semifinále - odvety
04.04.2017 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

AS vyhrává, Lazio slaví postup

Lazio sice prohrálo odvetné utkání s AS Řím, ale vzhledem k pohárové matematice nakonec postupuje! Tým trenéra Inzaghiho dnes využil chyb obrany AS a potrestal je dvakrát, takže se může těšit na finále.

Věčné město dnes zažilo další napínavý duel. Jeden z týmů si dnes mohl zajistit místo ve finále Coppa Italia a blíže k tomu měli hráči trenéra Simoneho Inzaghiho. Ti totiž před pár týdny v prvním klání porazili AS 2:0 a to samé chtěli zopakovat. Starat se o to měli především Immobile, Radu, de Vrij, Milinković-Savić s Bigliou. AS kontrovalo návratem ke klasickému rozestavení 4-2-3-1 s hráči jako Jesus, Džeko, Alisson, Strootman nebo Salah s El Shaarawym.

Oba týmy se do sebe pustily od prvních minut hodně agresivně a nic si nedarovaly. Míč létal z jedné strany na druhou a v první velké šanci se ocitli hráči AS. Edin Džeko se natáhl po míči těsně před bránou a jeho zakončení mířilo jen těsně vedle! Na opačné straně se v podobné šanci ocitl po nahrávce od Luliće Ciro Immobile, který však rovněž poslal míč těsně vedle!

Edin Džeko je nejlepším střelcem AS v této sezoně a Lazio si je toho dobře vědomo. I proto jej obránci Biancocelesti strážili hodně těsně. Po jedné z jeho akcí byl Džeko sražen k zemi a Leandro Paredes ze zajímavé pozice pálil jen do zdi. Edin Džeko není jen zakončovatel, což dokázal krásnou nahrávkou na El Shaarawyho. Jenže mladý Ital vypálil sám před Strakoshou jen slabě a brankář Lazia míč vyrazil!

Tempo utkání se postupem času uklidnilo a šancí ubylo. Naopak přibylo faulů na straně AS, protože Lazio velmi dobře bránilo. Radja Nainggolan viděl žlutou kartu, Edin Džeko použil nepřiměřenou sílu proti Bastosovi. Mladý stoper se nezvedal, což zase nadzvedlo hráče AS. Ovšem určitě se jich to nedotklo tolik jako branka Lazia.

Lazio si totiž počkalo, až AS udělá v obraně chybu. Trvalo to 38 minut, protože pak se Ciro Immobile najednou objevil před brankářem Alissonem a jeho ránu brazilský gólman s problémy vyrazil. Nejblíže však byl postavený jen Sergej Milinković-Savić, který balon v klidu dorazil do prázdné brány - 1:0.

Tím se Vlkům řádně zkomplikovaly postupové naděje, protože aktuálně museli vstřelit čtyři góly! První z nich se domácím povedlo dát ještě do konce první půle. K balonu se po straně dostal Antonio Rüdiger, který centroval balon před bránu. Tam jej sice odkopával Stefan de Vrij, jenže tak laxně, že jeho nepovedený odkop mohl do brány poslat Stephan El Shaarawy - 1:1.

Oba týmy po změně stran střídaly. V dresu AS se na hřišti objevil Bruno Peres, za hosty střídal de Vrije Hoedt. Situace byla jasná - AS potřebovalo k postupu jednak neinkasovat, ale především dát tři branky. Jeho naděje přestaly kompletně existovat deset minut po změně stran, kdy se nekoncentrovaná obrana AS dopustila další obří chyby.

Pas vpřed totiž zachytil nabíhající Ciro Immobile, se kterým se vůbec nikdo nevracel! Zkušený italský střelec si mohl vybrat, jakým způsobem zakončí a ani snaha brankáře Alissona neměla smysl - 2:1 pro hostující Lazio.

Jenže to nebylo vše, AS se odmítlo vzdát. Nejprve dvacet pět minut před koncem utkání podnikl rychlý útok Stephan El Shaarawy a když jeho ránu zastavila tyč, dobíhající Mohamed Salah srovnal. A těsně před koncem Mohamed Salah vstřelil svou druhou branku v dnešní odvetě. Brankář Strakosha ránu Nainggolana před sebe, čehož Salah využil k obhození brankáře a vítěznému gólu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele