semifinále - odvety
25.04.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Atalanta otočila utkání s Fialkami a jde do finále Coppa Italia

Bergamo může slavit! Atalanta znovu ukázala, že teď prožívá famózní chvíle a čeká ji finále Coppa Italia. Orobici sice od 3. minuty prohrávali, ale dokázali utkání otočit. O to se na domácí půdě svými góly postarali Iličić s Gómezem.

Před Fiorentinou stál jednoduchý úkol. První duel na její půdě skončil divokou remízou o šesti chodech, takže dnes musela buď vyhrát, nebo nasázet domácí Atalantě tři branky a spoléhat na prodloužení. Trenér Vincenzo Montella vsadil na hráče jako Muriel, Veretout, Gerson, Mirallas nebo Pezzella a chybět nemohl ani Chiesa. Atalanta měla lepší pozici a k tomu nezanedbatelnou výhodu skvělé aktuální formy.

Přesto jako první udeřila Viola, která věřila, že může na půdě náročného soka uspět. Její sen o účasti ve finále se začal rýsovat už ve třetí minutě. Chiesa u míče je vždycky hodně nebezpečná situace a tentokrát to nebylo jiné. Mladý křídelník Violy vysunul nabíhajícího Luise Muriela, který překonal ofsajdovou past a s ní také brankáře Golliniho!

Fialky měly v úvodu utkání navrch. Další branku mohl dát osobně Federico Chiesa. Italský talent se probíjel za záda domácích zadáků, ve finální fázi ale nezvládl dobře zakončit a branku minul. Následně navíc Veretout obelstil svého soka a upaloval na bránu sám, jenže z úhlu napálil jen Golliniho.

Jen o minutu později ale nadešla dost možná rozhodující chvíle celého utkání. Iličićovu nahrávku si totiž ve vápně zpracoval Alejandro Gómez a byl v obklopení dvou protihráčů podražen. Na to sudí Calvarese reagoval okamžitým nařízením penalty a k ní se postavil Josip Iličić. Někdejší hráč Fialek měl velkou motivaci a tu zhmotnil ve srovnávací gól!

Atalantě tohle skóre vyhovovalo a spoléhala hlavně na brejky. Po dalším z nich si na výborný centr Castagneho ke vzdálenější tyči naskočil Gosens, který však v tísni hlavičkoval mimo. Druhou půli začala opět lépe Fiorentina, která se vyžívá v brilantních úvodech. Hosté skvělou a rychlou akcí rozebrali defenzivu Atalanty a Marco Benassi se objevil zcela osamocen před Gollinim. Mladý brankář ale stihl zmenšit soupeři střelecký úhel a to rozhodlo.

Pak už zase začala přebírat otěže utkání do svých rukou domácí ekipa. Veterán Alejandro Gómez znovu ukázal, že věk je jen číslo, když uběhl několik metrů, překonal dva obránce a pak donutil brankáře Albana Lafonta k parádnímu zákroku.

Lafonta vyzkoušel také doposud mlčící útočník Duván Zapata, jehož tečovaná rána po nahrávce Iličiće rozhodně měla gólové parametry. Ty možná střela Gómeze ze 69. minuty postrádala, jenže mladík Lafont si vybral slabší chvíli a míč si srazil do vlastní sítě - 2:1 pro Atalantu, která za tohoto výsledku postupovala do finále a v závěru si postup jen v klidu pohlídala.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele