odveta
27.05.2024 20:30 CET
0 : 3
5:6 pen.
(0:1, 0:3)
Zaplněný stadion Fortuny Düsseldorf (© Fortuna Düsseldorf)

Konec nezdarů týmů z druhé ligy? Düsseldorf sahá po postupu, stačí dorazit Bochum

Teprve počtvrté se do nejvyšší německé soutěže může tým z druhé ligy dostat skrze baráž. A podruhé se to může povést Düsseldorfu. Fortuna má perfektně rozehranou partii s Bochumí a v domácí odvetě jí stačí pohlídat si tříbrankový náskok.

V současné podobě se baráž o 1. Bundesligu hraje od roku 2009. A za tu dobu se mužstvu z nižší soutěže podařilo o úroveň výš dostat jen třikrát. Jedním z druholigových šťastlivců se stal v roce 2012 taky Düsseldorf, jenž tehdy přemohl berlínskou Herthu. Nyní může tento úspěch zopakovat a alespoň částečně korigovat historicky lepší bilanci mančaftů z nejvyšší soutěže.

Fortuna se na klíčové třetí místo v tabulce 2. Bundesligy propracovala díky výborné jarní formě, kterou demonstrovala též během čtvrtečního zápasu v Bochumi. Na Ruhrstadionu byl u všeho podstatného klíčový hráč Düsseldorfu Christos Tzolis. Řecký křídelník rozehrál rohový kop, po němž si soupeř vstřelil nešťastný vlastní gól, po změně stran pak asistoval na další branku spoluhráči Felixi Klausovi a později jeho pokus ze standardní situace dorazil do místa určení Yannik Engelhardt.

Fotbalistům F95 se vstup do baráže náramně povedl. Před pondělní odvetou tak na straně Fortuny není mnoho důvodů cokoliv měnit. "Je velmi pravděpodobné, že nastoupí stejný tým jako ve čtvrtek. Spoustu věcí udělal správně. Uvidíme, jak se jednotliví hráči zotaví. Jinak mám kvalitu i na lavičce," prozradil trenér Düsseldorfu Daniel Thioune.

Zatímco Fortuna se do 1. Bundesligy může vrátit po čtyřech letech, Bochumi hrozí, že nejvyšší německou soutěž opustí po třech ročnících. Během nich pravidelně bojovala o záchranu. Dosud úspěšně, tentokrát však v posledním kole ročníku spadla na úkor Unionu Berlín na 16. místo, kvůli čemuž musí nyní absolvovat baráž. A v prvním zápase proti F95 naději na udržení téměř pohřbila.

Flintu do žita ale v Porúří ještě nehází. "Do zápasu jdeme s vírou, že to ještě můžeme zvrátit. V opačném případě bychom ani nemuseli hrát. Je jasné, že to bude zatraceně těžké. Jsme sportovci, jsme závodníci. Nebudeme se vzdávat před koncem," vzkázal kouč VfL Heiko Butscher.

Bochum bude v Düsseldorfu postrádat tři zraněné hráče - náhradního brankáře Michaela Essera, obránce Mohammeda Tolbu a křídelníka Moritz-Broniho Kwartenga. K dispozici nebude ani gólman Manuel Riemann, jenž byl z disciplinárních důvodů vyřazen z kádru. Fortuna eviduje na marodce zadáka Nicolase Gavoryho a záložníka Simu Susa. Start obránce Jamila Sieberta je nejistý.

Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Kastenmeier – M. Zimmermann, Oberdorf, De Wijs, Iyoha – Engelhardt, Sobottka – Klaus, Tanaka, Tzolis – Vermeij

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Luthe – Passlack, Ordec, K. Schlotterbeck, Wittek – Losilla, Bero – Asano, Stöger, Antwi-Adjei – Broschinski

Tip EuroFotbal.cz: 1

Autor: Ondřej Vaculík / f95.de, kicker.de, vfl-bochum.de, x.com/VfLBochum1848eV

Vzájemné zápasy

23.05.2024
VfL Bochum
0:3
Düsseldorf
Baráž o 1. Bundesligu
1.z
22.03.2021
Düsseldorf
0:3
VfL Bochum
2. Bundesliga
 26. kolo
30.11.2020
VfL Bochum
5:0
Düsseldorf
2. Bundesliga
 9. kolo
06.04.2018
Düsseldorf
1:2
VfL Bochum
2. Bundesliga
 29. kolo
30.10.2017
VfL Bochum
0:0
Düsseldorf
2. Bundesliga
 12. kolo
03.03.2017
VfL Bochum
1:2
Düsseldorf
2. Bundesliga
 23. kolo
23.05.2024
VfL Bochum
0:3
Düsseldorf
1.z

Fortuna Düsseldorf - poslední zápasy

23.05.2024
VfL Bochum
0:3
Düsseldorf
Baráž o 1. Bundesligu
1.z
19.05.2024
Düsseldorf
3:2
Magdeburg
2. Bundesliga
 34. kolo
11.05.2024
Holstein Kiel
1:1
Düsseldorf
2. Bundesliga
 33. kolo
03.05.2024
Düsseldorf
3:1
Norimberk
2. Bundesliga
 32. kolo
27.04.2024
Schalke 04
1:1
Düsseldorf
2. Bundesliga
 31. kolo
20.04.2024
Düsseldorf
1:0
Fürth
2. Bundesliga
 30. kolo
23.05.2024
VfL Bochum
0:3
Düsseldorf
1.z
15.05.2012
Düsseldorf
2:2
Hertha BSC
2.z
10.05.2012
Hertha BSC
1:2
Düsseldorf
1.z

VfL Bochum - poslední zápasy

23.05.2024
VfL Bochum
0:3
Düsseldorf
Baráž o 1. Bundesligu
1.z
18.05.2024
Werder Brémy
4:1
VfL Bochum
1. Bundesliga
 34. kolo
12.05.2024
VfL Bochum
0:5
Leverkusen
1. Bundesliga
 33. kolo
05.05.2024
Union Berlín
3:4
VfL Bochum
1. Bundesliga
 32. kolo
26.04.2024
VfL Bochum
3:2
TSG Hoffenheim
1. Bundesliga
 31. kolo
20.04.2024
VfL Wolfsburg
1:0
VfL Bochum
1. Bundesliga
 30. kolo
23.05.2024
VfL Bochum
0:3
Düsseldorf
1.z
25.05.2011
VfL Bochum
1:1
Mönchengladbach
2.z
19.05.2011
Mönchengladbach
1:0
VfL Bochum
1.z
27.05.1990
VfL Bochum
1:1
1. FC Saarbrücken
2.z
24.05.1990
1. FC Saarbrücken
0:1
VfL Bochum
1.z

Komentáře (83)

Přidat komentář
cologneFC

Ak Düsseldorf postúpi, tak nám v prvých dvoch ligách zostane iba jedno derby…. Úplne sa vytratia tie najlepšie zápasy, čo je obrovská škoda.

Reagovat
Rudnevs

Záleží čo všetko berieš ako derby. Z tých veľkých a tradičných ostávajú každopádne Nürnberg - Fürth a Hannover - Braunschweig.

Potom sú tu také tie menšie rivality à la Stuttgart - Freiburg, Bayern - Dortmund, Hertha - Schalke, prípadne Schalke - Bochum, sú to rivality, ktoré sa možno budú viac vyvíjať a budovať časom.

Viacerí fans nadávali u nás na Teroddeho a spol. že manšaft Schalke pozerá zápasy Dortmundu v LM a fandí mu, ale v realite tí hráči podľa mňa rivalitu moc neprežívajú, nakoľko sú tie kluby výkonnostne na míle oddelené.

Reagovat
andrew96

H96–Braunschweig v příští sezóně s prázdnými Gästeblocky.

Stuttgart–Freiburg nabírá na síle, Bayern–Dortmund je tradičně vděčné především marketingově. Ale nenahradí to vyhrocení u BVB–S04, Köln–Gladbach, Nordderby, HSV–St. Pauli.

Reagovat
cologneFC

Hannover - Braunschweig samozrejme beriem ako derby, len ako píše Ondro nižšie, tak budúcu sezónu to nebude ono.

Čiže nám zostáva FCN - Fürth a to je veľmi málo. Tie ostatné čo si vypísal samozrejme derby nie sú, môžeme hovoriť o zaujímavých konfrontáciách.

Síce budú zápasy ako St. Pauli - Werder alebo Düsseldorf - Gladbach, ale to nie sú derby. A toto bude v Nemecku veľmi chýbať. Možno to ľudia, ktorí to sledujú iba v TV až tak nevnímajú, ale tými zápasmi sa tam žije týždne pred a aj po. Všade sa o tom píše a hovorí.

Popravde, ani si neviem predstaviť, že počas celej sezóny nebudeme mať derby. Snáď dostaneme aspoň v pohári Gladbach alebo Düsseldorf. Inak bude najväčší zápas proti Schalke. Dúfam, že sa vidíme na tribúnach

Reagovat
Rudnevs

St. Pauli - Werder rozhodne nie je derby, ale naopak priateľstvo S tými to mimochodom až tak zle nevyzerá, máme veľa spriateľených klubov v rámci jednej ligy, trebárs Hertha - Karlsruhe, HSV - Hannover, Schalke - Nürnberg.

Chápem, čo tým chceš povedať. Nenamietam, naopak to bol skôr pokus tému rozvinúť a zaoberať sa novou situáciou v rámci tematiky rivalít. Ťažko povedať, čo s tým spraviť, aby sa veľké kluby vracali. Asi zatiaľ nič, len fandiť a dúfať, že sa časom trend zmení. Ak sa nezmení, zrejme narastú nové rivality. BVB - Schalke sa tiež vyhrotilo až v 90. rokoch, predtým bolo BVB pomerne irelevantné, takže to nemalo takú silu.

Ak mi okolnosti a čas dovolia, na tribúne sa vidíme. Čo hovoríš na pôsobenie a odvolanie Schultza a kto by ho prípadne mohol nahradiť?

Reagovat
cologneFC

Po rozlosovaní dohodneme podrobnosti. V každom prípade si s nami víkend v Kolíne užiješ A určite sa pridá aj Ondřej

Určite nejaké rivality môžu byť nové, ale tie klasické derby to nenahradí. Ten feeling a všetko okolo toho. Ja inak tie Fanfreundschafts zápasy veľmi nemusím. Nemá to takú “šťavu”, keď si s fanúšikmi súpera nevymieňate “komplimenty”

Schultz bola podľa mňa chyba. Bol to tréner bez emócii a tie mužstvo ako FC musí cítiť. Ja som bol za zotrvanie Baumgarta aj v prípade, že by s nami zostúpil. Takže som rád, že Schultz končí a teraz treba nájsť človeka, ktorému sa dá čas. Pretože som presvedčený o tom, že prvý rok nepostúpime, keďže máme stále zákaz prestupov.

Momentálne sa skloňujú 2 mená - Urs Fischer a Christian Eichner. Myslím, že tých mien bude viac, ale ak by som si mal vybrať, tak z týchto dvoch by som bral Eichnera. S KSC dokázal na jar veľké veci a navyše je to mladý a perspektívny tréner. A náš bývalý hráč.

Reagovat
Rudnevs

Jj snáď sa dohodneme

Schultza som taktiež nehodnotil veľmi kladne, nepovažujem ho za veľkú kvalitu. Vraj ste v zime jednali aj s Henriksenom, to mohlo byť zaujímavejšie.

Fischer - tam podľa mňa mierite privysoko. Druholigista bez možnosti posilniť káder asi pre neho úplne atraktivny nebude. U Eichnera by som videl väčšiu šancu, ale tiež by som nedal ruku do ohňa za to, že ho táto úloha bude lákať.

Reagovat
cologneFC

Podľa mňa to nebude ani jeden z tejto dvojice. Každopádne prebieha teraz v klube boj, keďže sa blíži členská schôdza a následne voľby. Takže trénera vyberie ešte staré vedenie a to tiež môže byť problém.

Inak neviem či si zachytil, ale Pierre Littbarski plánuje nejaké veci. Hovorí aj o spojení s Hectorom, Podolskim a Hässlerom. Bude to zaujímavé teraz u nás. A v nie najlepšom čase, keďže teraz by nám najviac pomohol kľud a koncepčná práca.

Reagovat
Rudnevs

Ja Littiho mám strašne rád, je to srdečný a poctivý človek, čiže to by ma moc potešilo. Plán je dostať na pozíciu prezidenta? Vyberať trénera bez vedenia je vždy trochu risk, ale nemusí to byť katastrofa - ak staré vedenie vyberie niekoho kvalitného a nie len po známosti, tak to môže byť udržateľné aj pre nové vedenie. Mne napadá meno Uwe Neuhaus, síce už trošku starší tréner, ale kvalitu preukázal všade a na akési ukľudnenie by to bola super voľba.

Reagovat
cologneFC

Neviem aké sú jeho plány. Tie videá čo zverejnil nehovoria o žiadnych konkrétnych postoch. Ja osobne som za to, aby bývalí hráči pomáhali klubu. Ale nie som presvedčený, že by to malo byť z pozície prezidenta. Tam by mali byť ľudia, ktorí sa tomu rozumejú. Litti by mohol byť viceprezident, ako pred pár rokmi Toni Schumacher.

Ja by som chcel nejakého mladšieho trénera, ktorý presadzuje moderné prvky. Ale necháme sa prekvapiť, majú na to ešte vyše 3 týždne. A medzitým bude aj členská schôdza. Tam to bude búrlivé.

Reagovat
fenixLFC

sorry ze sa vam do toho miesam- ale je Kolin obecne (mimo futbalu) zaujimavy na navstevu na vikend? alebo tam okrem katedraly zas tolko toho nie je?

Reagovat
cologneFC

Je tam toho dosť na pozeranie. Kolín bol založený pred vyše 2000 rokmi, takže história na teba hľadí na každom kroku. A ak by ťa Kolín nudil, tak 30 minút vlakom máš Düsseldorf alebo Bonn.

Reagovat
Rudnevs

Je krajší Düsseldorf alebo Köln?

Reagovat
cologneFC

To vážne?

Reagovat
vladino10

Reagovat
cologneFC

Ale aby som odpovedal, Düsseldorf má krásny Altstadt, Kolín je krásny celý Nie nadarmo hovorí Michael Trippel (Stadionsprecher) hosťom tú známu vetu - Wilkommen in der schönste Stadt Deutschlands.

Reagovat
Rudnevs

Na to som práve narážal, Altstadt a Königsallee sú známe skoro všade. Diki za odpoveď každopádne. Schönste Stadt Deutschlands sa hovorí skoro všade a privlastňuje si to každý druhý, mne osobne sa (z obrázkov) celkom páči Hamburg a vlastne aj v hodnoteniach väčšinou končí veľmi vysoko. Freiburg vyzerá byť veľmi zaujímavý, tam je to udajne celé veľmi prírodné a príjemné. Ďalej mám rád more a pláže, takže by som niekedy rád navštívil Sylt - to je taká nemecká Mallorca. Teraz tak trochu neslavne známy ostrov, ak ste zachytili, čo teraz koluje na nemeckých internetoch, ale udajne je to tam dosť cool. Celkovo je v Nemecku - v porovnaní so Slovenskom - veľmi veľa pekných miest, aj tie niektoré menšie mestá (napr. Bamberg, kde som bol, trošku nedocenený, ale veľmi pekný) sú jednoducho hneď ako iný svet oproti našim malým mestám. Gelsenkirchen ale udajne nie, to je strašná riť, kde je zaujímavá jedine Veltins Arena. A z osobnej skúsenosti ešte Ingolstadt je celkom o ničom, ale to asi každý čakal.

Reagovat
cologneFC

Za mňa sú TOP mestá v Nemecku Brémy, Hamburg, Norimberg a Mníchov. Samozrejme z tých väčších. Drážďany a Lipsko sú tiež pekné. Berlín má svojskú atmosféru a Frankfurt je mesto dvoch tvárí.

Inak v NRW sú väčšinou škaredšie mestá, to je dané fabrikami naokolo. Kolín je už našťastie trochu mimo tých industriálnych centier.

Ale celkovo musím povedať, že nemecké mestá sú naozaj krásne. Samozrejme Gelsenkirchen sa tam nepočíta, tam aj Arénu postavili radšej mimo A Gladbach to isté.

Reagovat
Martin9719

Prosimtě mi vysvětli co je na Lipsku pěknýho když dáme teď úplně stranou fotbalovou stránku..

Reagovat
fenixLFC

lipsko je krasne mesto aj z toho mala co som videl a aj mimo vianocnych trhov (ktore su vazne skvele). rad by som tam siel na vikend kvoli moznosti si detailne pozriet ako centrum tak dalsie ulice s historickymi budovami, zoo, pamatnik bitky, univerzitu a okolie, nehovoriac o muzeach. sa tu rozplyva nad mnichovom ale za vikend som stihol z neho vidiet vlastne vsetko, mozno s vynimkou muzea BMW a technickeho muzea (ktore som uz ale videl predtym)

Reagovat
cologneFC

Veď majú krásne centrum mesta. Múzeá, galérie. Mne sa tam páčilo. Snáď rýchlo zanikne ten konštrukt a hore pôjdu tradičné kluby z Lipska. Nech tam môžeme chodiť.

Reagovat
Martin9719

Já teda nevím no, ale pokud jsi zvyklý na Köln tak nevím jak se ti může líbit v Lipsku. Já hodnotím město ne podle galerii a muzeí (což má asi každé město s půl miliony obyvatel), ale jak to vypadá když tam přijedu a co vidím kolem sebe. V Lipsku na tebe ten bolševik číhá ještě na každým rohu, jen od nádraží ke stadionu najdeš asi 40 kebabáren, nehledě na to že od nádraží na sever je ta hlavní ulice jedna z nejnebezpečnějších ulic v Lipsku a možná celém Německu. Jinak já po tom městě nachodil i mimo centrum v okrajových pěšky dost km a nenašel jsem jediný důvod proč bych tam měl chtít třeba žít. To centrum je chvílemi už relativně moderní, ale mimo něj je to špinavá východoněmecká díra plná droga a migrace (samozřejmě to najdeš i v Severním - Porýní a dneska už skoro všude). Chválím ale za infrastrukturu, příměstské vlaky, dobrá návaznost i četnost spojení, tramvaje, ze severu od dálnice se dostaneš ke stadionu když máš kliku klidně za 15 minut.

Reagovat
Freedo

Využiju cestovatelského okénka a rád bych se zeptal na Hamburg. Jedu tam poprvé za pár týdnů na Euro na víkend. Co byste doporučili navštívit? Vlastně znám jen Reeperbahn

Reagovat
cologneFC

St. Pauli

Reagovat
Werkrider

halooo

Köln je to najlepšie v celom regióne. Od katedrály a vianočných trhov, cez lanovku, historické centrum a hospody a Haie aj keď na Krefeld chodím radšej.

Dízl je celý asiatown (nič proti) a sever je fabrika na fabrike. V Leverkusene ani ten pes nezdochol.

V Bonne som nikdy nebol, ale nemuselo by to byť zlé.

Reagovat
cologneFC

Dobre si to zhrnul. Haie je zážitok už iba kvôli tej veľkej hale. Alebo keď tam je Final Four v hádzanej.

Bonn odporúčam, z Kolína tam ide U-bahn číslo 18. Také malé pokojné mesto. Narodil sa tam Beethoven a je tam pekné múzeum.

Reagovat
pa3ce

Hmm, ja som navštívil Kolín, Bonn aj Düsseldorf (niežeby som bol extrémny fanúšik alebo znalca oblasti, proste tam chodím na business tripy ) a teda aj keď súhlasím, že Kolín je z nich asi také najkrajšie turistické mesto s najviac highlights, musím povedať, že najpríjemnejšie som sa cítil práve v Düsseldorfe

Asi za to môže aj to, že zrovna tam sme boli na futbale a po pivkách bicyklovali s fanúšikmi popri rieke späť do mesta, tam zas pivkovali na super mieste s pekným výhľadom pri rieke kde to žilo. Takže podľa mňa príjemne miesto. Aj keď tie pivka asi mali vplyv na tieto pocity a teda spomína sa asiatown čo má plus to, že tam je fakt výborná japonská kuchyňa :)

Bonn maximálne ako cyklovýlet z Kolína do múzea, inak nuda.

Reagovat
cologneFC

Presne si vystihol, že kde je v tých mestách najlepšie. Pri rieke majú vytvorené fantastické možnosti, my keď sme tam v lete, tak aj grilovať chodíme k rieke. Bicykle sú super vec, dá sa krásne previezť z Kolína do Düsseldorfu, sú tam také búdky kde si môžeš dať pivo. Odporúčam každému.

No a samozrejme kölsch ist besser als altbier

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé, že Heinz-Harald Frentzen sa k poslednej vete vyjadril presne opačne čím to asi bude...

Reagovat
cologneFC

Nerozumie sa pivu. Inak to nevidím

Reagovat
Rudnevs

Množstvo Aziatov v meste ide vypozorovať aj v zostave Fortuny, kde majú dlhodobo svoje zastúpenie. Častokrát i viacerí naraz,

Reagovat
andrew96

Srpen a září jsou v mém kalendáři téměř celé vyhrazeny na nějaký výjezd. Nebo i dva.

Reagovat
cologneFC

Toto je správny prístup

Reagovat
Arne

Hertha - Schalke není žádná rivalita, to je jakási jednostranná nevraživost, o které v GE ani pořádně nikdo neví.

Reagovat
fenixLFC

a ako skoro kazdy rok musim dodat- baraz je totalny nezmysel a neferovost voci druholigistovi

Reagovat
Jan Horáček

Na druhou stranu první dva postupují přímo a poslední dva ligisté přímo sestupují. Takže to podle mě neférovost není. Ta je třeba u nás v hokejové lize, kam přímo nepostoupí nikdo.

Reagovat
Rudnevs

Tento rok to ale zrovna neplatí

Reagovat
fenixLFC

uz len to ze musi postupujuci hrat baraz a vypadavajuci ma dalsiu sancu je nefer

Reagovat
Breze

Toto uz musi Fortuna zvladnut

Reagovat
Jan Horáček

Před lety otočil podobnou situaci Darmstadt v Bielefeldu, jestli se nepletu.

Ale to se dnes asi nestane.

Reagovat
Breze

Zjavne si zobrali inspiraciu

Reagovat
Kily

Anfang trenérem Lauternu, to se Kaloč za rok může těšit na třetí ligu

Reagovat
cologneFC

Nechápem tento krok, Anfang vyhorel všade kam prišiel (okrem Kielu). Kaiserslautern bude ľutovať tento krok. Ale snáď nespadnú…

Reagovat
Martin9719

První může být teoreticky Münster, což kdybych měl odhadovat tak převezme ve 2. BL roli Osnabrücku. Wehen asi neposílí natolik aby hrál nějakou větší roli, otázka je zda se chytne Ulm jako nějaký černý kůň typu Elversberg. Dost mě zajímá jak na tom bude třeba Darmstadt, protože kdyby měli pokračovat v tom co předváděli v 1. BL tak rozhodně vysoko hrát nebudou.

Reagovat
Rudnevs

Keď už ťa tu mám, tréner Herthy bude vraj Fiél, čo ty na to? A udajne získate Kevina Sessu z Heidenheimu - záujem bol aj od nás. Zatiaľ čo sa v Schalke stále robia (možno už aj zbytočné) čistky, Hertha už zbrojí. Úprimne mesto Berlín je asi dosť veľkým magnetom, v tomto máte strašnú výhodu. Kto už by chcel bývať v Gelsenkirchene?

Reagovat
Martin9719

Pořád čekám na nějaké informace, zatím vidím jen že Kicker píše, že dohoda není. To by byla zajímavá posila, možná bych čekal spíš Demmeho, ale nevím na kolik je to reálné, protože on by podle mě mohl pořád kalkulovat i s Bundesligou. Pod Mazzarim v té totální bídě na to že nenastupoval to neodehrál úplně špatně těch pár zápasů tak uvidíme. Možná je Sessa právě reakce na to. Očekával bych právě ale nějakou větší personu doprostřed kde nás celou sezonu tlačila bota právě typu Demmeho.

Reagovat
Rudnevs

Možno nakoniec prídu obaja, v strede poľa vás tlačí bota po kvalitatívnej i kvantitatívnej stránke a Bouchalakis to očividne úplne nevyriešil.

Reagovat
Martin9719

Cpát tam původem stopery je taky k ničemu a Barkok nejspíš nezůstane a stejně je to hráč spíš pro pozici výš, přišlo mi že ho tam Dardai stavěl díky kreativitě spíš z nouze. Jinak tady proběhlo zajímavé trenérské jméno Fischer, ale to se nám i díky anabázi v Unionu asi nepodaří získat ještě když bude cílit na 1. BL.

Reagovat
Arne

Četl jsem, že Demme je jen otázkou času, tak snad to tak bude.

Reagovat
Martin9719

Pokud ano tak bych to označil za přestup léta 2. Bundesligy.

Reagovat
Rudnevs

Ja to ako chybu nevidím. Očkovací pass hore dole, vtedy to bolo také divné obdobie a chápem, že niekto sa nechcel dať očkovať a zároveň nechcel znášať dôsledky. Nevravím, že to bolo správne, ale už odvtedy uplynul nejaky čas a mal by dostať druhú šancu.

Nepostup s Dynamom hodnotím podobne ako nepostup Waltera či Baumgarta s HSV. Nejak tam asi niečo chýbalo a bol čas na zmenu, ale nerobí to z nich zlých trénerov.

Čo je pre mňa podstatné - jeho hra spočívala v nejakom pláne, je založená na niečom, vie ako s hráčmi útočiť, nie je to len bojovná defenzívna sračka (Grammozis) alebo náhodné nákopy a spoliehanie sa na neexistujúcu individuálnu kvalitu (Kramer).

Navyše je to bývalý hráč Lauternu. Ja som celkom spokojný vzhľadom na to, že alternatívy boli Wimmer alebo Sforza alebo iní slabí tréneri bez taktického plánu.

Reagovat
cologneFC

Mňa Anfang vôbec nepresvedčil. Navyše od nás odišiel pár kôl pred koncom, pričom mužstvo bolo na prvom mieste. Mal problémy s hráčmi aj s vedením. Pride mi ako konfliktný typ.

Reagovat
Rudnevs

Úprimne je väčšia šanca, že si to sadne u konfliktného človeka, ktorý vie trénovať (dá sa mu napr. pripraviť prostredie, zvoliť iný prístup etc.) než u nekonfliktného človeka, ktorý nevie nič. Viď Jörg Schmadtke, ktorý napriek svojej povahe a nešťastným odchodom od každého zamestnávateľa, spravil kariéru a ako fachman je v DE veľmi cenený.

Reagovat
cologneFC

Veď ja mu budem fandiť v Lauterne. Len by som ho už nechcel ako trénera. A Schmadtkeho mi ani nespomínaj…

Reagovat
andrew96

Lidsky zklamal, ale taky si myslím, že v něm jako trenérovi něco je.

Reagovat
Kily

SGD chyběl někdo, kdo by to nepokazil, no, tam by to loni i letos k postupu dotáhla snad i postižená žirafa zkřížená s retardovaným lenochodem

dostal necelé dva roky, během nichž vůbec nedokázal reagovat na vývoj zápasů. Jakmile se něco pokazilo a Dynamo prohrávalo, tak pořádně nevěděl, co má dělat, na lavičce vypadal jak Jarolím u naší reprezentace. Nejviditelnější taktickou variantu představoval Borkowski, který byl v základu/seděl podle toho, s jak ofenzivním soupeřem se právě hrálo

Reagovat
Martin9719

A to teďka vezmi, že i přes tu bídu stačilo doma vyhrát nad tím Verlem který má asi 40 fanoušků a šlo se do baráže. Nemluvě o nějaké další nesmyslné ztrátě doma dalších 3 bodů která by SGD katapultovala i v tom srabu na přímý postup z 2. místa.

Reagovat
Rudnevs

3:0 Bochum! Ako to vyzerá? Pozeráte to niekto? Ja sa musím učiť správne právo

Reagovat
Breze

Bochum jasne lepsi, najma v druhom polcase Fortunu takmer k nicomu nepustili.

Reagovat
bayern987

Kde studuješ? Klauzury jsem ze srdce nesnášel.

Reagovat
Rudnevs

V Bratislave, univerzita komenského, právnická fakulta. Neznášam to taktiež, niektoré veci ma bavia a do hlavy mi idú, ale toto nie je jedna z nich

Reagovat
Breze

Fortuna takto trestuhodne premrhat vedenie o 3 goly a este k tomu doma

Reagovat
santini

A keby sa hralo ešte 10min, už by sa nemuselo hrať ani predĺženie... Ten Bochum o parnik lepší druhy polčas

Reagovat
Breze

Vobec netusim z coho chce dat Fortuna gol.

Reagovat
santini

Tak ono paradoxne na konci predĺženia mohli rozhodnúť...

Reagovat
Firkraag

WTF the fuck

Reagovat
Pipo123

Thioune má príhovor k hráčom a celú dobu sa u toho smeje, pritom jeho hráči vyzerajú úplne mimo

Reagovat
Breze

Bochum ake stastie na konci. Fantasticke branenie, skoda Fortuna.

Reagovat
Breze

Fortuna hanba za ten druhy polcas. Takto zahodit postup

Reagovat
Werkrider

Neuvěřitelný obrat, kluci z Bochumi si to zaslouží, gratulace k záchraně.

Reagovat
Martin9719

Fantastická baráž! Gratulace VFL! Respekt Fortuně za to jak zvládla 1. zápas. Z Butchera jako loosera 1. zápasu je vítěz. Neskutečné příběhy!

Reagovat
DidusIneptus

Bochum to perfektně otočil. Favorit zůstal v Bundeslize!

Reagovat
Rudnevs

Nakoniec som to zapol... celkovo bizarna baráž plná zvratov. Jak som to Fortune neprial, tak teraz mi je ich ľúto, obzvlášť toho Japonca, čo nedal. Po takom obrate ale VfL asi zaslúžene. Penalty sme v baráži ešte nemali, či? Butscher má šťastie, že to vyhrali, inak by jeho krok vyndať Riemanna z brány asi fans nevzali najlepšie. Ak Riemann niečo vie, sú to penalty.

Reagovat
vladino10

Inak ale... nie je kopať penalty v barazi ťažšie ako vo finále LM?

Predsalen... v LM môžeš klubu dodrbat iba aktuálnu sezónu, to v barazi celý budúci rok

Reagovat
Salfovic

Japonec na konec.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
oli9

no prohráli si to sami...

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bayernista18

Baráže by se měly zrušit...

Reagovat
Salfovic

Tak zrovna v Německu mají druholigové kluby 20% úspěšnost, to mi nepřijde tak špatný. Jsem zvědavej, jak dlouho budeme čekat u nás na prvního úspěšného. Ale to spíš dřív přijdou zase s jiným systémem.

Reagovat
Bayernista18

I tak to neni zrovna vysoký číslo. Přímej postup 2 nebo 3 týmů by byl ideální.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cologneFC

K dokonalosti chýbalo, aby to bol namiesto Düsseldorfu Hamburg… To by už bola riadna smola.

Teším sa na derby.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele