1. zápas
17.05.2018 20:30 CET
3 : 1
(2:1)

Wolfsburg bude hájit Bundesligu proti senzaci z Kielu

V Německu zbývá ještě dořešit několik hádanek a vedle DFB-Pokalu je to doobsazení účastníků 1.Bundesligy pro příští sezonu. V baráži se o nejvyšší soutěž utkají VfL Wolfsburg a velké překvapení Holstein Kiel. Vlci si vyzkoušeli baráž už v minulé sezoně a jako zkušenější tým budou favoritem. KSV začíná ve Wolfsburgu, odvetu sehraje o týden později doma.

Wolfsburg prožil další velké zklamání a vůbec se nepoučil z loňské sezony, kdy také skončil na šestnáctém místě a musel do baráže. Tehdy dvojzápas s Eintrachtem Braunschweig zvládl, ale v dolnosaském derby to jednoduché rozhodně neměl. Die Wölfe vyhráli oba zápasy tím nejtěsnějším rozdílem.

VfL patří mezi tradiční účastníky Bundesligy s bohatou historií, v roce 2009 se dokonce stal mistrem Německa, před třemi roky opanoval DFB-Pokal i DFL-Supercup. Jenomže Vlci se nepoučili z minulé sezony a i letos zabředli do sestupových bojů a nakonec obsadili šestnácté místo. Wolfsburg se v prvním zápase baráže představí na domácí půdě, kde se mu letos ani trochu nedařilo. Svěřenci Bruna Labbadii vyhráli ve Volkswagen Aréně jen tři zápasy, včetně toho posledního s Kolínem nad Rýnem (4:1). Nyní budou proti Kielu pod velkým tlakem. "Víme, že je situace zvláštní, ale snažíme se být uvolnění jak jen můžeme. Samozřejmě jsme to v posledních dnech a týdnech řešili. Soustřeďme se na hru a předveďmě to nejlepší, co momentálně můžeme. Víme co očekávat a tým je na to dobře připraven. Očekáváme dobrý, zkušený tým, který ukáže ještě víc, než jen to že, obsadil třetí místo ve 2.Bundeslize," nechal se slyšet Bruno Labbadia.

Holstein Kiel je celek ze spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko a už ve 2.Bundeslize se postaral o obrovské překvapení, neboť třetí místo obsadil jako nováček. V sezoně 2016/2017 obsadil ve 3.Bundeslize druhé místo za vítězem Duisburgem a letos si senzačně vybojoval baráž, když před ním skončili jen Düsseldorf a Norimberk. A klub se netají ještě vyššími ambicemi, rád by postoupil mezi německou elitu. Pokud by se tak stalo, mohl by dokonce hrát na svém Holstein-Stadion, který má kapacitu 10 000 diváků, ale po přistavění další tribuny by se zvýšila na 15 000 diváků.

Celek vede třiačtyřicetiletý Markus Anfang, jenž do roku 2016 vedl mládežnické výběry Bayeru Leverkusen. Tým se především opírá o střelecké schopnosti Marvina Ducksche, jenž se stal s osmnácti brankami nejlepším střelcem 2.Bundesligy. Mezi další opory patří i Dominik Drexler nebo Kingsley Schindler. V klubu pusobí i nám známy, rakouský obránce Nicklas Hoheneder, jenž kdysi působil ve Spartě Praha.

"Tým se na ty dva zápasy opravdu těší. Je to pro nás něco zcela nového a jsou to dva zápasy, stát se může cokoliv. Samozřejmě jsme pokorní, víme, že nejsme favoritem. Uděláme ale vše pro to, abychom byli úspěšní, užili si to a bavili se. Měli bychom se na to všichni těšit! Wolfsburg má šílenou individuální kvalitu, kterou musíme jako kolektiv eliminovat," neskrýval natěšení kouč Markus Anfang.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels – Verhaegh, Knoche, Bruma, William – Guilavogui, Arnold – Steffen, Didavi, Malli – Origi

Holstein Kiel - pravděpodobná sestava:
Kronholm – Heidinger, Sicker, Czichos, van den Bergh – Hoheneder – Peitz, Muhling, Durholtz, Lewerenz - Ducksche

Tip EuroFotbal.cz: 1

Autor: Ondřej Linhart / Holstein-kiel.de, vfl-wolfsburg.de, kicker.de

Vzájemné zápasy

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

VfL Wolfsburg - poslední zápasy

12.05.2018
VfL Wolfsburg
4:1
1. FC Köln
1. Bundesliga
 34. kolo
05.05.2018
RB Lipsko
4:1
VfL Wolfsburg
1. Bundesliga
 33. kolo
28.04.2018
VfL Wolfsburg
1:3
Hamburger SV
1. Bundesliga
 32. kolo
20.04.2018
M'gladbach
3:0
VfL Wolfsburg
1. Bundesliga
 31. kolo
13.04.2018
VfL Wolfsburg
0:0
FC Augsburg
1. Bundesliga
 30. kolo
07.04.2018
SC Freiburg
0:2
VfL Wolfsburg
1. Bundesliga
 29. kolo
29.05.2017
Braunschweig
0:1
VfL Wolfsburg
2.z
25.05.2017
VfL Wolfsburg
1:0
Braunschweig
1.z

Holstein Kiel - poslední zápasy

13.05.2018
Holstein Kiel
6:2
Braunschweig
2. Bundesliga
 34. kolo
06.05.2018
Düsseldorf
1:1
Holstein Kiel
2. Bundesliga
 33. kolo
29.04.2018
Ingolstadt
1:5
Holstein Kiel
2. Bundesliga
 32. kolo
23.04.2018
Holstein Kiel
1:3
Norimberk
2. Bundesliga
 31. kolo
14.04.2018
Drážďany
0:4
Holstein Kiel
2. Bundesliga
 30. kolo
07.04.2018
Holstein Kiel
0:0
SV Darmstadt
2. Bundesliga
 29. kolo

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bandita_Harry

chodte uz dole

Reagovat
smazaný uživatel

Po odchodu Dzeka s Grafitem uz nikdy nenavázali na předešlé výkony.Miliardy za ně rozfrcali za Jiráčky a Pilaře a mohli by spadnout Taková německá Blbohlav klidně bych tam viděl tým třeba z Drážďan

Reagovat
Jeňa

Ve Wolfsburgu je dlouhodobě něco hodně špatně. Loni Braunschweig ještě Volkswagen uplatil zvýšením sponzorského příspěvku, ale letos Kiel představuje neporovnatelně odhodlanějšího a organizovaného soupeře. Snad Kiel pošle Vfl na očistný pobyt do druhé Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, že podoba s Ml. Boleslaví tady je. Dnes si myslím ale, že vlci 2:0 vyhrají

Reagovat
Liquid

1:1 Kiel do toho !

Reagovat
forma

Hoheneder ? Vážně ?

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg a silena individualni kvalita

Reagovat
eleven11

VfL patří mezi tradiční účastníky Bundesligy s bohatou historií

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že by Wolfsburg nikomu v bundeslize nechyběl

Reagovat
Rudnevs

Wolfsburg má na budúcu sezónu už údajne dohodnutého manažéra Schmadtkeho, ktorý má v prípade záchrany dostať k dispozícii rozpočet 100 mio. €, čiže by v prípade záchrany zasa mohli ísť smerom nahor... Údajne má ísť i Labbadia a už sa špekuluje o náhrade - tou by sa mohol stať Beierlorzer z Regensburgu.

Vo Wolfsburgu dnes vysvietili na zeleno i kostol ( ), ale ja samozrejme prajem Kielu!!!

Reagovat
Noustress

tí si zaslúžia už zostup s takým rozpočtom hrať uplne ..... je fakt umenie, žial Kiel nepredstavuje podla mňa dostatočne skúseného a kvalitného súpera, tip 3:0 prianie opak

Reagovat
JozkokozleJ

Cisto po futbalovej stranke ma zaujima Wolfsburg podstatne viac, nez Kiel, u ktoreho sa obavam, ze by bol klasickym pripadom rychleho vzostupu a padu (hostovacky, euforia, bojovny futbal, body, kriza, zostup, 2. liga, 3. liga, Regionalliga). Radsej nech sa stabilizuju v 2. lige, nech si upravia stadion a ak postup, tak na nejakom zaklade, nie teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S hentakymi hracmi, co by mali hrat o postup do LM, si dovolia este druhykrat hrat o zachranu, tak to im neprajem nic ine len zostupit.

Reagovat
smazaný uživatel

O postup do LM? Tak to si poriadne zaspal dobu. Ten káder už na predné priečky ani náhodou nemá...

Reagovat
Rudnevs

Wolfsburg bol väčšinu zápasu lepší, celkom dobre hrali Brekalo s Origim, i ten Malli sa dnes dobre vyspal a vystihol práve ten jeden z piatich zápasov, ktorý zahrá dobre... Hráči Kielu po tom treťom góle Wolfsburgu ukázali svoju mentalitu, vzchopili sa a hoci bol dovtedy Wolfsburg vždy o krok vpred, tak takúto ofenzívnu smršť a takýto tlak teda Wolfsburg nemal za celý ten čas. Wolfsburg bol lepší dlhodobejšie, Kiel síce na kratšiu dobu, ale o to intenzívnejšie.

Bohužiaľ sa nepodarilo Kielu premeniť obrovské šance, je to škoda... Stačil by i jeden gól a s výsledkom 3:2 by to bola hneď lepšia východisková pozícia do druhého zápasu. Penaltová situácia asi správne posúdená, Arnold síce nemal reálne šancu hrať loptu, ale jednoznačné to rozhodne nebolo a preto videorozhodca správne nezasiahol...

Reagovat
tomasinho

Myslíš, že bys mohl nějak stručně shrnout působení Origiho v sezoně?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo sepisoval ty předpokládaný sestavy? 2. Bundesligu sleduju jen okrajově, ale i tak vím, že Hoheneder proseděl celou sezonu na lavici a tady je psanej v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Komentář měl patřit pod preview článek, ne sem

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak ony se ty komentáře přidávaj pod oba články, tak to jsem z toho jelen

Reagovat
smazaný uživatel

Vetsinou jsou zkopirovany z kickeru

Reagovat
smazaný uživatel

Kiel si vybavím spíš jako město házené.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele