3. kolo - odvety
28.05.2017 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Roda JC - MVV Maastricht 1:0

Roda Kerkrade se vypořádala lépe s těžkou úlohou a v domácí odvetě závěrečného kola baráže zdolala konkurenční Maastricht 1:0, toto hubené vítězství ji nakonec stačilo k setrvání v nizozemské nejvyšší soutěži. MVV se rozhodně neprezentoval ve špatném světle, jenže na návrat do Eredivisie od roku 2000 si ještě minimálně jednu sezónu bude muset počkat. Domácí vsítili jedinou branku v první půli, hosté dohrávali duel v deseti více jak půl hodiny.

Přitom Maastricht vstoupil do nedělního utkání aktivněji než soupeř a do vedení se mohl dostat po deseti minutách hry. Po přihrávce na levou stranu pokutového území převzal balón Pedro a vystřelil z mírného úhlu, brankář van Leer dokázal tento pokus vyrazit do strany. Domácí skórovali ve 26. minutě ze své první vážnější příležitosti, jedinou branku v součtu obou zápasů vsítil obránce Daryl Werker a stal se tak hrdinou svého celku.

Ten si po rohovém kopu Auassara z pravé strany naběhl do brankového území a hlavou s pomocí země usměrnil míč do bližšího horního rohu, brankář Geens se natahoval marně. Od tohoto momentu se Roda více soustředila do zodpovědnou práci v defenzívě, hosté byli v útočné fázi naprosto bezzubí. Situaci si navíc výrazně zkomplikovali v 59. minutě, kdy byl po přímé červené kartě vyloučen bek Nick Kuipers.

Po souboji s ním upadl Paulissen, Kuipers ho následně došlápl a rozhodčí Janssen celou situaci zřetelně viděl. Hostujícího hráče poslal předčasně do útrob stadionu po udělení přímé červené karty. S přibývajícím časem začali hosté stále více riskovat, ale v oslabení se k van Leerovi přiblížit nedokázali. V samém závěru po rychlém přečíslení nepřekonal střídající Djim padajícího Geense, ovšem tato neproměněná možnost domácímu výběru již nevadila.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele