3. kolo - odvety
28.05.2019 18:30 CET
4 : 5
(1:2)

Reportáž

Waalwijk zvládl drama v Deventeru a po pěti letech se vrací do první ligy

Naprosto odlišný průběh než v sobotu ve Waalwijku zažili diváci v Deventeru při odvetě baráže o Eredivisii mezi místním Go Ahead a RKC. Úvodní duel skončil bezbrankovou remízou, tentokráte necelých deset tisíc fanoušků vidělo hned tři pokutové kopy a úctyhodných devět gólů. Z postupu do nejvyšší nizozemské soutěže se raduje Waalwijk, jenž po nesmírně napínavém průběhu zvítězil 5:4 až trefami v nastaveném čase.

Hosté nejprve vedli 2:0, ale krátce po odehrané hodině naopak prohrávali 2:3. Poté sice srovnali, ovšem Eagles znovu překlopil misky vah na svou stranu v 89. minutě. Jenomže RKC se nevzdal a přeci jen vsítil postupovou branku zásluhou Stijna Spieringse, v poslední možnou chvíli svůj úspěch stvrdil proměněnou penaltu. V domácím dresu odehrál celý zápas český útočník Jaroslav Navrátil, nicméně příliš vidět nebyl.

Hosté nakročili za návratem mezi nizozemskou smetánku po pěti letech ve 13. minutě, kdy Baas ve vlastní šestnáctce podrazil Spieringse a nabídnutou možností nepohrdl Emil Hansson, který se chladnokrevně trefil do pravého spodního rohu. Waalwijk se dostal do dvoubrankového vedení sedm minut před přestávkou, tentokráte po obrovské chybě v rozehrávce soupeře vypálil z dvaceti metrů Spierings a nádherně zavěsil do bližší šibenice.

Zhruba dvě minuty před výměnou stran zahrál rukou Meulensteen, rozhodčí Higler po poradě s VAR nařídil pokutový kop a ten bez potíží proměnil Jeroen Veldmate. O poločasové přestávce došlo ke kuriózní situaci, neboť dlouholetý lékař RKC Peter Engelenburg dostal infarkt, a i když je nyní mimo ohrožení života, tak tato skutečnost na hráče Waalwijku evidentně dolehla. Klub z Deventeru totiž vyrovnal v 55. minutě.

Richard van der Venne zkusil štěstí z hranice šestnáctky a jeho pokus zapadl k pravé konstrukci mimo dosah brankáře Vaessena. Za dalších osm minut obdržel přihrávku do volného prostoru Istvan Bakx a z mírného úhlu otočil vývoj pokusem mezi nohy Vaessena - 3:2. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem usměrnil Hans Mulder střílenou přihrávku Gaariho doprostřed branky a v tuto chvíli tak opět postupovali hosté.

Go Ahead se ale nevzdal a ještě naposledy vedl minutu před vypršením základní hrací doby. Z pravého rohu pokutového území vystřelil Peter Langedijk a svůj technický pokus nádherně umístil k zadní konstrukci. Rozhodující moment nastal v páté nastavené minutě, kdy kroucený volej Spieringse zaplachtil k levé tyči - 4:4. O tři minuty později uzavřel gólový účet tohoto šíleného střetnutí Mario Bilate po jasném faulu gólmana Verhulsta na svou osobu a z penaltového puntíku snadno překonal domácího strážce.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele