čtvrtfinále
02.02.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Hugo Duro (© AFP)

Valencia díky dobrému závěru porazila bojující Cádiz

Cádiz bojoval statečně a chvíli to vypadalo, že má dostatečnou převahu, aby Valencii vyřadil. Jenže domácím Netopýrům vytvořil radost na tvářích Hugo Duro gólem na 2:1 z 80. minuty a hostům moc nepomohlo ani závěrečné vyloučení Caly.

Valencia se v poslední době proti Cádizu v lize dost trápí a dnes to chtěla napravit aspoň v Copa del Rey. Čtvrtfinále se hraje na jeden zápas, takže oběma týmům šlo o hodně. Valencia do něj nastoupila i s novými posilami, švýcarským defenzivním univerzálem Cömertem a Španělem Gilem. Delší dobu se ale ani jeden z týmů nemohl dostat do tempa.

Pokud bychom chtěli charakterizovat dění na hřišti za prvních 20 minut, pak jednoduchým slovem by byla nepřesnost, ta se projevovala neustále. A to až do 24. minuty, v níž se Valencia konečně ujala vedení. Rychlou akci na pár doteků rozehrál Hugo Duro, který běžel do pootevřeného prostoru. Nesobecky našel lépe postaveného a především absolutně nebráněného Portugalce Guedese a ten se štěstím propálil brankáře Gila.

Útok Cádizu v podstatě neexistoval a obrana Valencie si mohla docela odpočinout, protože brankáře Domenecha nikdo výrazně neobtěžoval. První poločas ukončila série nepřesných kopů a diváci v ochozech se asi nemohli zbavit dojmu, že se dnes oba týmy zrovna nepředřou.

Druhá půle už začala mnohem lépe a zásluhu na tom měl především Cádiz. Tomu se z poháru evidentně ještě nechtělo a dělal, co mohl, aby se zlepšil v koncovce. Hodně mu pomohla 53. minuta, ve které si sudí všiml nedovoleného zákroku uvnitř vápna a pískal penaltu. K ní se postavil zkušený exekutor Lucas Pérez a se štěstím se mu povedlo propasírovat míč pod padajícím Domenechem.

Vyrovnání představovalo pro Valencii velký problém, ale mohlo být i hůř. Po hodině hry si totiž na rohový kop ve vápně naběhl Juan Cala a odpoutal se od obránce. Jenže jeho teč poslala míč jen do tyče! Outsiderovi utkání ale dnes nebylo souzeno vyhrát. Deset minut před koncem ho o naděje připravil Hugo Duro, který byl ve správnou chvíli na správném místě. Povedlo se mu trknout hlavou do míče, který po rohovém kopu poslal do sítě - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele