čtvrtfinále
26.01.2023 21:00 CET
3 : 1
po prodloužení
(0:1, 1:1)

Reportáž

Radost hráčů Realu Madrid (© AFP)

Real Madrid přešel v prodloužení přes Atlético do semifinále

Mezi čtyřkou nejlepších v Copa del Rey nebude chybět ani Real Madrid. V prestižním madridském derby vyřadil konkurenční Atlético 3:1 po prodloužení, přestože dlouho prohrával. Atlético vedlo od 19. minuty zásluhou Álvara Moraty, jenomže Rodrygo si čtvrthodinu před koncem vynutil prodloužení a v něm rozhodli Karim Benzema a Vinícius Júnior.

Real Madrid se tentokrát utkal s Atléticem v Copa del Rey, kde oba celky usilovaly o postup do semifinále. El Derbi Madrileño nakonec přineslo čtyři branky, byť polovinu z nich až v prodloužení, ve kterém mělo zásadní význam vyloučení hostujícího stopera Stefana Saviće.

Derby ale příliš fotbalové krásy v prvním poločase nepobralo. Mírně aktivnější Real Madrid si nedokázal vypracovat žádnou větší šanci a naopak v 19. minutě zničehonic inkasoval. Koke předvedl krásný pas na Molinu, který v pokutovém území předložil balón Álvaru Moratovi přímo před prázdnou branku. Někdejší útočník "Bílého baletu" se pochopitelně nemýlil. Real zatopil Atléticu až po půlhodině hry, ale Éder Militão hlavičkoval po rohovém kopu nepřesně. Nic dalšího už se nestalo, s výjimkou střídání Daniho Ceballose za odchozího Ferlanda Mendyho.

O přestávce žádný z týmů nestřídal. Carlo Ancelotti i Diego Simeone ponechali stejné jedenáctky s tím, že Real už jednou střídal na konci prvního poločasu. Atlético vedlo a jeho sok musel dotahovat. V 58. minutě prověřil gólmana Oblaka střelou Benzema, nicméně domácí se přes pozornou obranu "Atletů" špatně prokousávali. Na druhé straně zase vyzkoušel pozornost Courtoise Griezmann a utkání se pomalu a jistě přehouplo do své závěrečné čtvrthodiny.

Real v závěru zvyšoval obrátky a nakonec se dočkal vyrovnání. Rodrygo ukázal vytříbenou techniku, zbavil se dvou hráčů a technickou koncovkou srovnal na 1:1. Atlético si mohlo vzít vedení zpátky, jenomže Griezmann v obrovské šanci pohořel a Depayovu střelu už v nastaveném čase Courtois vyrazil.

Atlético sahalo po vítězství, ale na Santiago Bernabéu ho ještě čekal třicetiminutový přídavek. V 99. minutě přišel zásadní moment. Faul Stefana Saviće znamenal po druhé žluté kartě vyloučení a Los Colchoneros šli do oslabení.

A netrvalo to dlouho a Real Madrid strhl vedení na svojí stranu. Asensiova přihrávka proskákala až na druhou stranu ke Karimovi Benzemovi a ten na přední tyči překonal Oblaka.

Atlético mělo i v početní nevýhodě šanci na vyrovnání, jenže Depayovo zakončení zblízka nebylo razantní. V závěru už to hosté hodně otevřeli a Real vsítil pojišťující třetí gól. Střela Viníciuse Júniora zapadla přesně k tyči. Real Madrid tak v semifinále Copa del Rey doplnil Barcelonu, Osasunu a Athletic Club. Atlético Madrid se pro letošek s pohárem loučí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
Pharrell

2:0 2:1 RM

Reagovat
Naseroslosos23

1:0

Reagovat
Pharrell

RM to je zatím hrůza a tragédie od domácích. Ale snad zaberou 2 pol. a snad to nakonec otočí na 2-1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele