čtvrtfinále
24.01.2024 19:30 CET
3 : 2
(3:0)

Reportáž

Cyle Larin (© AFP)

Mallorku nepřipravila o postup přes lídra LaLigy ani prořízlá pusa kapitána

Mallorka uštědřila ve čtvrtfinále Copa del Rey nepříjemný direkt Gironě, kterou na vlastním hřišti porazila 3:2. Domácí vlétli do zápasu jako uragán a ve 35. minutě vedli už o tři branky, když mimo jiné dvakrát udeřil zkušený Abdón Prats. Zaskočenému lídrovi nejvyšší španělské ligy se po změně stran dostalo pomoci od soupeřova kapitána Antonia Raílla, jenž nejprve fauloval v pokutovém území a následně si neodpustil ostrá slova směrem k rozhodčímu, za což byl vyloučen. Hosté ale využili početní převahy jen ke snížení, a Rumělky tak poprvé od sezony 2008/2009 proklouzly mezi čtyři nejlepší celky soutěže.

Girona po zaváhání s Almeríí znovu ukázala svou sílu proti Seville, kterou hattrickem za šest minut smetl Arťom Dovbyk. Ukrajinský střelec se v této sezoně prosadil i do sítě Mallorky, jež sice tak zářnou formou neoplývala, Katalánci se však přesto museli mít na pozoru. Od poloviny listopadu totiž Los Bermellones padli jen s madridskými velikány Realem a Atlétikem.

Příležitost ukázat se na hrotu útoku dostal v pohárovém utkání od úvodních minut místo Dovbyka veterán Cristhian Stuani. Důvěru trenéra Míchela mohl 37letý Uruguayec splatit hned v úvodu, ale slovenský gólman Dominik Greif jeho únik včasným výběhem zneškodnil. Na druhé straně musel dvakrát do akce Juan Carlos, ve 21. minutě už však brankář Girony neměl nárok, když skvěle sehraný brejk zakončil přízemní ranou do jeho protipohybu Cyle Larin.

Odpovědět mohl ještě v úvodní půlhodině Sávio, jenže Greifa střelou pod břevno nepřekonal. Zahozené šance musely Katalánce mrzet, jelikož se během následujících sedmi minut dvakrát trefil Prats. Na rozdíl dvou branek zvýšil nejlepší střelec Rumělek parádní ranou zpoza vápna a třetí gól domácích přidal po ruce Antala Yaakobishviliho z penaltového puntíku.

Po změně stran Girona diktovala tempo hry a hnala se za snížením. Blízko mu byl Aleix García, který přízemní ranou zpoza šestnáctky nadělal Greifovi problémy, síť za jeho zády ale nerozvlnil.

Skvěle rozjetý zápas Los Bermellones zkomplikoval kapitán Raíllo, jenž si v 67. minutě po faulu ve vlastním vápně vysloužil první žlutou kartu, a za následné protesty u rozhodčího byl dokonce vyloučen. Zároveň soupeři dopřál penaltu, kterou s přehledem proměnil Stuani. V nastavení sice ještě Greifa překonal Sávio a snížil na rozdíl jediné trefy, na vyrovnání už ale Katalánci nedosáhli.

Mallorca tak zaskočila Gironu a postoupila do semifinále pohárové soutěže. Jeho první dějství je na programu od 7. února.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele