2. kolo
20.05.2021 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Nijmegen hladce porazil Rodu a o návrat do první ligy si to rozdá s Bredou

Hráči Nijmegenu potvrdili úlohu favorita proti Rodě, během šedesáti minut vsítili hned tři branky a do finálového utkání baráže o Eredivisii tak postoupili po celkem přesvědčivém vítězství v poměru 3:0. Domácí strávili ve druhé lize čtyři roky a nyní jim zbývá udělat poslední krok na půdě Bredy, která trochu překvapivě vyřadila prvoligový Emmen po penaltovém rozstřelu. Naopak klub z Kerkrade si musí počkat minimálně další rok.

Svěřenci trenéra Rogiera Meijera vlétli do tohoto čtvrtečního souboje jako uragán a ani ne po šedesáti odehraných sekundách rozvlnili síť, avšak trefa Rangela Jangy nakonec neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. NEC však pokrčovalo v aktivitě i nadále a do zaslouženého vedení se dostalo v 5. minutě. Bart van Rooij obdržel pěkný pas na pravou stranu od Bruijna a svým razantním projektilem z hranice šestnáctky ukázkově zavěsil přímo pod břevno.

Po pětadvaceti minutách hry mohl navýšit vedení svého celku aktivní Janga, jenomže tentokráte dělovkou z dvanácti metrů orazítkoval horní tyčku. Devětadvacetiletý útočník přeci jen uklidnil svůj výběr v nastaveném čase prvního poločasu. K přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů se postavil Bruijn a trefil bližší konstrukci, míč se pak odrazil před brankovou čáru a právě dorážející Janga bez potíží rozvlnil síť.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, Roda byla v ofenzívě naprosto bezzubá a naopak Nijmegen definitivně stvrdil svůj postup přesně po odehrané hodině. Po dlouhém nákopu brankáře Branderhorsta a prodloužené hlavičce od Jangy si naběhl za defenzivu protivníka Jonathan Okita, obešel gólmana Hoekstru a z hranice šestnáctky snadno zamířil do zcela odkrytého prostoru tří tyčí. V samém závěru ještě mohl přidat čtvrtý gól NEC Beekman, ale při své ráně zblízka neměl potřebné štěstí a napálil jen břevno.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele