3. kolo - 1. zápasy
25.05.2019 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Waalwijk se na úvod 3. kola baráže rozešel smírně bez branek s Go Ahead Eagles

Úvodní zápas závěrečné fáze play-off o nejvyšší nizozemskou soutěž svého vítěze neměl, domácí Waalwijk po vyrovnaném průběhu remizoval v bezbrankovém poměru s Go Ahead Eagles a v úterní odvetě v Deventeru se proto dá očekávat nesmírně napínavá zápletka. Duel byl ve všech statistických ohledech naprosto vyrovnaný a mnoho vyložených možností k vidění nebylo, oba dva soupeři hlavně předváděli pozornou práci v defenzívě.

Utkání na stadionu Mandemakers neoplývalo od počátečního hvizdu nijak velkou krásou, první větší příležitost byla k vidění po necelé půlhodině hry. Po odvráceném rohovém kopu z levé strany se dostal míč na kopačku Quastena, který napřáhl z více jak třiceti metrů a jeho utěšená rána orazítkovala horní tyčku. RKC poté reklamoval teč gólmana Verhulsta, ovšem rozhodčí Lindhout přisoudil hostům odkop od branky.

Zhruba deset minut před přestávkou spálili domácí svou největší možnost sobotního střetnutí. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny si seběhl za obranu protivníka Maatsen, obešel Verhulsta a pak z mírného úhlu zakončoval do odkryté branky, nicméně na poslední chvíli přispěchal obránce Bosz a balón odkopl přímo z brankové čáry do bezpečí. Z následné akce poprvé zahrozil také Go Ahead zásluhou van der Venneho.

Ten přelstil ofsajdovou past a vzápětí stanul tváří v tvář proti brankáři Vaessenovi, jenomže ani nadvakrát ho překonat nedokázal. Ve 36. minutě uvolnil Quasten aktivního Maatsena, jenž zblízka rozvlnil síť, ale jeho gól nemohl být uznán kvůli půlmetrovému ofsajdovému postavení. Po změně stran se balón nejčastěji pohyboval v blízkosti středové čáry, Orli z ničeho nic mohli převrhnout misky vah na svou stranu v 82. minutě.

Po rohu z pravé strany zakončoval u vzdálenější konstrukce Bosz a poté se ještě dostal k dorážce Veldmate, avšak jeden z bránících hráčů odkopával včas až k půlícímu kruhu. V poslední minutě základní hrací doby odcentroval z pravého křídla Maatsen a před hranici brankového území si naběhl střídající Vermeulen, který ve stoprocentní příležitosti selhal a z voleje zakončil trestuhodně příliš vysoko. V hostujícím dresu odehrál celý zápas český útočník Jaroslav Navrátil a tentokráte příliš vidět nebyl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele