čtvrtfinále
02.03.2023 18:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Ibrahim Sangaré (© AFP)

PSV nezklamalo a po výhře 3:1 nad Den Haagem postoupilo do semifinále poháru

PSV se poslední dobou dostalo do očekávané formy a po dvou předchozích výhrách zvládlo i čtvrtfinálové utkání KNVB Bekeru s druholigovým Den Haagem, který hlavně díky konstantnímu výkonu v úvodní hodině hry porazilo 3:1. ADO sice dokázalo jednou odpovědět, nicméně soupeř ho ve zbývajícím průběhu k ničemu dalšímu nepustil. Hosté se však za svůj čtvrteční výkon na stadionu Philips určitě nemusejí stydět.

Svěřeni trenéra Ruuda van Nistelrooye nevstoupili do tohoto duelu v úplně nejsilnějším možném složení, i přesto byla kvalita na jejich straně. První velkou možnost si vypracovali již po dvanácti odehraných minutách a hned ji přetavili ve vedoucí gól. Po centru z levého křídla téměř od brankové čáry v podání Van Aanholta se opřel do míče z první z patnácti metrů Johan Bakayoko a jeho pokus nešťastně tečoval k bližší tyči do protipohybu vlastního brankáře Stevense bránící Klas.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a druhý gól přidali ve 21. minutě. Po střílené přihrávce před branku od Branthwaiteho si seběhl před hranici brankového území důrazný Guus Til a chladnokrevně poslal balón do bližšího spodního růžku. Od tohoto okamžiku tempo hry výrazně opadlo a jasný favorit se nikam netlačil, hra se znovu rozhýbala až pár minut po výměně stran.

Třetí definitivní pojistku eindhovenského favorita přidal devět minut po přestávce Ibrahim Sangaré. Pětadvacetiletý záložník z Pobřeží Slonoviny se postaral o naprosto unikátní trefu, jelikož po zpětné nahrávce Luuka de Jonga vypálil z dvaceti metrů a jeho nechytatelný projektil zapadl přesně do levé šibenice, naprosto bezmocný Stevens se téměř nestačil ani ohlédnout.

Neuběhly ani další dvě minuty a outsider vykřesal naději na úspěch. O snížení se postaral Malik Sellouki, jenž si narazil míč se střídajícím Severinou a z osmnácti metrů ho parádně zakroutil do pravého horního růžku. Nicméně výběr vedený trenérem Dickem Advocaatem si nic jiného nevypracoval a naopak v poslední minutě základní hrací doby mohl inkasovat počtvrté, ale Mauro Júnior nevyzrál ve stoprocentní pozici na famózního Stevense.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele