Reportáž

Sporting přehrál Santa Claru a o druhý triumf v řadě si to rozdá s Benficou

Santa Clara překvapila postupem až do semifinále Taça da Liga a v něm se pokusila šokovat obhájce mistrovského titulu Sporting, jenže i přes vedení se jí to nakonec nepodařilo a po porážce 1:2 v této soutěži končí. Naopak lisabonský klub pokračuje v cestě za obhajobou loňské trofeje a v sobotní bitvě na neutrální půdě ve městě Leiria ho nečeká nikdo jiný než tradiční městský rival Benfica.

Leões se v poslední době dostali do mírné krize a na ligové scéně prohráli poslední dva ze tří zápasů, vedoucí Porto se jim tak vzdálilo na rozdíl šesti bodů. Lisabonský výběr nezačal příliš dobře ani proti houževnaté Santa Claře a krátce po nezáživné úvodní půlhodině nečekaně prohrával. K přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů se totiž postavil Brazilec Lincoln a jeho razantní skákavý pokus proklouznul skrz zeď do bližšího spodního růžku.

Domácí o pár minut později rozvlnili síť a zdálo se být vyrovnáno, avšak trefa Ricarda Esgaia neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Favorit přeci jen srovnal krok pět minut před přestávkou, kdy po okamžité přihrávce Nuna Santose z levého křídla přímo před brankou zamířil hodně smolně do vlastní sítě vracející se Mikel Villanueva. Hostům mohl vrátit senzační vedení Crysan, ale ten v nastaveném čase orazítkoval hlavičkou ze dvou metrů jen bližší tyč.

Rozhodující okamžiky tohoto středečního utkání se zrodily v rozmezí 59. až 64. minuty. Těsně předtím neplatil gól Pabla Sarabiy vinou dalšího ofsajdového postavení, pak po hlavičce Matheuse Reise zahrál rukou Rui Costa. Rozhodčí António Nobre nejprve nechal ve hře pokračovat, jenže po prozkoumání videozáznamu forvarda Santa Clary vyloučil a navíc nařídil ve prospěch Sportingu pokutový kop. K němu se postavil Sarabia a s naprostým klidem uklidil balón do pravé šibenice.

Oslabené Leões se ve zbývajícím průběhu již na nic nezmohli a jen se srdnatě bránili. V samém závěru ještě mohl navýšit výhru svěřenců Rúbena Amorima střídající Paulinho, nicméně se neprosadil a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports,pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele