3. kolo - 1. zápasy
26.05.2011 20:00 CET
1 : 5
(0:1)

Reportáž

Helmond Sport - SBV Excelsior 1:5

Fotbalisté Excelsioru potvrdili skvělou formu z konce ročníku Eredivisie a už nyní jsou na 99% zachráněni, přitom mají ještě před sebou domácí odvetu. V ní se už ale asi bude dvojutkání už pouze dohrávat a vše by se mělo odehrát v přátelském duchu. Hosté totiž na půdě třetího celku druhé ligy Helmondu zvítězili 5:1 a jen těžko před vlastními fandy o tento neskutečný náskok přijdou. Pouze ten největší zázrak by ještě poslal Helmond do první ligy.

Nicméně utkání hodně ovlivnilo vyloučení Philippa Haastrupa, který se v 52. minutě pakoval po druhé žluté kartě předčasně do sprch za stavu 0:1. Hosté hned o minutu později zvýšili stav a oslabeného soupeře v dalším průběhu naprosto srazili na kolena. Hned ve 4. minutě přešel Guyon Fernandez přes Sjoerda Winkense a vypálil na gólmana Roberta van Westeropa, který nedokázal balón udržet v náručí a dorážející Roland Bergkamp už měl jednoduchou úlohu - 0:1.

Od této chvíle se oba výběry uklidnily a až do 52. minuty se hrálo bez šancí a pouze se dvěma žlutými kartami. Ovšem tu třetí dostal stejný hráč Phillipp Haastrup, který v pokutovém území stáhl k zemi Daana Bovenberga. Sudí odpískal penaltu a vytáhl žlutý kartónek, který byl pro Haastrupa konečnou. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Ryan Koolwijk. V 66. minutě už definitivně rozhodl aktivní Fernandez.

Centrovaný míč do vápna prošel kolem nohy chybujícího gólmana van Westeropa a Fernandez po elegantní kličce zakončoval do prázdné branky - 0:3. Za dalších pět minut byl debakl dokonán. Autorem čtvrté trefy se stal střídající Kevin Greg Wattamaleo, který vsítil hodně šťastnou branku. Jeho střela se mu příliš nepovedla, ovšem díky teči skluzujícího střídajícího domácího hráče Jeffreyho Altheera skončil balón nakonec v síti.

Hostům spadlo do branky všechno, na co pomysleli. V 83. minutě dal druhý přešťastný gól jiný střídající hráč Edwin de Graaf, jehož ránu vychýlila teč hráče Helmondu Guuse Joppena a gólman van Westerop tak byl bez šance. Cenou útěchy byla pro Helmond trefa v 89. minutě, kdy snižoval Joppen. Odveta je na programu v neděli od 14:30 na stánku v Excelsioru a kdo z fanoušků Helmondu věří na zázraky, jistě se na utkání přijede podívat.

Autor: Viktor Sandev / helmondsport.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele