semifinále - 1. zápasy
03.04.2024 21:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Pepe Aquino Cossa (© AFP)

Vitória pojedenácté padla s Portem, hosty přiblížil k postupu do finále Pepe Aquino

Vitória neměla před tímto kláním pozitivní vzájemnou bilanci s portugalským velikánem. Ani na jedenáctý pokus přitom neutnula svou dlouhodobou sérii porážek a po jediné trefě soupeře Pepeho Aquina má od finále Tacy de Portugal výrazně dál. Porto bude v semifinálové odvetě potřebovat jenom zásadně nepokazit a popere se pak v květnu o cennou trofej se Sportingem.

První dějství zprvu mnoho vyložených šancí nenabídlo. Ta největší se zřejmě urodila až v samém závěru, to když Sánchez z pravé strany načechral balón do vápna a vyhledal hlavičku Nica Gonzáleze, ten každopádně domácí bránu přestřelil. Pak se ještě snažil z dálky rozvlnit síť Španělův spoluhráč Varela, ani on ovšem neseřídil svoje mířidla správně a jeho dělovka z halfvoleje skončila jen nad břevnem.

Ještě pak mohl skórovat krátce před přestávkou Goncalo Borges, byl ovšem v dost složitém úhlu, a tak ani on neprocpal míč za záda brankáře Bruna Varely. Své odměny se nakonec hosté dočkali v 52. minutě, tedy po poločasové obrátce. Nico González načasoval svůj pas do pokutového území zcela ideálně, pobídl sbíhajícího si Pepeho Aquina a ten hlavou procedil merunu za Bruna Varela, jemuž prvotní úspěšný zákrok nepomohl od inkasování.

Celek z Guimaraese stěží hledal cestu za vyrovnáním, jeho oponent si hlídal těsný náskok bez větších problémů. Nakonec dotáhl své počínání do zdárného konce, a napravil tak pár dnů staré nečekané zaváhání na půdě Estorilu na poli Primeira Ligy. V 85. minutě mohl ještě náskok Dragoes navyšovat střídající Romário Baró, v nastavení také další náhradník Iván Jaime, jejich střely ovšem pouze vyprášily rukavice Bruna Varely.

Autor: Patrik Sandev / abola.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele