čtvrtfinále
09.02.2022 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

AC Milán je v semifinále Coppa Italia, doma vyřídil Lazio

Druhým semifinalistou Coppa Italia se stal AC Milán, který doma na San Siru vyřídil Lazio 4:0. Římskému klubu se nepovedl první poločas a zejména pak jeho závěr, ve kterém inkasoval dva slepené góly. Na produktivitu z milánského derby navázal opět dvěma brankami Olivier Giroud a prosadil se i portugalský útočník Rafael Leão a záložník Franck Kessié. V semifinále tak dojde na milánské derby.

Oba celky se před vzájemnou bitvou výborně naladily. AC Milán zvítězil ve víkendovém derby nad Interem 2:1 a Lazio zase vyloupilo Florencii tříbrankovou výhrou. Na straně domácích chyběl Zlatan Ibrahimović, kdežto Biancocelesti byli v kompletní ofenzivní síle. Maurizio Sarri se však rozhodl ponechat na lavičce náhradníků zkušeného Pedra i jeho krajana Luise Alberta.

Jako první se dostali do koncovky domácí a zatímco střela Messiase byla zablokována, ta Kessiého hned vzápětí skončila v rukavicích Reiny. AC Milán šel do vedení ve 24. minutě a velký podíl na tom měl kapitán Romagnoli. Italský stoper vymyslel skvostnou dlouhou přihrávku na Rafaela Leãa, jenž přízemní střelou vsítil první gól.

Lazio mělo v prvním poločase jen jednu velkou šanci a tu poslal Immobile mimo branku. Milinković-Savić poslal milimetrově přesný pas a Immobile ve snaze přehodit Maignana a vstřelit gól neuspěl. Milán si hlídal hubený náskok a těsně před přestávkou nečekaně dvakrát udeřil a odskočil na rozdíl tří branek.

Ve 41. minutě táhl rychlý kontr od poloviny hřiště Díaz, který před šestnáctkou rozdělil balón na Leãa a ten se šikovnou individuální prací vyhnul hned třem hráčům a přihrávkou před prázdnou branku nabídl jednoduchý gól Olivieru Giroudovi. Francouzský útočník tak navázal na produktivitu z milánského derby a opět se zapsal mezi střelce. Navíc nezůstalo u jediného gólu. V nastavení opět rozjel akci Díaz, počkal si na náběh Thea Hernándeze a prakticky z podobné pozice dal stejný gól Olivier Giroud.

AC Milán odskočil na rozdíl tří branek a prakticky rozhodl o postupu. Tříbrankový náskok v poločase sice připomínal legendární istanbulské finále Ligy mistrů z roku 2005, ale tentokrát Rossoneri žádný zázračný zvrat nedovolili.

Na začátku druhého poločasu kouč Stefano Pioli stáhl záložníka Tonaliho a nahradil jej Bennacerem. Krok to byl logický a zkušený stratég chtěl pošetřit síly na ligový zápas se Sampdorií. Dvě změny udělal po pěti minutách i Sarri a na trávník se konečně dostali Pedro s Luisem Albertem. Biancocelesti sice byli ve druhé půli častěji na balónu, ale Milán je do žádné příležitosti nepouštěl. V 79. minutě zvýšili Rossoneri už na 4:0. Obrana Lazia nedokázala odvrátit centr, načež se balón odrazil k nohám Francka Kessiého, který ho napálil do sítě. AC Milán deklasoval Lazio 4:0 a v semifinále poháru narazí na Inter.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mihal

Dufam, za AC postupi. Chcem odvetu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele