odveta
15.05.2012 20:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Fortuna v odvetě remizovala a střídá Herthu v Bundeslize

Hertha dokázala vstřelit na hřišti Fortuny dvě branky, ovšem stejný počet gólů inkasovala, a tak se opět po roce musí s nejvyšší soutěží minimálně na rok rozloučit, jelikož v prvním utkání prohrála. Trenér Norbert Meier tak dokázal takřka nemožné a během čtyř let dotáhl ambiciózní Fortunu ze třetí ligy až zpátky do Bundesligy, kterou pak okusí po dlouhých patnácti letech!

Sebevědomí druholigového mužstva bylo už před utkáním řádně na výši, hned v první minutě navíc dostalo další povzbuzující injekci: Ilsö předal balón do středu Beisterovi, ten se zbavil Hubníka a pak vyslal kulatý nesmysl nechytatelně k levé tyči - 1:0. Stará dáma se však ani po inkasovaném gólu na kolena nepoložila. Srovnat krok mohl o chvíli později po chytré Ronnyho pobídce Rukavytsya, balón ale skončil pouze na boční síti Ratajczakovy branky. Po rohovém kopu nastal v domácím pokutovém území zmatek, akci nakonec zakončoval Niemeyer, ani s přispěním Ramose ovšem míč mezi tři tyče nemířil.

Hertha ve své ofenzivní aktivitě, podpořené výbornými výkony brazilských sourozenců (Raffaela pak v základní sestavě doplnil mladší bratr Ronny) nepolevovala a ve 22. minutě se dočkala - standardka Ronnyho našla na zadní tyči hlavu zcela volného Ben-Hatiry, jenž nedal strážci domácí svatyně šanci jakkoliv zasáhnout - 1:1! Zanedlouho potom rozehrál na opačné straně přímý volný kop Ilsö, branku ale nenašel.

Po třiceti minutách začalo utkání z obou stran dostávat ještě větší šťávu, hrálo se povětšinou jenom před vápny a naprostá převaha ofenzivních akcí nepostrádala to nejdůležitější - zakončení! Opět na sebe upozornila dvojice Ronny - Raffael, kteří vyšachovali düsseldorfskou obranu, druhý jmenovaný oslovil Ramose, jeho přihrávka ale proskotačila malým vápnem, nikým neatakovaná až do zámezí. A vzápětí mohl přijít trest z kopaček Beistera, jenž se opět dokázal zbavit těžkopádného Hubníka, poté ale na Krafta nevyzrál, Ilsö následně branku vůbec nenašel.

Těsně před odchodem do kabin ovšem převzala dirigentskou taktovku do svých rukou Hertha a měla během krátké chvíle rovnou několik velkých příležitostí: Raffael našel střeleckou parketu pro Ramose, ten ale na Ratajczaka recept nenašel. Ve 43. minutě vzbudil ještě více vzruchu Ronny, po jehož střele se musel strážce domácí svatyně řádně ohánět! Na rohový kop se potom nejvýše dostal Niemeyer, do prostoru branky však nemířil.

Po obrátce se očekávaný nápor berlínského týmu nekonal, naproti tomu jsme byli svědky dominance Fortuny, jež držela míč a hrozila logicky především z rychlých protiútoků. Jeden takový táhl Lambertz, potom ještě předal balón Beisterovi, který si vychutnal Kobiašviliho, prostor branky ale nenašel. Snad zatmění v hlavě muselo v 54. minutě omámit Ben-Hatiru (ten předtím ustál několik drobných faulů) a bývalý středopolař HSV se zachoval tím nejhorším možným způsobem - zajetím do Bodzeka, za což si od sudího Stakra nemohl vysloužit nic jiného, než žlutou kartu a tím pádem červenou (jeden trest měl už na kontě).

Düsseldorfská přesilovka čekala na své proměnění jen pouhé čtyři minuty, dalšího z rychlých brejků se chopil Bröker, jehož centr se na přední tyči spojil s hlavou střídajícího Jovanovice a domácí rázem měli opět dvoubrankový náskok - 2:1. Tomuto momentu následovaly velmi bouřlivé nepokoje obou fanouškovských táborů... Po několika minutách se pokračovalo další možností Jovanovice, tentokrát ovšem zasáhl Kraft!

Snad už rozhodující úder měl na noze další střídající hráč Matuszczyk, prostor zamčený třemi tyčemi ale nenašel. To mohlo hráče Fortuny mrzet pět minut před koncem řádné hrací doby, když si Raffael vyměnil balón s Ramosem a brazilský šikula následně nedal Ratajczakovi šanci zasáhnout - 2:2. Díky hned několika prodlevám a prostojům, nastavili sudí hned sedm minut, přičemž těsně před koncem této části hned nadvakrát neuspěl Jovanovic, čímž odstartoval už tak řádně nažhavené obecenstvo a to následně ze všech stran vtrhlo na trávník... Rozhodčí jako první zamířili svižným krokem do kabiny, postupně je následovaly i oba zainteresované tábory.

Vrátit trávník do "hratelné" verze následně trvalo více než dvacet minut, během kterých to nejednou vypadalo na předčasný konec a případné opakování duelu. To se nakonec, i díky hráčům Herthy, kteří se vrátili na trávník, nekonalo a zbytek nastavených minut (dvě) se odehrál zcela podle pravidel. To už však na konečném postupu Fortuny Düsseldorf nic nezměnilo!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (288)

Přidat komentář
stas87

1-2,potom nech sa stane co sa stane...ale verim ze v berline sa bude hrat BL aj na buduci rok

Reagovat
M11

Hertha bojovat !

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha pořád věřím, že to zvládne.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip EuroFotbal.cz: 2 - spíš bych to pojmenoval přání EuroFotbal.cz.

Reagovat
jv

Proboha proč? Jako netajím se tím, že jsem na straně Herthy, a že by mě její sestup hodně zamrzel (po Lauternu by odešel další oblíbenej klub), ale hned bych to nebral na tuhle stranu... Pořád je tu i přese všechno veliká šance, že to Hertha zvládne a nakonec postoupí, výhra je potom úplně snadno realizovatelná (tipuje se vždycky jednotlivý utkání).

Reagovat
smazaný uživatel

jako důkaz slouží výhra Dynama Dresden na půdě soupeře v baráži o druhou Bundesligu (domácí zápas skončil 1:1)

Reagovat
smazaný uživatel

...tak dneska snad taky výhra hostů

Reagovat
stas87

jj,blizky vyjazd inak co stadion jahnu?pekny ci ujde?ajurat som sa bavil tusim s jv ze jahn ma hodne hracov na hostovacku co by mohol byt problem,dost velky problem

Reagovat
smazaný uživatel

jinak na hostovačce je snad jen Bickel z Freiburgu jinak nikdo (víc hráčů na hostování je ve Fortuně)

ale docela dost hráčům končí smlouva...

Reagovat
jv

Sry, nekoukal jsem.

Reagovat
jv

Oni nemají na hostovačku takřka nikoho, ale psal jsem o tom, že odchází Tobias Schweinsteiger, to bude velký problém ho nahradit (kapitán, duše týmu a hlavně nejlepší střelec). Na odchodu je navíc potom i kouč, to bude další těžká rána - budou muset posílit na všech postech, jinak nemůžou mít případně naději na udržení.

Reagovat
stas87

to fakt?ja uz si to nepamatam a nechcelo sa mi to hladat tak to sorry,cize zo sportoveho hladiska by to nemalo zmysel?to je skoda

Reagovat
smazaný uživatel

...kdyby se povedlo nahradit Schweinsteigera a trenér zůstal, tak by to byl asi stejný případ jako u KSC, kdyby se neposílilo i jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Oliver Hein parádní trefa

Reagovat
JozkokozleJ

Len co som zapol... 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Laurito! 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vím jak se to tipuje, už sázím pár let. Já záchranu Herthe přeju, ale v tomhle to vidím jako realista, doma jim vše hrálo do karet, šli do vedení, byla tam šance na 2:0, ale místo toho přišel bídnej druhej poločas výsledek 1:2 je pro ně hodně špatnej. Nehledě na to, že Hertha si za ty jarní výkony a výsledky zasloužila spíš přímej sestup. Fortuna doma neprohrává, bude hrát ze zajištěný obrany na brejky, momentálně jí hraje vše do karet. Za to Hertha jak má něco tvořit, tak je většinou v koncích a když vědí, že musí vstřelit minimálně dvě branky... Fortuna vyhraje 1:0 nebo 2:1.

Reagovat
jv

To já všechno přece vím, sám jsem to v preview zmínil, ale přesto věřím, že Hertha může zítra vyhrát (tím ale nechci vyloženě tvrdit, že se udrží).

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ideální sestava letošní sezony německé ligy podle serveru www.goal.com: Ter Stegen (Gladbach) - Piszczek, Hummels (oba Dortmund), Dante (Gladbach), Badstuber (Bayern) - Kroos, Ribery (oba Bayern), Reus (Gladbach) - Lewandowski (Dortmund), Huntelaar (Schalke), Podolski (1. FC Köln).

goal.com si nevšimlo, že Holger už nehraje levýho beka?

Reagovat
smazaný uživatel

To je spíš jako čtyři obránci, tři záložníci a tři útočníci ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no, většinou se volí sestava tak, že to obsadí hráčema, kteří byli nejlepší na svých postech - ikdyž u goal.com by mne moc nepřekvapovalo, kdyby to dělali podle svého

Reagovat
jv

Právě.

Reagovat
smazaný uživatel

JAk je v nadpise "Stará dáma" tak jsem si řikal WTF ? Juventus?.........

Reagovat
jv

Na bundesligový scéně je to naprosto běžný označení pro Herthu.

Reagovat
smazaný uživatel

a nezapomínejte na Tour de France. ale zajímalo by mě,jaká ta dáma je nejstarší

Reagovat
Arne

Ta berlínská... Hertha - 1892, Juventus 1897, TdF 1903.

Reagovat
jv

Ale to nemá souvislost s fotbalem.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Karlsruhe

Reagovat
smazaný uživatel

řezno

Reagovat
smazaný uživatel

Regensburg

Reagovat
salami

nebud pozér, vsadim se že řikáš normálně Londýn, Paříž a Kodaň a nepřijde ti to blbý, jenom proto, že umíš Německy nebo fandíš německýmu fotbalu a máš k tomu blíž, tak to nemusíš shazovat, prostě se to používá a nevěřim, že ty řikáš všechny zeměpisný názvy v originále

Reagovat
smazaný uživatel

jak kdy - jenže udělat z Regensburgu Řezno je prasárna...

...stejně tak v Německu nepoužívam Brünn nebo Gablonz - ikdyž pak trva, než ostatní zjistí o čem mluvim...

Reagovat
salami

já to hlavně chtěl hodit jako komentář na Arneho, protože ten to bere všeobecně, a protože mi vadí ten odpor k počeštování názvů, když to pak ty samý lidi používaj u jinejch jazyků, že se ti nelíbí Řezno, protože to je hroznej překlad beru, sem tam se něco nepovedlo, asi to lidi zkomolili moc

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký název-Řezno A Němci v tabulkách fotbalových lig píšou taky Gablonz a Prag,ale u Liberce napsali Liberec místo Reichenberg na internetových stránkách ARD

Reagovat
Arne

To je prostě strašný, tyhle český názvy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ked pocujem drazdany je mi zle

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak Drážďany jsou docela dobrý oproti Řeznu.

Reagovat
stas87

nie nie su,je to proste dynamo dresden ja tiez hovorim, aachen,cottbus ci postdam

Reagovat
smazaný uživatel

ale "Řezno" je z těch překladů snad nejhorší

Reagovat
stas87

o tom ziadna

Reagovat
smazaný uživatel

Určtě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Brunšvik je docela hezké.

Reagovat
smazaný uživatel

to aspoň v mluvě zní jako nějaký dialekt

Reagovat
smazaný uživatel

Nepříde mi.

Reagovat
Arne

Ty vole, já jsem si musel najít, co to je... Braunschweig mě ani nenapadlo.

Reagovat
JozkokozleJ

To sa fakt pouziva? Nemam rad tieto pocestene nazvy nemeckych mest, ale fandit Braunschwigu a niekto mi to nazvat Brunsvik, tak to je na odstrel... to znie ako nejake male ruzove prasiatko

Reagovat
smazaný uživatel

Náš učitel dějepisu tyhle české názvy používá pořád. A když při zkoušce nebo testu napíšu německý název tak mě buď opraví nebo to podtrhne. Jo je to na zabíti.

Reagovat
Kovi81

To bych mu ale fakt omlatil o hlavu

Reagovat
božský John

Vytahuju trumf z rukávu:

Schweinfurt.......Svinibrod !

Reagovat
Liquid

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

To je totéž v němčině jak češtině

Reagovat
Kovi81

Anebo Graz -> Styrsky Hradec (vim, ze se jedna o Svycarsko, jen tu narazim na absurditu ceskych nazvu).

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko

Reagovat
Kovi81

Ja proste nevim, proc to mam asociovane se Svycarskem.

Reagovat
smazaný uživatel

já si zas dost pletu Strasbourg až po chvilce mi vždycky dojde, že to je vlastně ve Francii

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě je to Hradec,německá zkomolenina-Graz a Češi k tomu dodali přívlastek Štýrský

Reagovat
smazaný uživatel

No jo,ale Drážďany a Chotěbuz jsou původně slovanské názvy,to až Němci zkomolili

Reagovat
smazaný uživatel

jenže to byly Djeržďany a Chosebus

Reagovat
smazaný uživatel

Chóšebuz

Reagovat
smazaný uživatel

Drježďany

Reagovat
smazaný uživatel

jo je to hrozný nechtělo se mi psát ten dlouhý název

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Regensburg sa preklada ako Řezno? Mal som za to, ze preklad Řezno je vylucne pre rieku - Regen, a teda Regensburg bude mat este nejaky cesky dodatok kvoli tomu -burg.

Reagovat
smazaný uživatel

nn, jen Řezno - a to trhalo uši poslouchat komentář na ES2 (a jestli teď zjistim, že to šlo i na německé tv, tak mne klepne )

Reagovat
smazaný uživatel

řeka se jmenuje Řezná

Reagovat
JozkokozleJ

Aha, nespravne som si to zapamätal z minulorocneho vyletu v "Barvorskej Zeleznej Rude" - snad je to spravny preklad

Reagovat
smazaný uživatel

vynechává se "Železná" takže jen Bavorská Ruda

Reagovat
smazaný uživatel

I když, teď je to v Regensburgu trochu řezno.

Reagovat
Arne

To jo, ani nechtěj vědět, jak to vypadá v Karlově Klidu.

Reagovat
raduinho

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

SSV!

Reagovat
smazaný uživatel

Bavorsko docela jede, Augsburg se udržel,Furth postoupil, Jahn postoupil...

Reagovat
smazaný uživatel

tak budu za rok doufat že se k nim přidá další

Reagovat
smazaný uživatel

a aby žádný nesestoupil (max. ten Augsburg)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mnichovské derby v 1. BL.

Reagovat
smazaný uživatel

už by to chtělo. V zahraníčí toho je.Real vs Atletico, Inter vs AC, City vs United, Barce vs Espanol, Chelsea vs Arsenal a v bundeslize nic

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník je achilovka

Reagovat
smazaný uživatel

Fortunaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Že se nestydíte fandit tej Hertě jenom proto že je z Berlína i když hrála celou sezonu tužku a jen tak tak že nespadla přímo.

Reagovat
smazaný uživatel

a jeden jediný důvod proč by se fanoušci Herthy měli stydět?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
JozkokozleJ

Vylozena slaba bola zo strany Herthy iba jar. Kazdopadne tymto meritkom nemozno nejak velebit ani Fortunu. Ta si na jar v 2.lige pripisala zo 17 zapasov iba 4 vyhry, coz je teda pocin.

Reagovat
smazaný uživatel

já to tu sleduju už delší dobu a jako jedinej fanoušek herthy se mi osvědčil Arne, zbytek mu akorát leze do řiti. Promiňte ale je to tak, uplně to bije do očí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nenazvala bych to lezenim do riti. Bundesligova sekce je pomerne uzavrena, nebyva tu tolik prispevku a chodi sem spise mensi pocet lidi (pominu-li temata, ktera se tykaji i jinych lig, typu prestup nejakeho hrace z BL do PL apod.), kteri se casto znaji i osobne. Arneho zrovna jsem mela take tu cest poznat osobne a ac to byl vpodstate muj primy souper (fandim Kolnu), tak jen kvuli nemu jsem Herthe i prala. On je totiz prijemny a inteligentni clovek, takze jemu je proste tezke neprat. A to, co tobe se jevi jako lezeni do zadku, je proste jen vyjadreni sympatii a jiste sounalezitosti, je to proste takova kamaradska podpora.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hm, možná máš pravdu

Reagovat
Arne

Hele, já nemám tušení, odkud ses vzal a jak dlouho to tady čteš... Ale jak si můžeš dovolit říct lidem, kteří mají celej pokoj v modrým včetně povlečený ( ) nebo co mají v Berlíně příbuzný a jezdí tam, popř. co na Herthu asi už třikrát, čtyřikrát jeli... Jak si dovolíš jim říkat, že to je lezení do prdele?

Jestli jsem tady u pár lidí probudil sympatie ke klubu, tak jsem jenom rád... Ale nejsem žádnej Führer, abych řekl "fanděte nám, das ist ein Befehl!" a všichni následovali.

Reagovat
Liquid

Reagovat
JozkokozleJ

Toto je taky dost detsky pohlad na vec, kedy dospievajuci ma potrebu niekam patrit, pripojit sa k nejakemu vodcovi grupy, zapacit sa mu...

1. Ako pisala W.G.M., Arne posobi sympaticky, i na fore vystupuje rozumne, preto casto i ti, ktori maju v oblube iny mansaft z BL praju Herthe zachranu prave kvoli Arnemu.

2. Dalej su tu ale tiez taki, ktori si k Herthe nasli cesu inym sposobom (co som si vsimol Klida, Niklis, Petko atd.). Tak ako ma kazdy nejaky dovod, preco fandi svojmu oblubenemu teamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Kdo se pod tímhle nickem skrývá? Vylez hrdino.

Reagovat
smazaný uživatel

Minulou sezonu zase většina lidí přála Gladbachu a to tady vyloženě jejich fanoušek ani žádný není (teda nikdo se neprojevil), takže si fakt nemyslím, že by to bylo o tom někomu se zalíbit... Jsou prostě sympatické týmy, které si zaslouží udržet. Já bych třeba přál i Kölnu, kdyby teď byl na pozici Herthy

Reagovat
jv

To, že ji přejeme (většina, krom Arneho, niklise a klidy) snad ještě neznamená, že někomu fandíme, natož pak ten zbytek...

Reagovat
jv

Snad jsem nezapomněl na Jozka?

Reagovat
Liquid

Fortuna Ať je nějaká změna.

Reagovat
smazaný uživatel

HERTHA!!!!!!!!! Dúfam v zázrak

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Tomanatura

Pizzarro definitivne odchazi z Werderu. To je konec, pristi sezonu hraji o sestup

Reagovat
smazaný uživatel

přijde Petersen na hostování - ten by 15 branek dát mohl

k tomu by k dispozici měl být třeba Lakić, Helmes a možná Adrian Ramos...

Reagovat
jv

Lakiče (toho především) a Helmese už oťukává Eintracht. Ramos by jim potom asi trn z paty nevytrhnul...

Reagovat
Biozdenda

mystifikace! Hledám zmínku o Juve a ona nikde

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžký zápas, rozhodující bude asi psychika, na kterou na jaře dost Hertha trpí... snad to dopadne dobře. HERTHA BSC

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha BSC : Kraft, Janker, Mijatovič, Hubník, Kobiashivli, Niemeyer, Ronny, Ben-Hatira, Rafael, Rukavytsya, Ramos.

Náhradníci - Buchert, Lell, Ebert, Bastians, Perdedaj, Djuricin, Holland.

No, tak to jsem o to zvědavější... snad to ogaři zvládnou

Reagovat
Arne

Mijatović mě teda šokoval, tohle už jsem nečekal... Jinak se mi to líbí, Ronny tomu dá myšlenku, Kobi vzadu (bohužel tam v tuto chvíli bude lepší než ti dva mladí) a místo Pattyho Ruka je taky super volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Mijatovič je pro mě taky největší překvapení. Ronny snad bude mít svůj den... uvidíme, ale rozhodně jsem to nečekal

Reagovat
Arne

Ronny si to tam s Raffou bude dávat... Jen se obávám, aby taky někdo zakončil, to bude alfa omega.

Ronny by taky už mohl trefit nějakej přímák... Ve čtvrtek dal tyč, tak teď už je čas.

Reagovat
JozkokozleJ

Ronny mi pride ako take terno. Bud hre vyrazne pomoze alebo jeho chybami na poste DM to hori. Dufam, ze dnes bude platit prva varianta. A snad mu tam konecne padne nejaka dalekonosna...

Reagovat
jv

Moc mu k tomu nechybělo.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna Kobiho jsem téměř nepoznal, protože jsem ho u vás snad v minulém zápase viděl poprvé na DM, jinak jen LB a strašně vleký rozdíl

Reagovat
Arne

Něco mi říká, že to zvládneme... Nic racionálního, jen pocit. Fortunen se už vidí v bundeslize, to je fakt, byť se Meier vyjadřuje zdrženlivě, jak jen může. Nikdy nikdo neslavil poločasový stav tak jako oni v Berlíně, Lambert už vypráví, že bude prvním hráčem, který postupně došel ze čtvrtý ligy do první. Teď je tlak na nich, ne na nás.

Berlín už překonal horší situace, tohle dáme taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro záchranu Herthy

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Slovaci, koho si prejete ve 1/4finale na MS v hokeji? Finsko nebo USA?

Reagovat
stas87

to je v podstate jedno,uz asi vyletime s kazdym,dneska uz niektory pekne tahali nohy...s finskom ale mame vacsie sance ako s kanadou,kanadu nepretlacime,finsko mozno ano,skoda,velka skoda granaka to sa nemalo stat...

Reagovat
Mihi

Reagovat
Ronaldo.com

Goooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Ein Schuss - ein Tor...

...pro Herthu to není dobrý začátek - na Beistera e v 1.BL docela těšim

Reagovat
Ronaldo.com

Jinak uz vim proc Bilek pocita s kadlecem na stopera. Hubnik na to fakt nema

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm...tak prej dovolil spekulovat o postupujícím maximálně 20 sekund.

Reagovat
JozkokozleJ

Gol na tom, ze Hertha musela/musi dnes dvakrat skorovat nic nemeni.

Ale na kona to posadilo domacich.

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL fantastickej Ronnyho centr.

Reagovat
smazaný uživatel

Fortuna pojďme. K.O

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatím parádní zápas, alespoň z mého pohledu.

Fortuna hrozí pouze z brejků, svoji rychlostí, Beister je docela zvíře. Ale jinak první poločas ovládla Hertha a hlavně Ronny, který dává veškerou myšlenku hře, všechny akce jdou přes něho. Líbí se mi Raffael, který nehraje vůbec špatně.

Hertha to zvládne, věřím tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha sice hru téměř ovládla, ale KAŽDÝ výlet Fortuny do útoku zavání gólem.

Reagovat
Arne

Každý... Asi jo, dva ze dvou, co měli.

Reagovat
smazaný uživatel

+ ještě nízký centr na Hubníka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jen co si vzpomínám, prvně ta gólová situace, dále ten útok, kdy chybělo málo a útočník mohl zacílit přibližně z velkého vápna, kdyby nebyl faulován na tu žlutou kartu. Pak hned následovala nebezpečná standardka. Pak také ta šance, kdy Herthu podržel Kraft (jak to vyrážel) a dorážející už nedokázal těžký míč usměrnit do prázdné brány. Je to strašně děravé, přitom dopředu hraje Hertha dobře. Tyhle minely by se mohly vymstít.

Reagovat
Arne

Máš pravdu, tři... Jak Janker musel zastavit Beistera a Ilsö pak trefil ruku Brökera nebo koho.

Beistera se docela bojím... Jak byl na jaře skoro celou dobu zoufalej a ve čtvrtek to samý, tak dneska je to tank.

Reagovat
smazaný uživatel

To jako stíháš mít v merku i druhou nejvyšší soutěž, jo? Neznám tam nikoho. Jen ten Levels mi přijde, že jsem ho kdysi viděl v první lize.

Reagovat
Arne

Tuhle sezónu moc ne, i když trochu přehled asi jo... Minulou a minimálně tu příští zase budu sledovat hodně důkladně.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Hrál dlouho za Gladbach, pořád je to jeho kmenový tým.

Reagovat
Arne

Vypadá to dobře... Už stačí jeden gól a ta hra je prostě super (na naše poměry v této sezóně, samozřejmě)... Tohle nedotáhnout aspoň do toho prodloužení, to by byla šílená smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, vypadá to moc dobře. Příležitosti si taky vypracováváme... Ronny si ale ten gol vyloženě zaslouží a moc ho chce dát. Škoda té bomby před poločasem... druhý poločas se snad ponese v podobném duchu a minimálně do prodloužení se to dotáhne

Reagovat
Arne

Tu ranku jsem tam už viděl.. Škoda, Ratajczak to skvěle měl.

Reagovat
smazaný uživatel

až mne překvapuje, že nedostane novou smlouvu... ale on asi taky nebude chtít dělat dvojku...

Reagovat
Arne

To mě taky... Ale on by jí stejně nebyl.

Jinak taky koukáš na Němce, co?

Reagovat
smazaný uživatel

chvilku jsem koukal na ES2 a pak komentátor mluvil o tom, že Ilso kope všechny standartky, když na hřišti neni Rösler - v tom momentě mi došlo, že to dává i ARD (protože tam se to zmiňovalo už v prvním zápase) ...sice tam mam horší obraz, ale aspoň se to dá poslouchat

ouu... a teď Beister v další nebezpečné šanci...

Reagovat
Arne

Já jsem začal na ES2, ale řekl asi tři blbosti, korunoval to Ottem Mijatovićem a hned jsem to přepnul... Akorát hned co se rozjel přenos na Sky, tak gól.

Reagovat
JozkokozleJ

Ono sa to dost podoba prvemu zapasu, kedy si do golu Fortuna tiez nevedela prihrat. Dnes to ale hori v sestnastke Düsseldorfu o dost castejsie. Bohuzial, ako pise Schweini, nebezpecne su i kontry domacich. Pri tej druhej sanci Preetz nastvane vyslovil: "Roman".

Reagovat
smazaný uživatel

...ten Bröker tou obranou snad projde vždy, když se do ní pustí

Reagovat
JozkokozleJ

Nastastie, este mu to uplne nedoslo

Reagovat
Arne

Jj, tam to Hubňa totálně nezvládl... Jinak toho se taky jedinýho bojím, že zase padne gól z ničeho jako v Berlíně ve fázi, kdy jsme tlačili na pilu my. Pokud se tak nestane, věřím, že nám to tam časem musí padnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronny zatím docela překvapuje - a celkově je to výborný zápas, jen je škoda, že příští rok v BL nemůžou být oba kluby

Reagovat
JozkokozleJ

Ronny zatial dnes super.

Reagovat
JozkokozleJ

Snad Meier nenajde v satni nejaku zivu vodu pre svojich hracov. Druhy polcas musi vyzerat ako prvy!

Reagovat
smazaný uživatel

.. jen to ne.. prosím bez útoku Fortuny

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo pětadvacet vteřin druhého zápasu a Hertha šla do kopru. :-D

Reagovat
stas87

skoda,zlta na mieste..bohuzial ani sa mu to neda tak moc vycitat,mohli ist do brejku

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Otta mám rád, ale když jsem ho tam tak viděl, bezmocnýho, tak si říkám že se na to nevy... To zlato z EURA už mu nikdo neveme a tohle nemá zapotřebí.

Reagovat
smazaný uživatel

Gooool!

Reagovat
Ronaldo.com

gooooool

Reagovat
stas87

taka haluz....par decimetrov a islo by to do zrdky tak toto je klinicka smrt

Reagovat
smazaný uživatel

Hotovo na tohle už Hertha nesebere psychické síly. Hubňa

Reagovat
dantetomas

ten Hubník je tragéd...

Reagovat
Ronaldo.com

bohužel ale je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

tak fanoušky Kolína v randálech nahradí Eintracht a možná i Fortuna, jestli se to uklidní včas...

Reagovat
dantetomas

a nejde to z rohu, kde sú fans Herthy?

Reagovat
smazaný uživatel

... tak to teď nevim, já myslel, že jsou napravo z pohledu hlavní kamery - tak komentátor asi mluvil o pravé straně za Kraftem

ale fans Fortuny taky často pálí

Reagovat
smazaný uživatel

a jo, jsou to fans Herthy

Reagovat
smazaný uživatel

....tak oba tábory začali pálit současně a Fortunu střihli mezi dva záběry pyra na hřišti, tak proto...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehraje Kobi holding midfieldera nebo něco takového? Vždyť na tom kraji to je absolutně špatný, nestíhá rychlostně, nepodpoří útok.

Reagovat
smazaný uživatel

... se asi rozhodl mi to vyvrátit

Reagovat
smazaný uživatel

Jovanović si to užívá - včera se mu narodila dcera a dneska zřejmě poslal Fortunu do první ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohl takhle slavit její první narozeniny?

Reagovat
smazaný uživatel

Gooool.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude ještě zajímavý!

Reagovat
smazaný uživatel

Raffael už nečekané...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně Ramos, ten to udělal geniálně.

Reagovat
smazaný uživatel

..jéžiš, vyhoďte ty kosmonauty.

Reagovat
stas87

perfekt,nadej zije

Reagovat
smazaný uživatel

...tak teď jsem zvědavej co DFB ještě z tý minuty udělá

Reagovat
smazaný uživatel

Goodbye Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

... zkrácený zápas, sebemenší kontakty pískaný proti Herthě, ale pro Herthu nic ...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha on není konec. !!! ..

Reagovat
stas87

tak je koniec ci nie?ja odbehol a vratim sa,na livescore svieti ze sa hra a ihrisko plne fans

Reagovat
smazaný uživatel

I na livesport.cz sviti vysledek..

Reagovat
smazaný uživatel

není, oni tam vběhli minutu před koncem nastavení, kde hráči Fortuny neskutečně zdržovali

Reagovat
stas87

cize mozu prist o postup?

Reagovat
smazaný uživatel

teoreticky jo otázka je, jestli by si to DFB vzala na triko

Reagovat
stas87

ty vole....myslis ze to hertha skusi?

Reagovat
smazaný uživatel

pochybuju - nemají zameteno před vlastnim prahem...

Reagovat
stas87

tak jasne ale oni hodili len pyro,cize zdrzali zapas,fans fortuny ho ukoncili hertha pokuta a postup

Reagovat
smazaný uživatel

komentátor na ESPN už mluví o tom, že může hrozit kompletní opakování zápasu bez fanoušků, atd. to být hráč, trenér, bafuňář Fortuny, tak mě trefí

Reagovat
smazaný uživatel

chyběla minuta - Jovanović nastřelil Krafta a z dorážky to napálil mimo, sudí písknul aut a fanoušci vběhli na hřiště...

...docela komedie u fanoušků Fortuny

Reagovat
dantetomas

fanúšikovia Fortuny toto trocha nezvládli.... ak kvôli tomu Düsseldorf nepostúpi do Bundesligy, to bude pruser jak prese....

Reagovat
smazaný uživatel

to co sa tam deje ?

Reagovat
dantetomas

minuta do konca, Jovanovic spálil tutovku a fanúšikovia domácich vtrhli na ihrisko... doslova ho zaplavili...

Reagovat
smazaný uživatel

inac fanuskovia fortuny potvrdzuju, ze patria k najvacsej sedlacine v nemecku. bude sranda ked si im skontumuju zapas a postupi hertha. v dalsej sezone budu hrat derby s kolnom a ta rivalita medzi nimi je tak velka, ze si hadam aj stadiony podpalia....

Reagovat
stas87

no ak mam spravne info tak daleko vacsi derby je koln-gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

tak hej, v lige sa stretavali ovela viac. ja skor poznam rivalitu medzi mestami. nieco ako kosice vs. presov a pod. neviem si inac dnes predstavit ako budu vyzerat elektricky, ktore pojdu od esprit areny do centra)))))

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je ten trenér co "dostal" hlavičku od Streita jo?

Reagovat
smazaný uživatel

jako ten z Fortuny?

Reagovat
smazaný uživatel

prý jo

Reagovat
smazaný uživatel

legendární scéna

Reagovat
smazaný uživatel

já myslim, že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Co to znamena,kdyz je ted zapas prerusen? Pocka se a dohraje se ta minuta zbyvajiciho nastaveni?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komentátor na ESPN je jiný spekulant Říká něco v tom smyslu, že fotbalisti Herthy se ani nevrátí už na hřiště, že budou protestovat, protože byla ohrožena jejich bezpečnost atd

Reagovat
smazaný uživatel

copak neví, co se stalo "Bohemce" když nenastoupila proti Bohemce?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Hertha odmítá dohrát zbytek?

Reagovat
bruchy

Hráči Herthy odmítají vrátít se na trávník

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komentátor na ESPN je jiný spekulant Říká něco v tom smyslu, že fotbalisti Herthy se ani nevrátí už na hřiště, že budou protestovat, protože byla ohrožena jejich bezpečnost atd

Reagovat
bruchy

to řekl i náš komentátor na eurosportu

Reagovat
smazaný uživatel

no pro nšě je to asi jediná šance, jak postoupit..: když se vrátí, tak už to nedaj..

Reagovat
smazaný uživatel

jezis, to jsou sraci z ty herthy..

Reagovat
smazaný uživatel

jasne že sa nechcu vratiť tie prasce ved to je ich jedina šanca

Reagovat
bruchy

už se nám vrací ti hrdinové z Berlína

Reagovat
kiciN

to si ze mě děláte srandu ?:D

Reagovat
smazaný uživatel

Nedokážu si představit, co by se dělo, kdyby Hertha dala gol a zachránila se

Reagovat
bruchy

31. minuta nastaveného času

Reagovat
dantetomas

a je hotovo...

Reagovat
smazaný uživatel

Domaci fanousci zaplavuji hriste, dnes k videni jiz podruhe.

Reagovat
REPLIKATOR

deja vu

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

... hotovo no

Reagovat
smazaný uživatel

proste saskaren))))

Reagovat
smazaný uživatel

sakra muzou to jeste zkontumovat, i kdyz se ten zapas dohral??

Reagovat
Bayern +

Hmm, tak ti v BL prilis sympaticki asi nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď už si snad budou hlídat hrací dobu

Reagovat
smazaný uživatel

Andreas Lambertz

snad první hráč, který postoupil s týmem ze 4. ligy až do 1. Bundesligy

Reagovat
Arne

Když vezmu v potaz obě baráže, tak Fortuna dostála svému jménu, lepší rozhodně nebyla... Vzhledem k celý sezóně si to ale zasluhuje víc než my, takže gratulace. Bude ale třeba notně posílit, jinak budou rádi za dvacet bodů. Každopádně se na ně docela těším a doufám, že aspoň Freiburg a Augsburg nechají za sebou.

My se asi loučíme ne na rok jako naposledy, ale na podstatně delší dobu... Víc to teď rozebírat nechci, věřím jen, že to nebudeme zkoušet uhrát na nějakou kontumaci nebo opakování zápasu, to by byla akorát ostuda. Co dál, se uvidí 29. května.

Reagovat
Ronaldo.com

tak nedalo se čekat že furtuna bude lepší kvalita byla na straně herthy tato ovšem nepotvrdila

Reagovat
smazaný uživatel

bez posil na tom bude Fortuna asi podobně jako vy letos no

Reagovat
Arne

No jako my letos těžko budou, takovou sezónu bych nečekal... My na to kvalitativně měli, Preetz, ať je kritizovanej, jak chce, tak dal dohromady kvalitní mužstvo.

U nich se ale trochu obávám, odejde Beister, Rösler asi skončí... Pokud nakonec zůstane Lukimya, tak obrana ujde, ale jinak budou muset řádně posílit všechny další pozice.

Reagovat
smazaný uživatel

špatný příklad - nějak se mi vytratila všechna ta smůla ale stále si myslím, že mají kvalitnější tým než má Augsburg - tak uvidíme (jinak je taky otázkou, jak bude stíhat Lamberz)

Reagovat
smazaný uživatel

+ mi přišlo, že vám chyběla nějaká výraznější osobnost na hřišti - vleká škoda, že se zranil Franz, jinak doufam, že zůstane, zatim vždycky po sestupu z týmu odešel, teď by ho ale prvoligový klub asi už nechtěl (vzhledem k dlouhému zranění)

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze plat Franz je ale prilis vysoky. A ak by doslo ohladom penazi k najhorsiemu...

Reagovat
smazaný uživatel

no, on spíš bude mít smlouvu jen pro první ligu - a jinak to už bude v nových smluvách pořešený s platem v případě sestupu ne? (vzhledem k tomu, že se počítalo s tím, že se bude hrát o záchranu)

Reagovat
smazaný uživatel

...aha, tak by měl zůstat - tim líp

Reagovat
Arne

Všichni do posledního mají pro obě ligy. Kluby si tohle hlídají, už vědí, že se to může snadno zvrtnout a jít dolů... Co vím, tak Aachen na tohle možná doplatí, ti jedním očkem pokukovali po postupu a žádnej hráč nemá smlouvu pro třetí ligu.

Reagovat
JozkokozleJ

to je vlastne pravda.

Reagovat
Arne

On zůstane, pokud ho bude trenér chtít... Z Karlsruhe to bylo jasný, oni si ho nemohli dovolit a on chtěl výš. Před rokem ve Frankfurtu ale chtěl zůstat, ale Veh ho nesnáší a on nesnáší Veha.

Maik má šílenou smůlu ale... Vždycky se zraní a s týmem to jde do kopru, ve všech třech případech to tak bylo.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to vezme Rangnick a příští rok budete zpět.

Reagovat
Arne

Snad jo, ten by to dokázal, budu se za jeho příchod modlit... Na druhou stranu už se proslýchalo, že bych chtěl mít pravomoci jako v anglickým modelu a to asi neprojde. Pokud Gegenbauer Preetze znovu podrží.

Reagovat
smazaný uživatel

...Preetzovi by snad měli jen zakázat mluvit do otázky trenéra, jinak se hlavně u "volných" hráčů dokáže hodně angažovat

Reagovat
Arne

Přesně... Jako přivedl taky třeba Ottla, ale urval další čtyři hráče, který chtěly celky s trochu jinýma ambicema. Funkel a Skibbe + nějaký kapitální hrubky v komunikaci, to bych mu vytkl.

Reagovat
jv

Snad se ten nejhorší scénář nepotvrdí, to by nebylo dobře.

Reagovat
JozkokozleJ

Nasledujuce tyzdne ukazu... Verim, ze nie tak cierne ako slo postrehnut z nejakych tych clankov. Naopak niektore boli optimisticke a tym by som veril radsej.

Ach jo, takto to zmrvit Hatira - nemam slov

Reagovat
Arne

Pokud Gegenbauer nevykouzlí nějaký ty švýcarský investory, nebo o čem se potichu mluví, tak bude na hráče 10 milionů eur... Köln bude mít pro představu asi dvojnásobek.

Reagovat
JozkokozleJ

A AirBerlin (ci co to je to arabske) ako sponzor padol? Kedy ma byt jasno o tom investorovi?

Reagovat
Arne

Třeba se budou angažovat jinak... Původně měly nahradit na dresech Deutsche Bahn, ale ty nakonec budou pokračovat. Peněz na druhou ligu ale bude od nich méně, o částku kolem milionu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jak se pořád mluví o zájmů klubů o Rafaela, tak teď, po pádu o patro níž, víceméně počítám s jeho odchodem. To budou další peníze navíc, které se dají investovat zpátky do kádru...

Reagovat
jv

To ale dlouhodobě nic závratného neřeší.

Reagovat
jv

To je hodně málo... (i s tím se ale dá vyjít a dokonce hrát o postup)

Reagovat
smazaný uživatel

Fortuna Tradiční klub zpět v BL, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Hubník, jak hrál? Má na Bayern?

Reagovat
dantetomas

no, možno tak na amatérov... aj tam by mal asi problém... bol pri oboch gólov, ďalší po jeho chybe nepadol... biednučký, veľmi...

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
Arne

Jak tady píše ten af, že je to naše achillova pata, tak tyhle dva zápasy mu daly do rukou dobrý tři zásadní argumenty...

Reagovat
Shevchenko

A já jsem se radši věnoval maturitě a díval jsem se na Švejka. To si ti fanoušci mysleli, že už je konec?

Reagovat
smazaný uživatel

BILD odněkud už vykouzlil, že si má Hertha stěžovat a snažit se o opakovaný zápas

a jinak z Jahnu má odejít 6 hráčů ze základní sestavy + trenér (k tomu byl letošní rozpočet klubu jen 1,5 mil. €)

Reagovat
JozkokozleJ

To snad ani nie je technicky mozne,aby s takym rozpoctom jazdili po celom Nemecku...

Reagovat
smazaný uživatel

no, asi je - v třetí lize taky měli třeba rezervu Werderu, Bielefeld, Erfurt...

Reagovat
jv

Musel by se stát zázrak, aby se udrželi. Škoda, ale ten klub na to není celkově ještě připravenej, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu mít otázku? Jak domácí mohli dominovat, držet míč a zároveň hrozit z rychlých protiútoků?

Reagovat
jv

Jednoduše: drželi míč, ale jejich snaha dostat se do zakončení kombinačně vázla, nebyla úspěšná, naproti tomu, když se místo toho dostali do rychlého protiútoku (třeba ihned po získání míče), tak to bylo o něčem jiném... Fortuna už v té době držela míč, ale nikam se za každou cenu hnát nemusela, logicky tak čekala, až se jí otevřou zadní vrátka, čehož pak využívala k brejkům.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Neuro

sranda je že ve většině zemí bývá u fotbalu hlavní město jeden z nejsilnějších týmů.. a v Německu jsou silní všichni kromě právě Berlína

Reagovat
penepi

Willkommen Fortuna!

Reagovat
smazaný uživatel

Hatirovi tu druhou žlutou moc nevyčítat... víc bych mu vyčetl zbytečnou první. Zákrok v rohu hřiště, celkem o ničem... určitě jeho vyloučení zápas ovlivnilo. Jsem na Fortunu zvědavý v 1.BL..

Co se týká Herthy, tak druhý sestup během 3 let může mít, jak už psal Arne výše, dalekosáhlejší důsledky. Snad ale nic nepřekonatelného a za rok budeme opět zpátky. Ragnick by se mi jako trenér určitě líbil, je to ale spíš otázka na vedení. Jinak pomalu počítám s odchodem Rafaela, snad se bude pakovat i Ottl. Uvidíme, co bude dál, ale snad se za rok znova vybojuje postup.

Reagovat
JozkokozleJ

Odchod Raffaela ma bude dost mrziet, ale je to takmer istota. Urcite ani sam by nechcel hrat znovu iba druhu ligu. Kazdopadne, mansaft je potreba precistit.

Ja naopak Ben-Hatirovi tu cervenu (resp. druhu zltu) vycitam teda dost. S vedomim zltej karty ist takto do sklzu? To je vzdy na 90 % zlta karta. Z jeho strany to bola uplna hlupost, ktora vysla Herthu velmi draho.

Reagovat
smazaný uživatel

Z tohoto pohledu jo, ale tak sprint přes šířku hřiště s balonem, který mu pak utekl, chtěl ho zpátky a bum,trefil protihráče. Jako jo, je to trošku blbost, ale já mu teda víc vyčítám tu první, kde nešlo vůbec nic. Ale shodnem se, že to v konečném zúčtování vyšlo Herthu moc draho, to ano.

Reagovat
jv

Ben-Hatira je tímhle známý, on v takovýchto situacích hlavu rozhodně nepoužije (tady si to prostě žádalo).

Reagovat
smazaný uživatel

je to neobjektivní. zápas se dohrál na žádost policie. jenže ta policie byla z dusseldorfu. každej druhej policajt je fanda toho klubu. obávám se že to bylo zneužití pravomoci veřejného činitele.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, kdyby se to nedohrálo, tak totiž všech 50 tisíc fanoušků přeleze bannery a vleze si zpět do svých sektorů a následně odejdou východem domu

Reagovat
smazaný uživatel

jsou to přece lidi. je to jen sport. Věřím že by šli domů. Jinak by je přece nikdy nepustili do Bundesligy.

Reagovat
smazaný uživatel

šli by domu - stejně jako fanoušci Herthy nebudou házet pyro na hřiště

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by měli jít do prdele všichni ti, co se snaží udržet mermomocí Herthu v BL všelijak jinak, jen ne na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

DFB bude vyšetřovat Lambertze, protože postup na hřišti oslavoval s bengálem v ruce

Reagovat
smazaný uživatel

Další důvod pro konce Hubníka v reprezentaci

Reagovat
smazaný uživatel

zavinil 2 goly

Reagovat
Manik...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele