semifinále - odvety
03.06.2023 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Emmen zvládl i odvetu a o udržení prvoligové licence bude bojovat s Almere

Emmen po výhře v Bredě prokázal své zkušenosti také na domácí půdě a po druhé výhře v semifinále baráže o Eredivisie snadno proklouzl do závěrečné fáze, kde přivítá dalšího druholigového vyzyvatele z Almere. Hosté dokázali držet krok se svým rivalem více jak hodinu, jenomže v ofenzívě byli naprosto bezzubí a po inkasované brance se na žádný výrazný nápor nezmohli.

Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena hráli od samého začátku velmi opatrně a spíše čekali, co vymyslí soupeř. NAC sice kroužilo kolem obrany svého protivníka, ale téměř až do konce úvodního dějství si nic zásadního nevypracovalo. Teprve minutu před vypršením základní části nečekaně rozvlnilo síť, jenže trefa Banzuziho nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu. Hostům postupem času začaly docházet nápady a taktovku začínal přebírat favorit.

Vůbec poprvé zahrozil v 59. minutě, když se po rychlém brejku dostal do samostatného úniku Antonisse, ovšem ve finální fázi mu střela příliš nesedla a bližší tyč minul o více jak půl metru. Nicméně FC se přeci jen dočkalo kýženého vedoucího gólu za další tři minuty. K postupu ho nasměroval šestadvacetiletý útočník Richairo Živkovič, který se po skvělé kolmici El Messaoudiho zbavil bránícího Di Micheleho Sanchéze a famózní bombou z mírného úhlu rozvlnil síť s pomocí vzdálenější konstrukce.

Od tohoto okamžiku se sobotní utkání spíše dohrávalo a Breda stále hrála druhé housle. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl definitivně rozhodnout El Messaoudi, avšak střelou z hranice šestnáctky pouze orazítkoval levou konstrukci. Emmen se nadobro uklidnil ve čtvrté minutě nastavení, neboť gólový účet uzavřel Jasin-Amin Assehnoun parádní ranou z dvaadvaceti metrů pod pravou šibenici.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele