semifinále - 1. zápasy
02.03.2022 21:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Porto otočilo vývoj v Lisabonu a do odvety si poveze velmi nadějnou výhru 2:1

Porto potvrdilo dobré rozpoložení z poslední doby, a i když o víkendu překvapivě nezvládlo ligový duel s Gil Vicente (1:1), tak si nyní spravilo chuť v úvodním semifinále Taça de Portugal na půdě největšího současného rivala a zároveň obhájce mistrovského titulu Sportingu. Po bezgólovém prvním poločase sice velmi brzy prohrávalo, ovšem vzápětí během pěti minut vývoj otočilo a těsný náskok udrželo až do závěrečného hvizdu.

Na CP proto čeká v dubnové odvetě nesmírně náročný úkol, přitom v tomto středečním utkání vůbec nepředvedlo špatný výkon. Úvodní polovina prvního dějství nic zajímavého nepřinesla, poté mohli jít z ničeho nic do vedení svěřenci trenéra Rúbena Amorima. Na levém křídle odvedl dobrou práci Paulinho, jeho následný centr byl odvrácen na hranici pokutového území, odkud poslal svůj dělový volej Matheus Reis jen o kousek vedle levé tyče.

Domácí pokračovali v mírné aktivitě i nadále a v páté nastavené minutě úvodního dějství si vytvořili další gólovou příležitost. Paulinho tentokráte odcentroval z pravé strany a u vzdálenější tyče našel Pedra Porra, jenž však po elegantní kličce mířil o necelé dva metry nad břevno. Sporting se dočkal zaslouženého vedení čtyři minuty po změně stran, již svůj třináctý gól této mistrovské sezóny zaznamenal španělský kanonýr Pablo Sarabia hostující v klubu z francouzského PSG.

Pedro Porro se postavil k přímému volnému kopu z nadějné pozice a všichni si mysleli, že bude střílet přímo na branku, jenomže poté "lišácky" přistrčil balón zcela osamocenému Sarabiovi a jeho okamžitý projektil z hranice šestnáctky zapadl přesně do levé šibenice. Hosté výrazně ožili po necelé hodině hry, neboť jim rozhodčí Artur Soares Dias přisoudil pokutový kop za příliš prudké strčení Pedra Porra do Brazilce Evanilsona.

Míč na penaltový puntík si postavil tradiční íránský ostrostřelec Mehdi Taremi a naprosto chladnokrevně pálil po zemi k levé tyči, od které balón přeci jen zapadl do sítě. Neuběhlo ani dalších pět minut a výběr vedený koučem Sérgiem Conceiçãem nečekaně rozhodl. Po kolmici za defenzívu domácího týmu vytáhl geniální patičku Taremi a nikým nehlídaný Evanilson pohotově šajtlí zakončil k pravé tyči. Domácí chtěli v samém závěru alespoň srovnat, jenže po standardní situaci Porra a následně hlavičce famózně zasáhl jednoruč gólman Marchesín.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Hiko

Asi předčasné finále. Škoda toho výsledku.

Reagovat
Pharrell

FC Porto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele