poslala za Davida Luize a situace jeden na jednoho proti Čechovi už byla pro Falcaa rutinní záležitostí. Atlético vedlo 1:0 a rozhodně nechtělo polevovat.

Statická hra Blues působila proti té soupeřově jako z jiného sportu. Obrana bez svého vůdce Johna Terryho byla v troskách a jakékoliv přečíslení či rychlý brejk zaváněly nebezpečím. Nakonec si ale druhý gól vymyslel relativně sám znovu Falcao. V 19. minutě dostal na hranici šestnáctky míč od Adriána, z přítomnosti obou stoperů si nic nedělal, přichystal si míč na levačku a skvostnou ranou na zadní tyč nedal Čechovi šanci.

Už v tu chvíli byla Chelsea na ručník, ale to ji čekalo ještě minimálně 25 minut hrůzy, nebo chcete-li prvního poločasu. Deset minut před zazněním prvního gongu to mělo být 3:0. Turan připravil stoprocentní gólovku pro Adriána, jenže ten z několika málo metrů napálil míč místo do sítě jen do vlastního těla a Falcao už dokázal míč z dorážky dostat jen tyč.

Svou aktuální velikost ovšem ukázal ještě ve 45. minutě, kdy těžil z protiútoku Atletů. Arda Turan si vybral před vápnem právě El Tigreho, kterého nezvládal bránit Ivanovič, a Petr Čech už se vzápětí jen ohlížel, jak míč skrze něj prochází do sítě. Poločas skončil 0:3 z pohledu Chelsea.

O poločase Roberto Di Matteo stáhl Ramirese a nasadil Oscara, ale Chelsea to nijak výrazně nepomohlo. V 60. minutě ji navíc další trefou uzemnil Miranda. Gabiho trestný kop z hráčů v modrém trestuhodně nikdo nebránil, a tak se míč dostal až k Mirandovi, který prostřelil Čecha.

Nejblíže byla Chelsea brance v 67. minutě, kdy pálil Oscar, ovšem podotýkám, že pokus mladého Brazilce ani nemířil mezi tři tyče. Alespoň čestnou branku Blues nakonec zaznamenal čtvrthodiny před závěrečným hvizdem Gary Cahill - hlavičkou po rohu Lamparda.

Chelsea nicméně vstřelená branka nijak nenakopla, naopak Atlético hrálo nadále při velké chuti a hrozilo z rychlých brejků. Když pak šel v 88. minutě střídat Radamel Falcao, dočkal se zasloužených ovací. Pověstnou manitu mohl zasadit Chelsea vlastním gólem David Luiz, to když se paradoxně snažil zabránit ve skórování po nahrávce Emreho Turanovi, naštěstí pro něj skončil míč na tyči. Přesto však končí Superpohár pro londýnský klub velkou ostudou. Na hráče Atlétika naopak čeká dlouhá noc.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (956)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele