semifinále - odvety
25.05.2024 16:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Dominik Janošek (© AFP)

Breda snadno uspěla v Emmenu a o účast v Eredivisii bude bojovat s Excelsiorem

Emmen v úvodním utkání na půdě Bredy vybojoval remízu 1:1 a do domácí odvety přijížděl v dobrém rozpoložení, jenže hlavně kvůli zpackané úvodní čtvrthodině na ambiciózní NAC nestačil a po porážce 0:3 je tedy jasné, že i v příštím ročníku bude působit v Eerste Divisie. V hostujícím dresu se na postupu do finálového kola baráže podílel i český krajánek Domink Janošek, jenž obstaral finální přihrávku na druhou branku.

Hostům tak zbývá udělat poslední krok, aby se po více jak pěti letech vrátili mezi nizozemskou elitu, jejich závěrečným protivníkem bude prvoligový Excelsior. Svěřenci trenéra Jeana-Paula van Gastela zahájili tento duel s velkým nasazením a do vedení se mohli dostat už po necelých devíti odehraných minutách, ale Kemper ze středu pokutového území pouze hlavičkoval do levé tyče.

Nicméně neuběhly ani další tři minuty a Breda přeci jen vedla - gólový účet otevřel šestadvacetiletý norský útočník Sigurd Haugen, jenž po přesně načasované přihrávce Omgby na nic nečekal a míč zakroutil přesně do levého dolního růžku. O dvě minuty později byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, neboť Jan Van den Bergh vyskočil nejvýše do vzduchu na povedený centr právě od Janoška a razantní hlavičkou pokořil dívajícího se brankáře Oelschlägela.

Ve zbytku úvodního dějství se nic zajímavého nestalo, Emmen se mohl vrátit zpět do hry o postup v 51. minutě. Blízko ke snížení měl Parzyszek, avšak jeho přízemní projektil minul o centimetry pravou tyč. Naopak Breda vzápětí definitivně pojistila svůj náskok, protože z hranice pokutového území napřáhl Roy Kuijpers a ukázkově zavěsil do levé šibenice. Domácí celek se poté až do závěrečného hvizdu vůbec na nic nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele