čtvrtfinále - 1. zápasy
13.01.2011 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Almería zdolala La Coruňu a je blíž semifinále

Almería si připsala jednobrankové vítězství nad La Coruňou, díky němuž žije svůj sen podívat se do semifinále Královského poháru. Odveta však pořád nabízí otevřenou partii a o postup se budou muset Rojiblancos ještě poprat.

Almería se nemůže chlubit kvalitním a početným procesím fanoušků na každém domácím klání, ale čtvrtfinálový duel proti Deportivu mohl přilákat povíce příznivců. Čas od času zapěla červenobílá přesila na ochozech oslavných chór, ale přec byl povětšinou slyšet pouze organizační brankářů a koučů. Politováníhodný stav, avšak pochopitelný.

První ryzí tutovka se zrodila v osmnácté minutě a Depor mohl děkovat obránci Lopovi, který se obětavě vrhl do technické střely nejlepšího střelce dosavadního průběhu Copa del Rey José Leonarda Ulloay, jehož pokus tak nabral směr mimo branku hostí.

Aktivnější a útočněji naladěná domácí jedenáctka hnaná cílem dosáhnout jednoho z největších úspěchů klubu v historii, tedy postup do semifinále Copa del Rey, se prosadila ve čtyřiatřicáté minutě, když Juanma Ortíz lehounce pronikl obranou po lajně až k čáře, načež umě napálil před brankou stojícího Rindaroye, od jehož pravé nohy se míč odrazil do sítě. Almería vedla po zásluze 1:0.

Pět minut do završení první pětačtyřicetiminutovky měl po krásné příhře M'Bamiho parádní příležitost Ulloa, ale rána mu bohužel pro domácí fanoušky nesedla. I přesto odcházela červenobílá jedenáctka do šaten omnoho spokojenější, zato ustrašený a nikterak nebezpečný Depor nevypadal jako ten Depor, který jsme byli zvyklí vídávat v posledních týdnech.

Galícijští válečníci si mohli svou pozici zhoršit záhy po přestávce, ale Uche Kalu nevyužil parádní kolmice Piattiho a v obrovské šanci zklamal osazenstvo stadionu Estadio Juegos Medirráneos. V šestapadesáté minutě však mohlo být vyrovnáno. Lassad se proháčkoval středem hřiště mezi třemi obránci a v běhu stačil přesně zacílit k levé tyči, kam se však tygřím skokem vrhnul Esteban a lehkou tečí zvládl vyrazit mičudu na tyč, od níž se odrazila do bezpečí. Byl to první náznak Deporu, první opravdová šance.

Bylo by vymalováno, kdyby Ulloa dokázal ve skluzu trefit krásný pas Piattiho, ale naděje Deporu na vyrovnání stále plápolaly. Obrana Almeríe však dneska pracovala výborně a je třeba si přiznat, že kdyby takto vypadala hra Andalusanů po čas nejvyšší soutěže, neměla by potíž se udržet. Utkání se přibližně od sedmdesáté minuty odehrávalo uprostřed trávníku, a tak více slov ztrácet nebudu a půjdu si společně s fanoušky vychutnat čtvtfinálový vrchol Copa del Rey mezi Realem Madrid a Atléticem Madrid!

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
homeles8

1:0

Reagovat
skteel

Reagovat
Josifek

Fotbal těchto dvou týmů, co teď hrají, by mi v Primeře fakt nechyběl..

Reagovat
X-bano-X

Heh des - bes Ujfi

Reagovat
smazaný uživatel

Gól jednoznačně jeho... Nechápu jak ho tam mohl nechat takhle samotnýho..

Reagovat
X-bano-X

Oboch ich nechal....... akože toto som už dlllllho nevidel. Celý ten zápas bol jedna veľká paródia, od Mr. zlomimtiveztyskunku Ramosa, cez Mr. janiesomvôbeczakerny Alonsa až po Mr. nevidimzlonepočujemzlo Lahoza.

Reagovat
F.Torres

3:1 je nakonec docela dobrý, ještě že ho tam ozil nakonec fouknul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele