3. kolo - 1. zápasy
25.05.2017 19:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

MVV Maastricht - Roda JC 0:0

Roda Kerkrade nedokázala v prvním zápase závěrečného kola baráže potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Maastrichtu a rozešla se s ním smírně bez branek, nedělní odveta tak bude stále hodně otevřená. Hosté měli od samého začátku mírnou herní převahu, na druhou stranu MVV hrál důstojnou roli a vytvořil si i několik dobrých šancí ke skórování. Diváci se nijak pohledným ofenzivním fotbalem bavit nemohli, oba celky skvěle bránily.

Roda vstoupila do duelu s velkým odhodláním a první velkou možnost si vypracovala již po třech odehraných minutách. Po hezké akci na levé straně a přistrčení hlavou od Schahina pálil z mírného úhlu z voleje nabíhající van Hyfte, ovšem jeho razantní pokus skončil po mírné teči jednoho z domácích hráčů zhruba o půl metru vedle vzdálenější tyče. Po čtvrthodině hry zkusil štěstí z přímého volného kopu hostující Auassar.

Ten ze zajímavé pozice mířil do levého horního rohu, který minul jen o několik decimetrů. Domácí se poprvé ozvali v polovině první půle, tvrdou ránu z hranice pokutového území musel brankář van Leer s vypětím všech sil odvracet na roh. Poté se až do konce úvodního dějství nic nepřihodilo. Druhá půle začala s mírným zpožděním, neboť se do sebe pustili fanoušci obou soupeřících táborů.

Rozhodčí čekal na uklidnění situace a ta v dovoleném čase přeci jen nastala, mohlo se tedy pokračovat. MVV neproměnil svou největší příležitost čtvrtečního klání v 51. minutě. Průnikovou přihrávku za obranu vymyslel Nys, který do jasné pozice uvolnil N'Koyiho. Jenže konžský rodák v tváří tvář proti van Leerovi neuspěl a z hranice brankového území trestuhodně minul zadní konstrukci zhruba o půl metru.

Stejný hráč mohl napravit toto selhání o pět minut později, ale po nahrávce od Labylleho pouze vyprášil rukavice připraveného van Leera. Roda nezužitkovala velkou šanci v rozhodující gól 58. minutě. Skvěle to udělal van Hyfte, jenž vylákal gólmana Geense z branky a pak přihrál lépe postavenému spoluhráči, jehož střelu dokázal jeden z bránících hráčů odkopnout do bezpečí až z brankové čáry. Ve zbývající půlhodině se ani jeden celek nikam netlačil, oba protivníci se soustředili hlavně na pozornou práci v defenzívě.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele