semifinále - odvety
07.04.2015 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

ACF Fiorentina - Juventus FC 0:3

Do finále Coppa Italia postupuje Juventus Turín! Stará dáma může nadále pomýšlet na treble, protože je stále ve hře o tři trofeje. Do zápasu sice Juve nekráčelo v záviděníhodné situaci, protože muselo dotahovat. Nakonec ale svou roli zvládlo a může se radovat z postupu.

Juventus byl dnes jasně lepším týmem a zcela ovládl celý zápas. V síti brankáře Neta se míč ocitl třikrát. V prvním poločase se trefili Alessandro Matri a Roberto Pereyra. Ve druhém poločasu přidal třetí gól obránce Leonardo Bonucci. Fiorentina sice také měla několik zajímavých šancí, ale na rozdíl od svého soupeře nedokázala proměnit ani jednu z nich. Před koncem utkání ještě dostal za faul červenou kartu útočník Alvaro Morata.

Domácí Fiorentina vstupovala do utkání s výhodou jednoho gólu a od úvodních minut chtěla hrát ofenzivně. Do zápasu postavila hráče jako Borja Valero, Salah nebo Gómez. Juventus Turín nastoupil se záložní řadou Vidal, Marchisio, Pereyra a Sturaro, kteří měli pasy zásobovat dvojici Matri a Morata. Mezi třemi tyčemi Staré dámy stál zkušený Marco Storari, kterého bránila čtveřice Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini a Evra.

Juventus se do soupeře pustil hned od začátku utkání. Pereyra si naběhl dopředu a po kombinacích s Moratou vyslal do útoku Marchisia, ale nakonec z tohoto útoku branka nepadla. Mohamed Salah mohl málem rozjásat fandy domácího týmu, jenže před vstřelením branky fauloval. Matri získal míč a Juventus mohl jít do nebezpečného útoku, jenže včas se vrátil Rodriguez. O chvíli později fauloval Basanta pronikajícího Moratu, ale rozhodčí nepískal nic. Fiorentina spoléhala především na střely z dálky. Joaquín vyslal nádhernou střelu, kterou Storari jen tak tak vyrazil.

Po dvaceti minutách se srdce mnohých fandů Violy povážlivě muselo zastavit, protože Roberto Pereyra našel centrem před bránou volného Alessandra Matriho, ten si vzal míč pod patronát a nikomu jej nepůjčil. Krásnou ranou jej poslal za záda brankáře Neta a slavil.

Fialky chtěly reagovat a snažil se o to například Borja Valero. Toho našel Mario Gómez, který se skvěle prodral po křídle až k vápnu a centroval, ale jeho kolega ze záložní řady nebyl připraven a stál v ofsajdu. Fiorentina o chvíli později srovnala, ale Rodriguez stál v ofsajdu, takže branka platit nemohla. Vidal zkoušel centrem najít Moratu, jenže dal do centru příliš velkou sílu. Minutu před koncem bylo v sektoru hostí ještě veseleji. Alvaro Morata se dostal k vápnu a krásnou ranou vypálil. Brankář Neto sice ještě zasáhl, ale na dorážku Roberta Pereyry už neměl nárok a inkasoval podruhé.

Fiorentina musela zabrat, pokud chtěla dostat zápas alespoň do prodloužení. Pět minut po změně stran Morata nacentroval na Vidala, který se pokoušel zakončit nůžkami, ale nepodařilo se mu trefit míč. Alessandro Matri se po chvíli prezentoval nesobeckou nahrávkou na lépe postaveného Roberta Pereyru, kterého ale brankář Neto parádním zákrokem zlikvidoval. O pouhou minutu později si Juventus Turín spravil náladu skvěle. Po krásně rozehraném rohovém kopu se totiž prosadil obránce Bonucci a Juventus vedl o tři branky!

Domácí se pokoušeli s výsledkem přeci jen něco udělat a unaveného Joaquína vystřídal velezkušený útočník Alessandro Diamanti. Ani jeho technika ale Violu nespasila. Právě Diamanti dvě minuty před koncem pocítil tvrdou hru Alvara Moraty, který jej zezadu fauloval. Ihned dostal červenou kartu, ale Juve přesto postoupilo. A nutno dodat, že naprosto zaslouženě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
Airus

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci zápas sem neviděl. Neví někdo proč byl střídán Koman v 89. minutě když šel na plac o 15 minut dříve??? Zranění???

Reagovat
Pinturicchio

Ne, ne, Llorente měl střídat Moratu, ten ale dostal červenou, tak šel Nando místo Comana.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Juve, krasny zapas!!! Jen tak dal!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele