čtvrtfinále
11.01.2022 21:45 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Sporting přes Lecu hravě postoupil do semifinále Portugalského poháru

Sporting se stal prvním jistým semifinalistou Tacy de Portugal. Neměl výraznější problémy proklouznout dál přes Lecu, působící až na čtvrté nejvyšší úrovni, během první půle skóroval dvakrát a po obrátce zaznamenal další dva přesné zásahy. Parádním způsobem se činil hlavně hostující forvard Bruno Tabata, který ke svým dvěma trefám přidal rovněž jednu asistenci.

Hosté se mínili nasměrovat za postupem do další fáze už od úvodních chvil a ve 12. minutě k tomu podnikli zásadní krok. Luís Carlos poslal míč k pravé lajně, odtud ho Ricardo Esgaio přihrál blíže do středu na Bruna Tabatu, ten na hranici šestnáctky umně zakličkoval a vypálil levačkou přesně do dolního rohu brány, k němuž se brankář Gustavo Galil zavčasu nenatáhl.

O vyrovnání se pokusil ve 21. minutě Miguel Lopes, jeho pokus byl ovšem slabý a navíc také nepřesný, takže hostující gólman Joao Virginia mohl zůstat v klidu. Ve 31. minutě naopak na druhé straně Sporting svůj náskok pojistil, Ugarte dobře zapracoval, následně Bruno Tabata ve skluzu pobídl Matheuse Nunese, který i z těžšího úhlu přelstil Gustava Galila na bližší tyči.

V závěru prvního dějství se ještě lisabonský výběr snažil rozradostnit neustále aktivní Bruno Tabata, tlačil svou pumelici do šibenice, nicméně s perfektním zákrokem se vytasil Gustavo Galil. V 66. minutě se chtěl na střeleckou listinu zapsat opětovně Bruno Tabata, jehož hlavu vyhledal svým pasem elegantním centrem Nuno Santos, meruna však skončila jen v zámezí.

V 75. minutě balón padal pod domácí břevno, každopádně z brankové čáry ho odvrátil bránící Joel Mateus, o pět minut později již ale Leoes přece gólově udeřili, to když přihrávku Ricarda Esgaia bez větších potíží zužitkoval levou nohou i nadále hladový Bruno Tabata. V nastavení si vzal poslední slovo Nuno Santos, který překonal Gustava Galila z bezprostřední blízkosti.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele