semifinále - 1. zápasy
31.05.2023 18:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Emmenu (© AFP)

Emmen zahájil pouť za záchranou těsným vítezstvím v Bredě

Emmen obsadil v letošním ročníku Eredivisie šestnáctou příčku a o prvoligovou příslušnost tedy musí bojovat v baráži, kterou nyní zahájil úspěšně. Na půdě druholigové Bredy předvedl skvělý první poločas a i přes inkasovanou trefou v samém závěru zápasu bude s výhrou 2:1 spokojen. NAC začalo vlažněji a v prvním poločase po nepříliš dobrém výkonu prohrávalo o dvě branky, teprve v nastaveném čase zmírnil jeho neúspěch mladý záložník Aimé Omgba.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena se po úvodní opatrné desetiminutovce mohli z ničeho nic dostat do vedení, jelikož se po chytré kličce ocitl Vlak zcela osamocen před brankářem Van de Merbelem, jenomže z bezprostřední blízkosti ho nedokázal propálit. Favorizovaní hosté přeci jen vsítili důležitou vedoucí branku přesně v polovině úvodního dějství, kdy dokázal skórovat Lorenzo Burnet.

Zkušený dvaatřicetiletý obránce po hezké narážečce na pravém křídle obdržel finální přihrávku před hranicí pokutového území od Vlaka a svůj přízemní projektil usměrnil přesně do pravého spodního růžku. Emmen poté ožil a druhou trefu zaznamenal ve 39. minutě. Přesnou mušku tentokráte měl kanonýr základní části Ole Romeny, jenž po přímém volném kopu Diemerse z levé strany předskočil na hranici brankového území chybujícího Van de Merbela a hlavičkou snadno uklidil balón doprostřed prázdné branky.

Hosté se mohli vrátit do hry o nadějný výsledek za další dvě minuty, avšak prudkou hlavičku Jorta van der Sandeho zkrotil v rukavicích pozorný gólman Van der Hart. Hosté si po změně stran hlídali dostatečný náskok a Bredu téměř k ničemu nepouštěli, nicméně v poslední možnou chvíli přeci jen inkasovali. Reálnou naději NAC na postup vykřesal teprve dvacetiletý Omgba, neboť z dvaadvaceti metrů nádherně zavěsil do pravé šibenice kolem dívajícího se Van der Harta.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele