semifinále - odvety
25.05.2024 20:00 CET
7 : 1
(4:1)

Reportáž

Hráči Excelsioru (© AFP)

Excelsior v odvetě deklasoval Den Haag a ve finále baráže ho čeká Breda

Prvoligový Excelsior ve středu zvítězil na půdě Den Haagu nejtěsnějším poměrem 2:1 a doma chtěl potvrdit úlohu favorita, což se mu bezezbytku povedlo. Díky skvělému začátku a brzkému hattricku irského kanonýra Troye Parrotta deklasoval ADO na vlastním stadionu ve vysokém poměru 7:1 a bez větších potíží postoupil do finálové kola baráže, kde jeho závěrečným soupeřem bude Breda.

Svěřenci trenéra Darijeho Kaleziče oproti prvnímu vzájemnému střetnutí zaostávali ve všech ohledech a ADO v závěru k tomu přišlo o vyloučeného Barta van Hintuma, v příštím ročníku ho tedy opět čeká Eerste Divisie. Výběr vedený koučem Marinusem Dijkhuizenem rozhodně nevstoupil do tohoto nedělního utkání s defenzivní taktikou a ihned po úvodním výkopu se tlačil do zakončení, bleskové odměny se dočkal již ve 3. minutě.

Do vedení ho poslal právě Parrott, jenž po finální pobídce Kenza Goudmijna zachoval v zakončení chladnou hlavou a ukázkovým lobem přehodil bezmocného brankáře Marsmana. Stejný hráč přiblížil svůj celek k vytouženému postupu po necelé půlhodině hry, jelikož tentokráte po kolmici Lazarose Lamproua na levou stranu pokutového území na nic nečekal a znovu chladnokrevně obstřelil vyběhnutého Marsmana.

Parrott zkompletoval svůj hattrick za další čtyři minuty, neboť ve vlastní šestnáctce smolně zahrál rukou Waem a irský ostrostřelec s přehledem proměnil nařízenou penaltu přízemním pokusem k pravé tyči. Zhruba pět minut před přestávkou bylo o osudu tohoto dvojzápasu definitivně rozhodnuto. Přesnou mušku měl marocký útočník Couhaib Driouech, protože si skvěle zpracoval na prsa centr Goudmijna a zblízka pokořil hostujícího strážce pohotovou střelou z osmi metrů - 4:0.

Den Haag alespoň zaznamenal čestný úspěch v nastaveném čase úvodního dějství, snížit totiž dokázal zkušený Henk Veerman skákavou ranou z osmnácti metrů do bližšího spodního růžku. SBV si však vzalo zpět čtyřbrankový náskok zhruba deset minut po přestávce. Střídající Van Hintum totiž evidentně povalil na zem Lamproua a pokutový kop tentokráte proměnil Julian Baas nekompromisní dělovkou pod břevno.

Excelsior ve zbývajícím průběhu skóroval ještě dvakrát. V 71. minutě přidal šestý zásah aktivní Goudmijn tečovaným projektilem z dvaceti metrů, který se štěstím zapadl doprostřed branky, a ani ne o šedesát sekund později uzavřel gólový účet řecký špílmachr Lamprou přízemní střelou doprostřed branky po nahrávce střídajícího Sandry. Za dalších deset minut navíc neudržel nervy na uzdě frustrovaný Van Hintum a po surovém zákroku na Lamproua uviděl od rozhodčího Manschota přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele