3. kolo - odvety
29.05.2011 14:30 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

SBV Excelsior - Helmond Sport 4:2

Fotbalisté Excelsioru si s chutí zastříleli i v domácí odvetě a obhájili tak prvoligovou účast, zahrají si v nejvyšší soutěži podruhé za sebou. Po výprasku 5:1, který uštědřili třetímu celku druhé ligy Helmondu na jeho půdě, si s chutí zastříleli také před vlastními fanoušky a svého soka porazili podruhé. Ne už sice takovým rozdílem, ale přeci. Helmond si tak na návrat mezi elitu po více jak pětadvaceti letech bude muset nějakou tu dobu ještě počkat.

Excelsior přitom začal velice špatně a po pětadvaceti minutách to vypadalo, že by se ještě Helmond dokonce mohl poprat o postup a způsobit stejný šok, jako se to málem povedlo Groningenu v kvalifikaci o Evropskou ligu. Jenže domácí se uklidnili gólem do šatny a definitivně soupeře do kolen poslali po necelé hodině hry. V rozmezí třinácti minut totiž vsítili tři góly a prakticky nebylo co řešit.

Za Excelsior skórovali pouze dva hráči, po dvou trefách si totiž připsali Dean Bovenberg i Guyon Fernandez. Avšak duel měl přeci jen i jedno pozitivum, hrálo se totiž naprosto v přátelském duchu. Sudí nemusel vytahovat ani jednou žlutou kartu. Hosté odstartovali skvostně a využili mírného podcenění, soupeře, který si v úvodu zajisté myslel, že se nemůže už nic stát.

V 11. minutě domácí obranu překvapil Ilja van Leerdam a hostům svitla naděje, v polovině úvodního dějství přidal druhou rozdílovou trefu Marc Hocher. Avšak jakoby si od této chvíle SBV uvědomil, že nesmí duel vypouštět a začal se postupně dostávat do svého tempa. Naštěstí pro něj sílící tlak Helmondu brzy odvrátil. Postupem času se totiž hra srovnávala a ke konci půle domácí hrozili, nakonec dokázali snížit.

Minutu před poločasem skóroval poprvé Bovenberg. Jenže tato situace nic neřešila, hosté i tak stále museli vsítit pět branek, aby se v tuto chvíli dostali alespoň do prodloužení. Nicméně to se jim nepovedlo, naopak od 58. minuty se činili domácí. Postupně přesně zakončoval nejprve Fernandez, za další dvě minuty ho napodobil a zároveň otočil stav zápasu Bovenberg a výsledek utkání uzavřel v 71. minutě znovu Fernandez. Excelsior se tak zachránil naprosto zaslouženě v celkovém poměru 9:3!

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele