čtvrtfinále
28.01.2021 21:00 CET
4 : 2
(4:0)

Reportáž

Matteo Politano (© AFP)

Neapoli stačil proti Spezii poločas. Dala jí čtyři góly a postupuje

Neapol ukázala Spezii svoji ofenzivní sílu a stačil jí k tomu poločas. Nováčka Serie A prakticky roztrhala jen během prvních 45 minut a zaslouženě postupuje do další fáze Coppa Italia. Spezia se sice v závěru probrala, ale ani dvě branky jí nestačily.

Spezia byla možná namlsaná z posledního pohárového úspěchu, v němž vyřadila AS Řím. Její pohádka ale skončila poměrně brzy. Už v páté minutě se jako první prosadili domácí strážci odkazu Diega Armanda Maradony. Insigneho přímý volný kop ještě v bráně neskončil, ale po ráně Zielińskiho a odrazu od břevna balon padl k nohám Elseida Hysaje. Ten sám před Krapikasem volil přihrávku na střed vápna a obránce Kalidou Koulibaly efektivní patičkou poslal Neapol do vedení!

Spezia rovněž volila velmi rychlou kombinaci a jen pár minut po inkasování se do šance dral hrotový střelec Galabinov. V poslední možné chvíli mu ale do rány skočil Kostas Manolas. Ve 20. minutě Neapol ukázala, jak snadno a rychle se dá vstřelit branka. Po autovém vhazování následoval odkop zdánlivě do nikam, jenže za obranou Spezie si jej převzal Hirving Lozano. No a ten když se rozběhne, prakticky není možné ho zastavit. Celou akci zakončil bombou pod víko, na níž mladý Litevec neměl nárok.

Gól s pořadovým číslem tři přišel na řadu přesně ve 30. minutě. A velkou práci odvedl Piotr Zieliński. Hráč, kterého Zibi Boniek přirovnal k De Bruynemu, zazářil. Nejprve obešel dva obránce, pak se otočil s míčem na místě a nádherným pasem oslovil nabíhajícího Mattea Politana. Tomu už stačilo před vybíhajícím Trapikasem míč tečovat do sítě - 3:0.

Obrana Spezie prakticky vůbec nefungovala a pět minut před koncem jí zasadil další zdrcující úder Eljif Elmas. Insigne se u postranní lajny dostal kolem protihráče, načež se protáhl až k pokutovému území. Tam našel zcela volného Elmase, kterému už zakončení nedělalo žádné potíže - 4:0.

Druhá půle začala mnohem opatrněji. Spezia marně hledala fyzické ani morální síly na zvrat a nepomohlo jí ani mohutné střídání. Neapol se cítila na koni a neměla nějakou potřebu vyloženě se hnát dopředu. Že se ale Spezia nevzdá, jí připomněla 70. minuta. V ní Acampora protáhl kolem dvou obránců Neapole a našel na malém vápně Emmanuela Gyasiho, který ve skluzu usměrnil míč za záda Ospiny.

O pouhé dvě minuty později už Neapol možná trochu znervózněla. Záložník Gennaro Acampora dostal míč u vápna a tvrdou ranou s pomocí teče Manolase prostřelil Ospinu podruhé! Víc už ale Spezia nezvládla a do konce utkání se stav nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele