Baráž o Primeira Ligu Portugalsko - Baráž o Primeira Ligu

1. zápas
26.05.2021 22:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Arouca zahájila baráž fantasticky a je blízko k postupu do nejvyšší soutěže

Druholigová Arouca vstoupila do baráže o Primeira Ligu více než dobře a díky snadnému vítězství 3:0 nad doposud prvoligovým Rio Ave je po čtyřech letech blízko k návratu mezi elitu. V domácím prostředí nyní zvítězila díky preciznímu výkonu v defenzivě, soupeře téměř k ničemu nepouštěla a sama byla nesmírně produktivní. Hosté tak v odvetě rozhodně mají co napravovat a k záchraně v tuto chvíli mají poměrně daleko.

Rio Ave přitom vstoupilo do tohoto středečního souboje aktivněji a první nadějnější příležitost si vypracovalo krátce po deseti odehraných minutách, nicméně nebezpečná rána japonského záložníka Mešinoa proletěla zhruba o půl metru nad horní tyčkou. Neuběhlo ani dalších pět minut a hosté zahrozili podruhé, když po hezkém průniku napřáhl z osmnácti metrů Pedro Amaral a vzdálenější tyčku minul o několik decimetrů.

Domácí celek se poprvé ozval až necelých deset minut před přestávkou, neboť z dvaadvaceti metrů vystřelil po zemi Arsénio, ale s jeho přízemním pokusem neměl brankář Kieszek větší potíže. Arouca se z ničeho nic dostala do vedení dvě minuty před výměnou stran. Thales obdržel balón na pravé křídlo a pak zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování volného Pitého, jenž se nádherně trefil k levé konstrukci mimo dosah bezmocného Kieszeka.

Hosté díky tomuto gólu ožili a ve druhém poločase to na nich bylo znát. Svůj náskok dokázali navýšit v 58. minutě. Po rychle rozehraném přímém volném kopu v podání Arsénia odcentroval z pravé strany aktivní Thales a před brankou našel venezuelského obránce Josého Manuela Velázqueze, který chytrou tečí nasměroval míč přímo pod břevno - 2:0.

Rio Ave se v následujícím průběhu snažilo korigovat stav a tlačilo se na útočnou polovinu, avšak začalo také více riskovat a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem inkasovalo potřetí. Na pravém křídle odvedl výtečnou práci Bukia a svým obloučkem napříč pokutovým územím našel Andrého Silvu, jehož pokus z první z deseti metrů zapadl přímo k bližší tyči. V samém závěru mohl alespoň korigovat výsledek střídající Juninho Brandão, ovšem z bezprostřední blízkosti akrobaticky mířil příliš vysoko.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele