3. kolo - odvety
20.05.2018 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Emmen 1:3

Naprostý šok zažili fanoušci v Rotterdamu, místní celek totiž vůbec nezvládl odvetu závěrečného kola baráže o Eredivisie a po porážce 1:3 sestoupil do druhé ligy. V nejvyšší soutěži tak působil dvě sezóny od roku 2016, naopak jeho protějšek z Emmenu dosáhl na největší úspěch ve své historii. Ke své premiérové účasti v nizozemské lize nakročil bezbrankovou remízou, tři vstřelené branky na půdě protivníka mu bohatě stačily.

Eredivisie tak v příštím ročníku přivítá hned tři nováčky, vedle Emmenu si ji zkusí Fortuna Sittard a De Graafschap. Přitom svěřenci kouče Dicka Advocaata vstoupili do nedělního duelu tou správnou nohou a po necelé půl hodině hry vedli. Stijn Spierings se ve středovém kruhu na hranici pravidel zbavil bránícího protihráče, poté dvěma elegantními kličkami vymíchal Veendorpa a nakonec levačkou z deseti metrů zamířil přímo k zadní tyči.

Neuběhlo však ani deset minut a FC nečekaně srovnal, o prozatímní postupový gól se postaral Michael Chacon. Čtyřiadvacetiletý záložník obdržel krásnou zpětnou nahrávku do běhu od Bijla a z první z osmi metrů obstřelil po zemi bezmocného brankáře Nienhuise. Ještě do poločasové přestávky mohl otočit vývoj Loen, jeho výborně zahraný přímý volný kop směřující do pravé šibenice fantasticky vyškrábl na roh Nienhuis.

Ihned po změně stran si domácí Friday chtěl vymodlit pokutový kop za držení Veldmateho, rozhodčí van Boekel šel prozkoumat situaci k videu a na jeho základě penaltu nenařídil. Emmen vstřelil druhou trefu po necelé hodině hry, když Anco Jansen napřáhl před hranicí pokutového území a jeho tvrdý skákavý pokus zapadl k pravé konstrukci. FC udělal definitivní krok k obrovskému úspěchu v 66. minutě.

Alexander Bannink se po narážečce od Peterse dostal za obranu soupeře a v tváří tvář proti Nienhuisovi nezaváhal, balón chladnokrevně umístil k levé tyči. Zhruba čtvrthodiny před koncem mohl přidat čtvrtý hřebíček do rakve hostující Jansen, ale tentokráte si z ostrého úhlu na strážce rotterdamského výběru nepřišel. V 87. minutě neunesl frustraci Kenneth Dougall a po ostrém zákroku na Loena uviděl přímou červenou kartu, tím "symbolicky" pečetil pád Sparty o patro níže.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele