semifinále - 1. zápasy
16.04.2008 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lazio uhrálo na hřišti Interu remízu

Inter Milán vede Serii A a na úspěch měl zaděláno i v domácím poháru, dnes si však situaci poněkud zkomplikoval. V prvním utkání semifinále doma s Laziem jen remizoval 0:0.

Inter by rád získal double, a tak kouč Roberto Mancini postavil to nejsilnější, co má. Mimo hru zůstal jen zraněný Ibrahimovič, naopak se vrátil stoper Chivu. Také Laziu jde o hodně, v lize se úspěchu nedočká, a tak je Coppa Italia jeho jedinou možností, jak si v příští sezóně zahrát Pohár UEFA. Do branky se po dvou utkáních, kdy dostal šanci Nestor Muslera, vrátil veterán Ballotta.

Ten musel v úvodu likvidovat pokus Manicheho, více šancí měli ale překvapivě hosté. Rocchiho střelu na poslední chvíli skluzem srazil Materazzi, o něco později podobně zachránil i Chivu, Ledesmův přímý kop těsně minul branku, když na něj jen o centimetry nedosáhli hned dva jeho spoluhráči. Inter se probral až před přestávkou, s pokusy Crespa i Jimeneze si ale poradil Ballotta.

Gólman Lazia jako první vážněji zasahoval i ve druhé půli, když sebral tutovku z hlavy Crespovi. Největší šance dosavadního průběhu zápasu přišla ale na druhé straně, po rychlém brejku a přihrávce Panděva se sám před brankou objevil Rocchi, v rozhodující chvíli však podklouzl a k míči se ani pořádně nedostal. Později se hosté zlobili také na rozhodčí - nejprve zřejmě oprávněně, když nebyl potrestán Materazzi za tvrdý zákrok zezadu na Panděva, podruhé neoprávněně, když Mauriho gól hlavou po Ledesmově přímém kopu neplatil pro těsný ofsajd.

Inter si největší šanci zápasu schoval až na závěr, deset minut před koncem hlavičkoval z prostoru penalty Burdisso a trefil břevno. Když se na obou stranách neujala ještě jedna menší příležitost, rozešly se oba celky smírně po remíze 0:0. Lazio tak v domácí odvetě bude mít dobrou příležitost zajistit si postup do finále, což by, v případě současného postupu AS Řím, už znamenalo jistotu účasti v Poháru UEFA.

Autor: Petr Starý / channel4.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter chce vyhrát i Italský pohár. Potřebuje toto semifinále už rozhodnout v 1. utkání. Věřím, že se to podaří. Tip 2:0.

Reagovat
Slejdy

tak se mi to libi

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

To bude ještě zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho.

Reagovat
smazaný uživatel

PRO AUTORA: chtěl bych Vás požádat, aby jste nesmyslně nekopírovali informace z bulvárních stránek. Napsat s prominutím kravinu, že Mancini postavil to nejlepší co má a že je zranený jenom Ibra je fakt síla. Samuel, Cordoba, Dacourt všchni ze základu zraněni. A do zápasu z moemntální optimální 11-ky se dostali jenom Chviu a Burdisso, zbytek do základu nepatří!!!! Cesar-Maicon.Burdisso.Chivu.Maxwell-Zanetti.Cambiasso.Vieira.Stankovič-Balotelli.Cruz!!!!!!!

Reagovat
Jajinek

Naprosty souhlas s frostieem. jak muze nekdo napsat, ze trener postavil to nejlepsi co ma, kdyz udelal 10!!!...slovy 10 zmen oproti sestave v lize. Maicon, Maxwell, Zanetti, Vieira atd atd...ti vsichni odpocivali....

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak a ty paka ani neví kdo nastoupil a podle výsledku hned kritizujou.

Třeba můj Cambiasso hrál až od 78.minuty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele