semifinále - odvety
07.05.2008 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Inter je ve finále Coppa Italia

Inter díky brankám Peleho a Julia Ricarda Cruze zvítězil na Olympijském stadionu v Římě nad Laziem 2:0 a stává se prvním finalistou. Pro Lazio se tak stává sezóna 2007/2008 definitivně sezónou bez trofeje, neboť Coppa Italia byla jeho jedinou nadějí.

Oba týmy měly naprosto vyrovnané šance před tímto duelem a jelikož pro Lazio to byla jediná možnost jak získat nějakou trofej a zároveň nakouknout do pohárové Evropy, tak trenér Dellio Rossi sestavil nejsilnější jedenáctku v čele s útočným triem Rolando Bianchi, Goran Panděv a Tommaso Rocchi. Inter se potýkal s několika absencemi (Figo, Ibrahimovič, Cordoba a Samuel), a tak Roberto Mancini vymyslel rozestavení, ve kterém hrál Luis Jimenez a před ním osamocený David Suazo.

Biancocelesti doslova vlétli do zápasu a už ve druhé minutě se málem ujali vedení. Christian Ledesma z přímého kopu poslal míč přímo do tyče po Toldově pravici. O chvíli později měl další obrovskou šanci Rocchi, ale jeho střela opět lízla tyč. Ve 23. minutě se do slibné šance řítil Goran Panděv, ale díky včasnému zásahu Chivua skončil míč mezi diváky. Minutu na to byl v nebezpečné pozici opět makedonský střelec, avšak promeškal správný čas na zakončení a rázem bylo po akci.

Nicméně, Inter se pomalu dostával do tempa a ve 37. minutě přišla první horká chvilka před Ballottou. Jimenezův přímý kop se odrazil k Pelému, ale mladíkovu následnou střelu Marco Ballotta s přehledem polapil. O chvíli později měli Nerazzurri vyloženou tutovku. David Suazo elegantně a přitom efektně našel patičkou Jimeneze, který ze skvělé pozice trestuhodně zahodil. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Okamžitě po změně stran se naskytla příležitost pro Lazio, ale Pelé precizně zblokoval a odkopl Behramiho dělovku. V 52. minutě se hosté ujali vedení. K nehlídanému Pelému se dostal v pokutovém území míč a mladý záložník jej bez rozpaků napálil pod břevno. V minutě 63. sudí Saccani vytasil z ničeho nic červenou kartu. Nebyla však pro žádného hráče, ale pro Roberta Manciniho, který byl za sarkastický aplaus hlavnímu arbitrovi vykázán na tribunu. Lazio se ještě snažilo s výsledkem něco udělat a málem se to povedlo Ousmanemu Dabovi, respektive Aleksandaru Kolarovi z přímých kopů.

Chvíli poté nastala sporná situace. Kolarov se dostal do potyčky s Cruzem, za což dostali oba aktéři žlutou kartu. Ovšem videozáznam poté ukázal, že Cruz srbského obránce udeřil do obličeje, po čemž se mu spustila krev. Cruz tak může po zápase očekávat "dáreček" od disciplinární komise. V 83. minutě byl navíc Marco Materazzi vyloučen za brutální faul na Panděva.

Klid do černo-modrých duší přinesl o dvě minuty později Julio Ricardo Cruz. Argentinec byl tváří v tvář Ballottovi a při své zkušenosti nedal veteránovi v brance domácích žádnou šanci. Nerazzurri tak udělali první krok k získání double. Svého finálového soupeře se dozví Manciniho svěřenci ve čtvrtek, po skončení utkání Calcio Catania – AS Řím.

Autor: Pavel Bartl / goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Slejdy

to Lazio je tragicke

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak.. taky by mě zajímalo co se s nima děje ... a když sme u tý tragičnosti, Materazzi se zase předvedl

Reagovat
Slejdy

on je traged,mega ho nesnasim asi nejvic z fotbalistu

Reagovat
M11

je to vymaz

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio je v pr..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy hrál naposledy rozehnal??

Reagovat
M11

minule kolo

Reagovat
M11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele