čtvrtfinále
03.02.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Řím - ACF Fiorentina 0:2

AS Řím opět selhalo a loučí se také s Coppa Italia. Dál jde naopak Fiorentina, která může děkovat svému útočníkovi Gómezovi. Kritizovaný hráč ve Fiorentině zažívá příznačné znovuzrození a dnes AS sestřelil dvěma góly.

Fiorentina dnes večer vsadila své naděje do Maria Gómeze, kterého na hrotu podporoval Alessandro Diamanti. AS postavilo opět kapitána Francesca Tottiho na hrot, protože Seydou Doumbia ještě nebyl k dispozici. Alespoň na lavičku se pak dostal Victor Ibarbo jako nová posila AS.

Aktivní Fiorentina se pokoušela dostat vpřed pomocí krátkých nahrávek a narážeček na dvojici Mario Gómez a Alessandro Diamanti, ale obránci AS si poradili bez větších potíží. Římský celek se musel obejít bez mnoha klíčových hráčů, takže šanci dostali například Ashley Cole nebo Leandro Paredes. Jejich první kontakty s míčem ale nebyly příliš úspěšné. Postupem času ale římský tým nacházel pevnou půdu pod nohama a první rána Radjy Nainggolana doputovala k Tatarusanovi po pěti minutách.

Po další standardní situaci se k hlavičce dostal David Astori, který hraje mimo jiné také o svou budoucnost v hlavním městě. Rumunský brankář ale musel předvést pouze rutinní zákrok. Situaci komplikoval poměrně silný déšť, takže centry obou soupeřů často měnily směr a svého adresáta ne vždy nalézaly. Velkou chybu předvedl polský mladík Lukasz Skorupski, kterému sklouzl mokrý míč a Gómez mohl téměř střílet, ale včas se k němu stáhl Manolas a o míč protihráče připravil.

Římští Vlci předvedli skvělou akci na jeden dotyk po ose Cole - Totti a Ljajić. Srbský útočník ale svému bývalému týmu tentokrát gól nevstřelil - jeho střelu zablokovala pozorná obrana Violy. Dvě velké šance AS přišly na svět pomocí centru ze strany. Nejprve na malém vápně málem hlavičkoval Alessandro Florenzi, po něm pálil z větší vzdálenosti ještě Belgičan Nainggolan, ale Tatarusanu předvedl skvělý zákrok.

Pět minut před koncem první půli předvedl Radja Nainggolan přesně to, co hře AS chybělo - aktivitu směrem vpřed. A hned z toho byla zajímavá šance, kterou střelou těsně nad zahodil mladík Paredes. Mario Gómez na druhé straně hlavičkoval rovněž nad. Do druhé půle se vrhla Fiorentina mnohem aktivněji a domácí hráči museli průniky Violy zastavovat za pomocí faulů. Pro zrychlení hry se začal rozcvičovat Victor Ibarbo. Zajímavou střelu z větší vzdálenosti si připsal na konto Alessandro Diamanti, ale někdejší opora Bologně brankáře Skorupskiho neprostřelila.

Velká rána pro AS se zrodila po hodině hry, když skvělý pas z hloubi pole našel sprintujícího kapitána Manuela Pasquala. Ten okamžitě centroval před bránu, což asi obránci Vlků nečekali. Na malém vápně Kostas Manolas ve skluzu míč minul, aktivnější Mario Gómez ale špičkou kopačky poslal míč k tyči! Od ní se odrazil do brány a Viola v tuto chvíli postupovala.

AS v tuto chvíli působilo jako nesourodý celek hráčů, kteří si navzájem spíše zavazí. Patnáct minut před koncem se na hřiště dostal rychlík Victor Ibarbo a jeho přítomnost byla znát. Při pokusu o zpracování dlouhého míče jej skolil soupeřův obránce, ale sudí Damato faul před vápnem neviděl. Poslední desetiminutovka byla hodně emotivní, protože AS potřebovalo alespoň srovnat a času i sil bylo zoufale málo. To vedlo k mnoha pádům v pokutovém území a faulům.

Utkání jasně ukázalo rozhodující rozdíly mezi oběma týmy. Tím prvním byl někdo schopný doručit přesný pas (Pasqual). AS nikoho takového nemělo. Především ale dnes vyhrál tým, který měl hrotového útočníka. Dnes to totiž byl večer Maria Gómeze, který využil centru Pasquala, obtočil se ve vápně kolem těžkopádného Astoriho a vstřelil rozhodující branku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Mario

Reagovat
Houfi

herní projev k posrání ....

Reagovat
kopajda

podle toho článku jsem se asi díval na jinej fotbal prej aktivní fiorentina - to mě totálně dostalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele