čtvrtfinále
07.01.2020 21:00 CET
0 : 0
4:2 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

Ligový pohár Štrasburk znovu nezíská, po penaltách padl v Remeši

Loňský překvapivý vítěz Coupe de la Ligue svoje prvenství neobhájí. Štrasburk nedokázal v poslední třetině zápasu zužitkovat přesilovku a po bezbrankové remíze na půdě Remeše nakonec vyhořel na penaltách. Pro klub z départmentu Marne byl naopak tenhle postup historický. Ještě nikdy se v této soutěži mezi čtyřku nejlepších neprobojoval.

Jako první se osmělil Štrasburk, a to zásluhou Ajorqueho, který vyslal zpoza šestnáctky nebezpečnou střelu z halfvoleje, ta ale nakonec skončila mimo kýžený a chtěný prostor brány. Na druhé straně se ve 20. minutě dostal po standardce k zakončení H. Kamara, jeho přízemní pokus byl pořádně jedovatý, nakonec však i ten skončil vedle prostoru třech tyčí.

Ve 29. minutě Remeš zahrozila znovu, v šestnáctce se totiž objevil Dia, jenž se perfektně uvolnil, z blízkosti na dobře reagujícího gólmana B. Kamaru ovšem nevyzrál. Další větší šance přišla na řadu až zkraje druhého poločasu, a to po centru z přímého kopu od Chavalerina, jenže Romao protečoval míč jen do náruče připraveného B. Kamary.

O pár chvil později domácí mohli udeřit opětovně, ze střední vzdálenosti napřáhl Oudin, jenž tlačil balón ke vzdálenější tyčce, nicméně B. Kamara se vytasil s perfektním zákrokem. V 50. minutě mohl naopak skórovat Le Racing. Bellegarde přetáhl svůj pas na zadní tyčku, kam si naběhl spoluhráč Fofana, jenže ten ve vyložené pozici brankáře Rajkoviče nepřekonal.

Od 59. minutě musela hrát Remeš o jednoho muže v poli méně. Mbuku strávil na hrací ploše jen krátkou chvíli po svém střídání a musel se pakovat ze hřiště, neboť za nevybíravý zákrok vůči Thomassonovi, jemuž skočil oběma nohama na kotník, vyfasoval nakonec správně červenou kartu. Od té doby se domácí v podstatě jenom bránili soupeřovým atakům.

Štrasburk především v závěrečné desetiminutovce výrazně tlačil na pilu a byl blízko vstřelené brance, která by pro něj znamenala účast v semifinále. V 83. minutě se snažil Rajkoviče prostřelit Corgnet, leč neseřídil svá mířidla nejlépe, minutu před koncem vypálil svou pravačkou z hranice pokutového území Djiku, ke své smůle ale trefil pouze tyčku.

Nerozhodné utkání tak musely rozhodnout penalty. Rajkovič v nastavení druhé půle nevypadal dobře, protože se nechtěně zranil, přesto to byl nakonec on, kdo vychytal svému týmu postup. Ačkoli se za Remeš neprosadil hned na úvod Donis, Štrasburku selhali střelci Bellegarde i Corgnet, a z bílého puntíku pak zařídil sokův skalp Abdelhamid.

Autor: Patrik Sandev / sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele