Baráž o Primeira Ligu Portugalsko - Baráž o Primeira Ligu

odveta
30.05.2021 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Arouca s přehledem vyhrála i podruhé a po čtyřech letech se vrací mezi elitu

Hráči Aroucy zvládli i odvetu na půdě prvoligového Ria Ave, tentokráte se radovali z vítězství po výsledku 2:0 a díky úspěchu v celkovém poměru 5:0 si poprvé od sezóny 2016/2017 zahrají portugalskou nejvyšší soutěž. Domácí sáhli před tímto duelem ke změně trenéra, míč drželi téměř ze šedesáti procent a vytvořili si i více střeleckých pokusů, ale stejně jako před pár dny skórovat nedokázali a s první ligou se tak loučí po dlouhých třinácti letech.

Domácí celek vstoupil do tohoto nedělního střetnutí s velkým odhodláním a snažil se smazat tříbrankové manko. Nicméně úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla a teprve poté si Rio Ave vytvořilo první výraznější možnost, kdy po centru z pravé strany od Fábia Coentrãa nebezpečně hlavičkoval Tarantini a levou tyč netrefil o několik decimetrů. Ihned na to se dostali do brejku hosté a hned vsítili uklidňující trefu.

Do vedení je dostal zkušený jednatřicetiletý útočník Arsénio, jenž obdržel přihrávku proti noze od Pedra Moreiry, navedl si míč do lepší střelecké pozice a jeho pokus z dvanácti metrů zapadl do sítě za naprosto bezmocného polského gólmana Kieszeka i kvůli nešťastné teči bránícího Aderllana Santose. Domácí se rozhodně nevzdali a zhruba deset minut před přestávkou chtěli srovnat, ale dělovku Carlose Maného z patnácti metrů brilantně odvrátil do zámezí gólman Braga.

Arouca mohla definitivně rozhodnout ani ne dvě minuty po změně stran, jenomže hlavičkující André Silva uklidil balón o více než metr nad břevno. Na opačné straně tvrdě vypálil střídající Ronan a s vynikajícím zákrokem se musel vytáhnout pozorný Braga, pak hlavičkoval zcela osamocený Bukia a zamířil o půl metru kolem bližší konstrukce. Mírný outsider tohoto dvojzápasu přeci jen vsítil druhou uklidňující branku v 59. minutě.

Po odvráceném rohovém kopu si elegantně zpracoval míč Quaresma, krásným sólem prošel přes tři protihráče a u protější tyče našel rozběhnutého Josého Manuela Velázqueze, který ve skluzu nemohl minout zcela odkrytou branku. Domácím ještě mohla svitnout naděje zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, ale když Carlos Mané svým přímým volným kopem z osmnácti metrů těsně přestřelil horní tyčku, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele