finále
17.05.2008 13:00 CET
2 : 2
4:1 pen.
(0:0, 2:2)

CSKA Moskva

Amkar Perm

Rozhodčí: Stanislav Sušina
Diváci: ?

Reportáž

CSKA vítězem Kubok Rossiji!

Vítězem Kubok Rossiji se stalo mužstvo CSKA. Ve finálovém duelu porazili Moskevští Amkar Perm po penaltovém rozstřelu.

Finálový duel byl tak trochu v pozadí triumfu Zenitu v Poháru UEFA a blížícího se finále Ligy mistrů, které hostí Moskva. O svou budoucnost hrál lodivod CSKA Valerij Gazzajev, po minulé neúspěšné sezóně a špatného vstupu do té následující se začalo spekulovat o jeho odvolání z postu trenéra. Ani na lavičku se nevešel český fotbalista Luboš Kalouda.

Amkar byl před utkáním v jiné situaci. Zařadil se mezi příjemná překvapení tohoto ročníku a postup do finále Kubok Rossiji je největším úspěchem v krátké historii klubu. Proti CSKA neměli svěřenci trenéra Božoviče co ztratit.

Už v 16. minutě Brazilec Jo nastřelil tyč. Na druhé straně se objevili v dobré pozici Kušev a Sikimič. Proti střele záložníka Dudu vytáhl dobrý zákrok brankář Amkaru Gabulov. Další příležitost CSKA měl útočník Jo, nastřelil břevno. Amkar nezůstával pozadu, nebezpečné pokusy měli Belorukov a Drinčič. Přestože v prvním dějství bylo k vidění dost zajímavých momentů, stav zůstal 0:0.

Celky vstoupily aktivně i do druhé poloviny. Narozdíl od té první ale začaly padat góly. V 57. minutě se napřáhl k voleji Sikimič a krásnou střelou překonal bezmocného Akinfejeva. Podobnou střelou se prezentoval Kušev, ale svého kolegu nenapodobil. Trenér CSKA Valerij Gazzajev odpověděl stažením Aldonina, do hry poslal mladičkého Dzagojeva.

V 64. minutě dokonce zvýšil Amkar své vedení na dvě branky. Po rohovém kopu Drinčiče se po sérii tečí dostal k míči Dujmovič a poslal ho za záda Akinfejeva. Radost Amkaru neměla dlouhého trvání. O minutu později snížil na 1:2 z pohledu CSKA brazilský kanonýr Vágner Love.

Armádní klub se dočkal vyrovnávajícího gólu. V 74. minutě po střílené přihrávce Žirkova doklepl míč do sítě Jo Alvés. Čtyři branky za 18 minut! Do konce normální hrací doby branka nepadla, šlo se tak do prodloužení.

Prodloužení probíhalo ve vlažnějším tempu. Nebezpečné momenty vznikaly především před brankou Akinfejeva. V 92. minutě se dostal Drinčič z výhodné pozice. V 97. minutě chyběly Čerenčikovovi k přesné hlavičce centimetry. Potom iniciativu převzali hráči CSKA. Gabulov vyškrábl střelu Jo Alvése. V druhé části prodloužení se neudálo nic zajímavého. Celky vypadaly unaveně a přestože se pokoušely útočit, nedařilo se jim dotáhnout své akce.

Došlo na pokutové kopy. Prvním exekutorem se stal Žirkov, který s přehledem poslal míč za záda Gabulova. Naproti tomu Drinčič mířil vedle. V druhé sérii se nemýlil nikdo na obou stranách. Ve třetí sérii proměnil Jo, ale Dujmovič na Akinfejeva nevyzrál.

Vítěznou penaltu proměnil Polák Janczyk. CSKA zvítězilo na penalty 4:1 a stalo se vítězem Kubok Rossiji v ročníku 2007/08.

Autor: David Kubáň / championat.ru, sports.ru

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
fantomas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

krasny pohar...

Reagovat
smazaný uživatel

že by si Kalouda vyhrál první trofej?

Reagovat
M11

snad mu dovoli na ni aspon sahnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

3:1

Reagovat
Slejdy

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda není ani na lavičce.

Reagovat
fantomas

ouha

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

79´ 1-2

Reagovat
Slejdy

* 2-2

Reagovat
havrys99

tohle musí bejt jasná záležitost....4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Už se dávno hraje. 90. minuta 2:2.

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně 4:1 to skončilo na penalty.

Reagovat
M11

Reagovat
havrys99

ježiš tak to sorry....ale já myslel penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Kaloudo prooooooooooč

Reagovat
smazaný uživatel

65. Love

74. Jo ??? Goly za Perm ???!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za upozornění, opraveno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele