semifinále
08.01.2020 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Real Madrid porazil Valencii a postoupil do finále Supercopy

Semifinále španělské Supercopy hrané v saúdskoarabské Džiddě vyznělo jednoznačně pro Real Madrid, který porazil Valencii díky brankám Kroose, Isca a Modriće 3:1. Jedinou branku "Netopýrů" vstřelil v nastavení z pokutového kopu Dani Parejo. Svěřenci Zinédina Zidana si zahrají finále proti úspěšnějšímu z dvojice Barcelona - Atlético Madrid.

V Saúdské Arábii odstartoval nový formát španělského Superpoháru, který hrají čtyři celky. První semifinálovou dvojici utvořili Valencia a Real Madrid a k vidění byla vcelku jednoznačná záležitost.

Přitom Valencia se k žádnému šetření opor neodhodlala, ale Real působil mnohem svěžím dojmem a v 15. minutě šel zaslouženě do vedení. Nutno říci, že kuriózním způsobem, protože rovnou z rohového kopu načapal brankáře Doménecha Toni Kroos. Valencia po inkasované brance zvýšila aktivitu a odměnou jí byla šance Gameira, který z dobré pozice přestřelil. Ještě v prvním poločase dokázal Real Madrid utéct na rozdíl dvou branek. Po zpětné přihrávce pálil jen do obránce Modrić a odražený balón pak zužitkoval přesnou ranou z voleje Isco! O chvíli později mohli Merengues přidat další gól, ale hlavičku Isca vyrazil Dómenech.

I po změně stran byl lepší Real a bylo jen otázkou času, kdy přidá třetí gól, který bude znamenat definitivní rozhodnutí. Valencia nakonec vydržela nápor Realu jen do 66. minuty, kdy Modrić se spoustou času uklidil šajtlí balón k tyči. Valencia byla nebezpečná až v závěru, tedy v době, kdy bylo o vítězi dávno rozhodnuto. V nastavení se tak alespoň dočkala snížení, když proměnil nařízený pokutový kop tradiční exekutor Dani Parejo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Largo

0:2

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
boryland

2:0...….. …..ramos red…..

Reagovat
Pharrell

Idiote ....

Reagovat
JakubOcko

Hovno turnaj kde si v piči, uprostřed sezony Jenom slabý Zidane se může focusovat na takové hovno, protože jinak žádnou trofej nevyhraje. Starý formát byl v pohodě kdy se hrál jenom jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Stary format se hral na dva zapasy doma/venku, takze blabol dal

Reagovat
ttopi

doma/venku - to je podstatné. Tyhle moneymake "turnaje" v těhle zemích podle mě kurví fotbal. Bude toho víc a víc.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele