semifinále
27.02.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord pohár neobhájí, v semifinále nestačil na Ajax

Očekávaná bitva o finále KNVB Beker měla jednoznačného vítěze a tím se stal amsterdamský favorit. Hosté se dostali do vedení na konci úvodního dějství a svůj náskok pojistili ihned po přestávce, rotterdamský konkurent na tyto dva zásahy odpovědět nedokázal a naopak ještě jednou inkasoval. AFC proto postoupil do závěrečného květnového souboje o nejcennější trofej a jeho soupeřem bude úspěšnější ze čtvrtečního duelu mezi Tilburgem a Alkmaarem.

Statistika držení míče byla naprosto vyrovnaná, více střeleckých pokusů si přeci jen vypracoval Ajax. Přitom svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta vstoupili do středečního utkání velmi aktivně a zahozených možností později litovali. Již v 8. minutě byl blízko k otevření skóre švédský útočník Larsson, jenž po nádherné kolmici za obranu od van Persieho přetlačil bránícího protihráče a pak z dvanácti metrů orazítkoval pravou tyč.

Za další dvě minuty zahrozil sám hvězdný van Persie, jehož přízemní střelu dokázal na poslední chvíli fantasticky zablokovat pozdější hrdina Matthijs de Ligt. Po dvaceti odehraných minutách zahrozil kapitán Ajaxu de Ligt po přihrávce od Maročana Ziyecha, jenomže z nadějné pozice mířil o několik decimetrů vedle pravé tyče. Ve 25. minutě vyrobil obrovskou hrubku v rozehrávce domácí gólman Vermeer.

Toho mohl využit aktivní Ziyech, nicméně při strážci Feyenoordu stála štěstěna. Marocký reprezentant Ziyech vzápětí napřáhl z hranice pokutového území a prostor tří tyčí minul o vskutku malý kousek. Když se první půle chýlila ke svému konci, tak zničehonic udeřil Ajax. Znovu v tom měl prsty Ziyech, který poslal rohový kop z levé strany do ohně a hlavičkující de Ligt pokořil bez problémů naprosto bezmocného Vermeera.

Hosté se výrazně uklidnili ve 49. minutě. Argentinský obránce Nicolás Tagliafico se po dalším rohovém kopu nejlépe zorientoval před hranicí brankového území a odražený balón uklidil z osmi metrů po zemi přímo k pravé tyči. Definitivně rozhodnuto bylo zhruba o čtvrthodiny později. Donny van de Beek stál na konci povedené akce svých spoluhráčů a zblízka propálil Vermeera, jenž při této obdržené brance určitě neměl čisté svědomí.

Ve zbývajícím průběhu už si Ajax postup bez problémů pohlídal. Ve finále se utká s vítězem čtvrtečního semifinále mezi Tilburgem a Alkmaarem.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
johan14

Ajax, ten mám rád a výhra v 3:0 na Feyenoorde sa vždy cení.

Reagovat
AjaxFans

Mám to triko s Johanem

Reagovat
Stiksxx

I když si to samozřejmě nepřeju...Ale Ajax by si zasloužil ten titul víc jak my. Sice měl také výpadky, ale my jsme kolikrát ty body uhaluzili se štěstím.. Ajax když vyhrál, tak rozdílem dvou tříd.

Reagovat
jáá

Tak teď jsme se bodově zase přiblížili a bude to ještě zajímavější až do konce. Hlavně doufám že nás tahle výhra a postup nakopne proti Reálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Oba to mají ve svých rukou, takže osobně si myslím, že o titulu rozhodne domácí zápas dne 31.3. od 16:45 Ajax - PSV!

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
AjaxFans

Máme takovou sestavu, že by jsme si ten tilul zasloužili.Dlouho nepamatuju, takovou nabouchanou sestavu a dokonce i lavku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele