čtvrtfinále
03.02.2022 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Álex Berenguer a Iker Muniain (© AFP)

Athleticu doma stačila jediná branka k pokoření Realu Madrid

Určitě se dá říct, že od duelu Athleticu Bilbao s Realem Madrid diváci čekali daleko víc zábavy, šancí a branek. Nepříliš zajímavé utkání skončilo těsnou výhrou domácích "Lvů" jen proto, že minutu před koncem Real chyboval a střídající Berenguer se v zakončení nemýlil.

Je fakt, že Realu chyběl Karim Benzema, kterého trenér Ancelotti šetřil, a jen na lavičce jsme viděli Carvajala s Valverdem, ale i tak měl Real velkou sílu. Domácí celek měl velké štěstí, že se mu díky jeho filozofii a zaměstnávání převážně baskických fotbalistů vyhnuly absence způsobené americkou částí kvalifikace na MS. Měl odpočinutý kádr a hlavně kompletní.

Úvod utkání byl přeci jen trochu opatrný, ostatně jako jeho pozdější většina. V 9. minutě musel poprvé do akce brankář Thibaut Courtois, kterého pořádně vystrašila dělovka z kopačky Garcíi. Zkušený záložník mířil skvěle pod břevno, ale belgická opora v bráně Realu vydržela a míč vyrazila mimo bránu.

O pár minut později pálil těsně vedle z velkého úhlu Iker Muniain, jeho zakončení skončilo jen na boční síti. Real kombinoval jen hodně opatrně a jeho pohybům chyběla větší dynamika. Ani střelecky se královský klub moc nepředvedl a aktivitu nechával spíš na domácích. Jeden z rozhodujících momentů nastal o poločase, kdy domácí trenér Marcelino stáhl mladšího z bratrů Williamsových a nasadil do hry Álexe Berenguera.

Realu poprvé výrazněji zatrnulo v 50. minutě, kdy sudí postřehl pád ve vápně hostí po větší aktivitě obránce Militãa. Poté, co viděl video, ale penaltu nakonec neodpískal a Baskové se ke gólu museli propracovat jinak. Dlouho se jim to ale nedařilo a v těchto pasážích hry divák poměrně trpěl. A to i kvůli laxnosti Realu, jehož větší šanci měl na svědomí za celou druhou půli jen neúspěšně střílející Casemiro. Jeho přízemní dělovka však nenadělala brankáři Agirrezabalovi větší problémy.

S další střelou přispěchal Asensio, jenže gól padl na druhé straně. Oba týmy se možná už podvědomě smiřovaly s prodloužením, když Real minutu před koncem chyboval u vlastního vápna v rozehrávce a nabídl míč Vesgovi. Ten jej posunul na Álexe Berenguera, který se šikovně zbavil dotírajícího Nacha a krásnou ranou zakroutil míč k tyči - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Aldeano

To je zatím strašné teda...

Reagovat
Aldeano

Zasloužené vyřazení.

Reagovat
ttopi

Jak hrál Real?

Reagovat
smazaný uživatel

Primo katastrofalne, je to kurva rozdil oproti prvnimu zapasu s nimi v prosinci. Nechce se mi verit, ze Benz je proste tak zasadni hrac, ze bez nej prohravame takove zapasy?

Reagovat
ttopi

Tak když se podívám na statistiky, tak to asi o absenci Benzemy nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, sen o double se rozplynul, snad ukopou hosi alespon tu ligu nejak..

Reagovat
Kily8

Real ku koncu zápasu získaval kontrolu nad zápasom a vtedy spravil chybu Modrič, síce ju ihneď napravil, ale vzápati ju zopakoval Casemiro a bol z toho gól z ničoho, už nebol čas reagovať. Brazílčania boli unaveni z cesty a pomalšie sa dostávali do tempa. Asensia považujem za dobrého hráča, ale v tomto zápase som videl, prečo nemože byť špička. V 72. minúte mu Lucas dal zlú prihrávku(jeho bežnú bez citu pre kombináciu) a on mal rovnako ďaleko od lopty, ako hráč súpera, ale on miesto, aby išiel do ľahkého súboja, tak začal gestikulovať na toho draváka Vasqueza a vykašlal sa na loptu. Bola z toho nebezpečná situácia. Toto by Benzema, Vini, Modič, Casemiro nikdy nespravili…..potom niečo podobné zopakoval ešte tušim v 76. minúte…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele