čtvrtfinále
12.01.2022 21:45 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Fábio Vieira (© AFP)

Porto udolalo houževnatou Vizelu a proklouzlo do semifinále Taça de Portugal

Porto potvrdilo ve čtvrtfinále národního poháru roli favorita na půdě nováčka nejvyšší soutěže Vizely, kde nakonec zvítězilo 3:1, i když ještě zhruba v polovině druhého dějství svítil na tabuli nerozhodný stav 1:1. Hosté se díky tomuto středečnímu úspěchu probojovali do semifinále a v něm narazí na současného úhlavního konkurenta v boji o ligový titul - Sporting. Naopak domácí celek i přes sympatický výkon v soutěži končí.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa začali ve velkém tempu a hned první větší možnost po necelých osmi odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól. Po rohovém kopu z levé strany nedokázal brankář Pedro Silva odvrátit balón do bezpečí, ten se vzápětí odrazil na kopačku Mateuse Uribeho a jeho razantní volej ze čtrnácti metrů ukázkově zapadl do pravé šibenice. Domácí však od této chvíle ožili a snažili se dohnat manko.

Nejprve měl na kopačce vyrovnání Raphael Guzzo, jenž mířil o necelé dva metry nad horní tyčku, vzápětí se již dokázal prosadit jeho spoluhráč Cassiano. Dvaatřicetiletý brazilský forvard obdržel ve 24. minutě vynikající kolmici do volného prostoru od Guilhermeho Schettineho a z mírného úhlu parádně přehodil bezmocného gólmana Marchesína. Jasný favorit tohoto střetnutí si chtěl vzít zpět ztracené vedení zhruba pět minut před přestávkou.

Po autovém vhazování a následném vzdušném souboji přistál míč na břevně a od něj se odrazil k nabíhajícímu ostrostřelci Díazovi, který ale hlavičkoval mimo prostor tří tyčí. Porto po změně stran přidalo a ohrožovalo protivníka rychlými útočnými výpady, rozhodujícího gólu se dočkalo v 65. minutě. Po tvrdé střele střídajícího Fábia Vieiry totiž zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce bránící Zagbayou a rozhodčí João Pedro Pinheiro nařídil penaltu.

K té se postavil právě Fábio Vieira a Silvu s přehledem poslal na opačnou stranu. Vizela mohla podruhé srovnat krok zhruba čtvrtiny před závěrečným hvizdem, avšak pohotovou střelu z deseti metrů v podání Igora Juliãa brilantně zneškodnil Marchesín. Hosté se definitivně uklidnili v předposlední minutě základní hrací doby, neboť jejich postup pečetil Evanilson prudkou hlavičkou přímo pod břevno po rohovém kopu Bruna Costy.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele