semifinále
11.01.2023 20:00 CET
1 : 1
4:3 pen.
(1:0, 1:1)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid po penaltách vyřadil bojovnou Valencii

Real Madrid se v semifinále Španělského superpoháru docela nadřel, protože houževnatá Valencia mu nedala nic zadarmo. Utkání dokonce dotáhla až na penalty, jenže dva její hráči je neproměnili.

Valencii se v domácí soutěži rozhodně nedaří podle očekávání, a svěřenci trenéra Gennara Gattusa tak trochu upínali své naděje právě na Superpohár. Dnes se v Saúdské Arábii hrálo první semifinále a proti sobě se postavili dva italští trenéři, kteří se velmi dobře znají a které pojí blízké přátelství. Gattuso totiž vyzval svého mistra, tedy Carla Ancelottiho.

Byl to také souboj dvou střelecký es, známých hvězd a veteránů. Na straně Valencie se pokoušel Edinson Cavani ukázat, že ještě nepatří do starého železa a že má co nabídnout. A Real zase táhne Karim Benzema, i když toho letos zas tak moc neodehrál. Právě jeho našel skvělým pasem Fede Valverde a pak sledoval, kterak Benzema chybuje v rozehrávce při snaze vyhledat volného Viníciuse.

Úvodní minuty dělaly trenérovi Ancelottimu přeci jen trochu vrásky na čele. Zkušený kouč dnes prožíval jubilejní dvousté utkání v roli hlavního trenéra Realu Madrid a chtěl jej okořenit postupem. V 19. minutě jeho naděje zachránil brankář Thibaut Courtois po ráně Cavaniho a o minutu později zase spálil další obrovskou tutovku Toni Lato, který sice obešel belgického brankáře, jenže poté zbytečně spadl na zem v naději, že bude faulován. Nebyl.

Real se vepředu trochu trápil, ale o to lepší efektivitu nakonec ukázal. Ve 38. minutě se totiž Karim Benzema nechal faulovat Erayem Cömertem a sudí Hernández okamžitě pískal pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný a neměl problémy s jeho proměněním - 1:0 pro Real.

Bílý balet dohrál první poločas ve vedení, jenže o to přišel záhy po změně stran. Zdálo se, že centrovaný míč od Lata bude přetažený, jenže na zadní tyči se po míči natáhl Samuel Lino a dokázal ho procpat za záda Courtoise!

A tak musel opět zapnout Real. Snažil se o to stále hodně aktivní Benzema, který především tvořil a posílal do šancí své křídelníky, ale Realu to k ničemu nebylo. Real sice opticky měl převahu a svého soupeře do ničeho nepouštěl, nicméně pořádnou šanci si vytvořit nedokázal. Na velkou šanci jsme vlastně čekali až do šesté minuty nastavení. Balon se po několika odrazech nakonec dostal k volnému Viníciusovi, avšak jeho ránu po zemi zastavil padající Mamardašvili!

Takže se po krátké pauze obě jedenáctky na trávník vrátily v prodloužení. To začal lépe Ancelottiho výběr. Obrana Valencie nedokázala míč odvrátit moc daleko a na hraně vápna si na něj počkal Vinícius. Jeho technickou střelu k tyči však dokázal perfektně vyrazit fantastický Mamardašvili! Ve druhém prodloužení znovu vynikl Courtois, kterého nepřekonal pálící Pérez.

O vítězi musely rozhodnout pokutové kopy. A protože nedali jen hráči Valencie, stoper Cömert a kapitán Gayá, radoval se z postupu Bílý balet!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (51)

Přidat komentář
Visca el barca

Rodrygo je v čem konkrétně dobrý? Za mě čistý průměrák.

Reagovat
pantondavo

Pokud bude obcas rozhodovat semifinale LM a zapasy v cope jako treba minulej (krasny solo do vapna), tak at je klidne prumernej, ale nevadi mi to. Navic je mu cerstve 22.

Reagovat
kaja900

Rodryga máme hlavně na ligu mistrů no ještě by mu to mohlo začít střílet i v lize

Reagovat
Pharrell

Reagovat
teenz

Takze o neco lepsi Fati.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kenneth

Myslis Fatiho aka Bojana Krkice?

Reagovat
teenz

Reagovat
Mercury

Mysli Busquetse aka Pedra

Reagovat
Cracker10

Tak nastejno, oba jsou k hovnu.

Reagovat
misinho7

nj Rodrygo a jeho goly v semifinale atd..a Fati ktory naozaj este nic akoze dolezite nespravil..tak on je zatial iba k hovnu..a pozeram ze ho planujete predat

Reagovat
Cracker10

Jen nahoda, je to drevak.

Reagovat
pantondavo

Náhoda, která tě dostane do finále LM je furt lepší než žádná, ne?

Reagovat
teenz

Fuha.

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JM

Reagovat
Vrubozubec

Třeba tím že je to vynikající žolík, bez něj by loni real lm nevyhrál

Reagovat
zasranej malíř

No výkon opět hrozný alespoň ty penalty se zvládli s přehledem

Reagovat
Raul=Real

Otrasný výkon Vinco 0 bodov tuto sezonu, to je neskutocne

Reagovat
herbage

Už nasbíral tuto sezónu 15 bodů (10g a 5a) za 23 zápasů. To není nula, řekl bych

Reagovat
Axelrose

Asi myslel letošní rok.

Ale jinak je pravda, že poslední dva zápasy to je docela otřes, alespoň co se týká hry.

Mě osobně přijde docela mimo formu Modrič. Ale je to pouze osobní názor.

Reagovat
Raul=Real

Aj "0 bodov" aj "tuto sezonu" bolo myslene obrazne....gol dal naposledy pred 7 zápasmi proti celticu ...posledne zápasy to je katastrofa, nepremiena tutovky, stráca jednoduche lopty a ak sa dostane do kombinacie či narážačky tak to je takmer istota že to u neho končí v poslednych zapasoch by viac predviedol aj Hazard

Reagovat
Kenneth

No to byla zase sracka. Jedinou radost mi udelalo ze hral Nacho.

Reagovat
misinho7

To bol des. Normalne som to ani nedopozeral..poslednej dobe ma tie nase ligove zapasy ci CDR hodne nudia..jedine kde to naozaj prezivam ako dakedy je LM no

Reagovat
misinho7

minulu sezonu ma aspon bavil Vini a Karim..ako si to tam tocili a bola to naozaj parada..plus Fede..ale tento rok, Vini nema formu, Karim bol zraneny a tiez forma nikde..a Valverde po MS ked je zas viac v strede teiz zatial ziadne top vykony..realne ma teraz u nas nikto nebavi abo na koho by som sa vysostne tesil..je to zatial dost nuda

Reagovat
Jerichoo

Benzi ich tam na začiatku slušne pomotal

https://www.youtube.com/watch?v=d456-7u4Io8

Deschamps

Reagovat
CHONG

Jediným pozitivem byla nálada hráčů při penaltách, jinak otřesný výkon ze kterého fakt bolely oči. Bude to chtít zabrat, protože s tímhle nás Betis ve finále přejede.

Reagovat
king23

Betis

Reagovat
Raul=Real

Ako ze hej, Betis dajme tomu Ja by som ale chcel zrkadlo "kvality", na clasico uz nebude ospravedlnenie ze v poharoch vypustame atd chcem vidieť na čom sme, proti lídrovi ligy

Reagovat
AlevsakNevadi

túto kokotinu by mal real/barca/ atletico povinne vypúšťať.

Reagovat
Ed_Hazard

Tu je vidiet mentalita sampionov - nic nesmies vypustat

Reagovat
AlevsakNevadi

myslis že pre týchto hráčov má zmysel nejaká supercopa ? ms, liga nádorov, poháre, Lm , europa etc... extrémne veľa zbytočných zápasov a neverím tomu že idú naplno do zápasu supercopy.

Reagovat
Kenneth

Jeste k tomu nekde v pousti v Arabii. Absolutne nedustojna atmosfera vcera.

Reagovat
Kily

nj, rozhoduje svaz, který shrábne spoustu peněz, klubům nařídí šaškárnu a všechno zamaskuje za to, že několik milionů dostanou i kluby, kterým se to tak po finanční stránce vyplatí

Reagovat
Kenneth

Penize vzdycky az na prvnim miste. Je mi uplne jasny ze kdyby se Florentinovi nenaplnili kapsy, tak by tohle Real nikdy nedopustil.

Reagovat
Kily

a není to jen o klubech, na tohle doplácela i reprezentace, která létala přes polovinu světa na herně nesmyslné přáteláky třeba do Salvadoru

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Prohrál někdy Real důležité penalty?

Reagovat
CHONG

Pod Mourkem semifinále LM s Bayernem

Reagovat
misinho7

11/12 semifinale LM proti Bayernu. Este za cias Mourinha. Ta prehra ma boli doteraz...ta sezona bola uzasna, dali sme niekolko rekordov, ten tim bol totalny stroj a posledne co Mourinhovi chybalo bola ta LM.

Reagovat
Kenneth

Tehdejsi finale proste melo byt Real x Barca. Hrozna skoda.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Fairplay

Reagovat
teenz

Reagovat
madridcan

Pekné, ako tu všetci spomínate Mourinha, ktorý to skurvil sám.

A budem to omieľať vždy a vkuse. Ôzilov gól v Bayerne, stiahnutue sa do defenzívy a Goméz v nadstavenom čase je vec, ktorá ide za Mourinhom. Už mu ostalo iba kľačať v rozstrele. Ako to, že Zidane to zvládnuť vedel? Aj ako Carlov asistent? Mourinho bol prekliatie v Európe

Reagovat
madridcan

Totálnu ofenzívu stlmil a dopadli sme, ako sme dopadli. Hlavne Chelsea by ten tím vo finále rozjebal, ale žiaľ...Mourinho mal iný plán. Zjavne na mieru ušitý pre CFC

Reagovat
Pharrell

Semifinále LM 2011/2012 tehdy ještě pod Mourinho. Za RM tehdy nedali (v penaltovém rozstřelu) Kaká C.Ronaldo a i Sergio Ramos. Hlavně Ramos to bylo legendární.

Reagovat
smazaný uživatel

6 penalt v posledních zápasech? PENAL Madrid

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele